Ekspert: Usikkert at købe Facebook-aktier nu

Hot or not? Overvejer du at købe aktier i Facebook, når de går på børsen i morgen? Så skal du tænke dig grundigt om.

Skal, skal ikke købe en af 337 millioner aktier i Facebook som bliver udbudt til salg i morgen?

Sådan er der måske nogle der tænker. Men man skal netop - tænke - sig godt om, inden man kaster sig ud i et aktiekøb, fortæller DRs økonomiske ekspert, Karsten Engmann

- Man skal købe aktier, fordi man tror på at det giver en langsitet gevinst. Desværre er det sådan, at når en aktie bliver lanceret fanger den manges opmærksomhed, og derfor handles den ofte for dyrt i begyndelsen, siger han.

Stor interesse på forhånd

Der er 337 millioner Facebook-aktier til salg. Det er kun en del af alle aktier i Facebook. Derfor er der ikke aktier nok til alle dem der på forhånd har sagt de vil købe.

Aktierne er værdisat til mellem 10 og 13 millarder dollars og vil give Facebook en samlet værdi på omkring 100 milliarder dolllars - altså tæt på 600 millarder kr.

Allerede inden Facebook gik på børsen, har der været så stor interesse for aktien, at Facebook har hævet prisen på aktien fra 28-35 dollars til 34-38 dollars per aktie.

LÆS: Sådan blev Facebook en succes

Facebook er en annoncevirksomhed

Selvom vi kender Facebook som et socialt netværk, så er det en annonce-virksomhed.

Annoncører kan købe sig adgang til næsten halvdelen af hele verdens 2 milliarder internetbrugere. Det er en af grundende til, at der har været meget stor interesse på forhånd for aktien. Og det er her Facebook tjener penge nu.

Alligevel skal man lige klappe hesten.

- Det kan godt være man har lyst til at købe Facebook-aktier, men man kan komme til at købe den for dyrt. Undgå altid at handle aktier på grund af en begivenhed, hvor ingen rigtig kan forudsige konsekvensen, siger Karsten Engmann.

Og man skal altid passe på at spå om fremtiden. Selv hvis det er det ens job går ud på, forklarer Karsten Engmann:

- I 2008 troede aktieanalytikere mest på Danske Bank og Vestas som sikre bud på fremtiden. Men det er ikke gået så godt for de to aktier. Så man skal passe sindssyg meget på, hvad aktieanalytikere går ud og siger nu, for de er også påvirket følelsesmæssigt.

Facebook går på børsen fredag på Nasdaq i New York.

Planlægger du at købe aktier i Facebook? Hvis du gør, vil vi gerne snakke med dig. Skriv til

ladn@dr.dk

 • Print
 • Del artiklen:

  Tag dr.dk Nyheder med dig

  Du er nu tilmeldt følgende nyhedsbrev(e):

  Vis alle nyhedsbreve
  Vis alle nyhedsbreve
  • Kun breaking:
  • Alle nyheder: