Vil have prisen på kongehuset frem i lyset

SF vil nu have et svar fra statsministeren på, hvad kongehuset koster de danske skatteydere. Et samlet tal kendes ikke, og ingen har hidtil efterlyst det.

Ingen ved, hvad dronning Margrethe og resten af kongehuset koster de danske skatteydere, og ingen politikere har nogen sinde spurgt om det.

Men nu vil SF bede statsminister Lars Løkke Rasmussen om en redegørelse for de samlede omkostninger, skriver jp.dk.

Det sker, efter at Jyllands-Posten har fremlagt oplysninger om det hollandske kongehus, som tyder på, at de skjulte omkostninger forbundet med monarkiet er fire-fem gange større, end de beløb, der er synlige på finansloven.

Forsvaret bruger 35 millioner kroner

Overført på danske forhold ville det betyde, at kongehuset koster op mod 400 millioner kroner, mens de synlige direkte udgifter til regentparret og kronprinseparret er knapt 88 millioner kroner.

Jyllands-Posten har blandet andet fundet frem til, at Forsvaret hvert år har en udgift på tre millioner kroner for kongelige flyveture. Kongeskibet koster 32 millioner kroner i drift.

- Det vil være bedst for både kongehuset og Folketinget, hvis vi kender tallet, og derfor vil vi snarest bede statsministeren om at skaffe oplysningerne frem så vi ved, hvordan vi bruger skattekronerne, siger SF's politisk-økonomiske ordfører Ole Sohn til jp.dk.

 • Print
 • Del artiklen:

  Tag dr.dk Nyheder med dig

  Du er nu tilmeldt følgende nyhedsbrev(e):

  Vis alle nyhedsbreve
  Vis alle nyhedsbreve
  • Kun breaking:
  • Alle nyheder: