preload loader
ComponentCode
sygehus

Det er ofte ældre, der må blive på hospitalet efter, de er færdigbehandlede, fordi de for eksempel venter på en plejehjemsplads.

© DR

 

Skrevet af: 

 

Færdigbehandlede patienter koster kassen

06. nov. 2009 18.00  Opdat.: 06. nov. 2009 20.13

Færdigbehandlede patienter på sygehusene koster kommunerne kassen. Det drejer sig ofte om ældre borgere, der skal i gang med et genoptræningsforløb i kommunen, men som i stedet må vente i en hospitalsseng.

Kommunerne har nemlig ikke altid ledige pladser på plejehjem og til genoptræning, men må punge ud med 1.771 kroner til regionerne pr. døgn, når der ligger en færdigbehandlet patient i en hospitalsseng.

358 millioner ud af vinduet
Sammenlagt har kommunerne spildt 358 millioner kroner siden strukturreformen i 2007 på at have færdigbehandlede borgere i hospitalssengene.

Formand for Danske Regioner, Bent Hansen vil nu have hospitalerne og kommunerne til at tale bedre sammen.

- Disse patienter optager en seng fra en rigtig syg. Dermed ligger det ekstra pres på personalet på hospitalet, og det tager tid væk fra de akut syge, siger Bent Hansen.

Ansigt til ansigt med borgeren
I Ishøj Kommune arbejder de hårdt på at få antallet af liggedage ned.

Derfor har de ansat en koordinerende sygeplejerske, der hver dag taler med de indlagte Ishøj-borgere på hospitalet.

- Man skal se patienterne i øjnene, tale med dem og vurdere, om de skal på plejehjem eller i genoptræning. Hvis der er fremskridt med genoptræning, nytter det ikke, at man bare placerer dem på et plejehjem, siger koordinerende sygeplejerske i Ishøj Kommune, Bente Johansen, der ikke mener, at det er forsvarligt, at aftale patientens videre forløb over telefonen som man gør i eksempelvis Furesø Kommune.

Her har man i 2009 gennemsnitligt haft otte liggedage pr. færdigbehandlede patient. Det er mere end dobbelt så mange som i Ishøj Kommune.

 

 

Seneste valgnyheder

 
 

Ja til skolelukninger

Ja til skolelukninger

Det er ikke populært at tale om skolelukninger op til kommunalvalget. DR Nyheder har spurgt landets borgmestre, om de vil lukke skoler. Her kan de se, hvem der svarede ja.

 

Flyt familien

Flyt din familie til en anden kommune og se om I sparer penge - eller om det koster mere.

 
Untitled

Vidste du at ...

I 2005 stemte 32 procent af vælgerne på et andet parti ved kommunalvalget end ved folketingsvalget.
<< Forrige Næste >>
 

Dit sunde valg

Her kan du læse om alle de områder af valget, der handler om sundhed og sygdom.

 

Dine nyheder om valget

Dine nyheder om valget

Nu kan du være med til at præge nyhederne op til kommunalvalget. Vi leder efter lyttere og seere, som kan hjælpe med ideer og gode historier.

 
Untitled

Vidste du at ...

Der bliver brugt blyanter i stemmeboksene. Hvis der blev brugt kuglepen eller tusch, kunne man risikere, at krydset tværede ud, så stemmesedlen blev ugyldig.
<< Forrige Næste >>

Feed til dit site

DR tilbyder kommuner, biblioteker, kandidater og alle andre interesserede et feed, der viser, hvem der stiller op i kommunen. Feedet kan man lægge ind på sit eget site.

 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Nyheder > Temaer > 2009 > KV09

© Copyright DR 2015. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.