Tv-udbyder ønsker regler for afgifter

Boxer er villig til at lade politikerne regulere det komplicerede tv-marked, hvis ikke branchen selv kan. Der er behov for at rydde op, lyder det fra direktør.

Hvis ikke branchen kan regulere sig selv, må politikerne gøre det med lov.

Sådan lyder det fra Boxers direktør, Steen Ulf Jensen, der godt kan forstå, atforbrugerne er forvirrede og har svært ved at gennemskue, hvad de skal vælge.

- Det er derfor, at branchen måske har brug for, at der ryddes op i tingene, siger Steen Ulf Jensen til DR Nyheder.

Lever ikke op til ansvaret

Tv-udbyderne kæmper i disse dage om de mange millioner kroner i tv-seernes lommer, som skal op, hvis de vil se digitalt betalings-tv. Det har fået de store udbydere som Canal Digital, Viasat, Boxer og Yousee til at skrue helt op for charmen. forbrugerne vælter i tilbud, der langt fra altid er lige til at lure.

Det er Socialdemokraternes forbrugerordfører Benny Engelbrecht ikke tilfreds med

- Det er sådan, at tv-branchen har fået lidt friere rammer, og det fordrer, at man lever op til sit ansvar. Derfor skal de sikre en så stor åbenhed og en så stor mulighed for at sammenligne transparent, og det synes jeg ikke, at de lever op til på nuværende tidspunkt. Og det må skabe eftertanke i hele tv-branchen, siger han til DR Nyheder.

Politisk regulering okay

Den usikkerhed, som mange forbrugere har, mener Steen Ulf Jensen, rammer tv-udbyderne, fordi tv-seerne i stedet vælger betalings-tv fra. Derfor håber han, at branchen vil stå sammen og regulere sig selv.

Efterspørger du en politisk regulering?

- Jeg vil allerhelst have, at branchen selv kunne finde ud af det. Det er altid at foretrække, siger han.

Men hvis I ikke kan finde ud af det?

- Jamen så ville det være okay, at man skulle have gennemskuelige priser. Hvis vi ikke selv kan finde ud af det, er det helt fint, at det reguleres politisk, forklarer Steen Ulf Jensen til DR Nyheder.

Har ikke musklerne til det

Han mener ikke, at boxer har musklerne til at gå forrest, fordi både Yousee, Canal Digital og Viasat ifølge Steen Ulf Jensen har meget større muskler.

- Vi er den lille nye. Det må være markedslederne, der skal ændre det her, fortæller Steen Ulf Jensen.

Han ser meget gerne kortafgift og andre skjulte udgifter fjernet, så alle tv-udbydere arbejder med en reel, fast pris for deres abonnement alt inklusive.

Et abonnement per husstand

Hvad, hvis I kunne få samme aftale som på kabel-tv-markedet, hvor man kun betaler et abonnement per husstand?

- Ja, det ville være fint, siger Boxers direktør, Steen Ulf Jensen til DR Nyheder.

 • Print
 • Del artiklen:

  Tag dr.dk Nyheder med dig

  Du er nu tilmeldt følgende nyhedsbrev(e):

  Vis alle nyhedsbreve
  Vis alle nyhedsbreve
  • Kun breaking:
  • Alle nyheder: