Ghetto-forbud i strid med grundlov

Justitsminister Lars Barfoed afviser, at et forbud mod familiesammenføringer i ghettoer indgår i regeringens ghettoplan. Det ville stride mod grundloven.

Det vil være i strid med grundloven, hvis der indføres et forbud mod familiesammenføringer i ghettoer, som det er foreslået af Dansk Folkeparti. Det fastslog justitsminister Lars Barfoed mandag aften i Deadline 22.30 på DR2.

- Hvis der var en regel, der sagde, at i områder, hvor der bor mange med en anden etnisk oprindelse, der kan man ikke få familiesammenføring, så ville det være i strid med vores grundlov og menneskerettighedskonventionen. Derfor er der ikke sådan et forslag i vores plan, sagde Lars Barfoed i Deadline med henvisning til regeringens ghettoplan, der præsenteres tirsdag.

Færre familiesammenføringer

Flere medier har ellers oplyst, at forslaget om at nægte beboere i de 29 af regeringen udpegede ghetto-områder familiesammenføring ville være en del af den samlede ghettoplan. Men Lars Barfoed afviser kategorisk at planen kommer på tværs af grundlov eller menneskerettighedskonventionen.

- Det gør den bestemt ikke, fastslog Lars Barfoed.

Ifølge Deadlines oplysninger vil spørgsmålet om familiesammenføring komme til at indgå i planen, men på en måde, så der i stedet lægges op til yderligere at begrænse antallet af familiesammenføringer generelt.

Dansk Folkeparti har presset på for at få et direkte forbud mod familiesammenføringer ind i ghettopakken. Ifølge Deadlines oplysninger vil partiet dog vælge at stille sig tilfreds med den foreslåede løsning.

  • Print
  • Del artiklen:

    Tag dr.dk Politik med dig

    Få seneste analyser, meningsmålinger og nyheder om dansk politik - hver dag.

    Vis alle nyhedsbreve