preload loader
ComponentCode
Jan Trøjjborg

I Horsens var Jan Trøjborg (S) sikker på genvalg, da hans parti sammen med SF har 15 af de 27 pladser.

© Scanpix

 

Ritzau

 

Borgmester-cirkus slut for denne gang

15. dec. 2009 19.26

Det er slut med rævekager og brudte aftaler om borgmesterposten i landets 98 kommuner. I hvert fald for de kommende fire år.

Tirsdag aften holdt byrådene i Albertslund og Horsens som landets to sidste det konstituerende møde, og dermed har alle 98 kommuner officielt sat punktum for forhandlingerne om borgmester- og udvalgsposterne efter kommunalvalget 17. november.

Det var på forhånd meget småt med spænding i de to byråd. I Horsens var Jan Trøjborg (S) sikker på genvalg, da hans parti sammen med SF har 15 af de 27 pladser.

Og i Albertslund var Steen Christiansen (S) mindst lige så sikker på at overtage posten fra sin afgående partifælle Finn Aaberg med 15 af de 21 pladser sammen med SF.

Skiftet hænder flere gange
Anderledes dramatisk har det været i en række andre kommuner i løbet af den seneste måned, hvor borgmesterposten nogle steder har skiftet hænder flere gange og hvor der er indgået overraskende studehandler andre steder.

Så sent som mandag aften blev Jørgen Simonsen (S) snydt af Morten Andersen (V) på Nordfyn, da Venstre brød de to partiers aftale og takket være to afhoppere fra Socialdemokraterne selv sikrede sig borgmesterposten.

Tidligere på måneden nåede Allerød både at Flemming Villadsen (S) og John Køhler (V) som kommende borgmester, inden hele byrådet til sidst blev enige om, at Erik Lund (K) skulle beholde posten.

Også i blandt andet Glostrup, Kerteminde, Helsingør, Syddjurs, Rebild, Nordfyns, Frederikshavn, Randers og Lyngby-Taarbæk har der været stor dramatik om borgmesterposten.

Med alle konstitueringsaftaler på plads har Socialdemokraterne 49 borgmesterposter i den kommende byrådsperiode, Venstre 31, de Konservative 12, SF to, Lokallister tre og endelig er der en enkelt løsgænger.


 

 

Seneste valgnyheder

 
 

Ja til skolelukninger

Ja til skolelukninger

Det er ikke populært at tale om skolelukninger op til kommunalvalget. DR Nyheder har spurgt landets borgmestre, om de vil lukke skoler. Her kan de se, hvem der svarede ja.

 

Flyt familien

Flyt din familie til en anden kommune og se om I sparer penge - eller om det koster mere.

 
Untitled

Vidste du at ...

I 2005 stemte 32 procent af vælgerne på et andet parti ved kommunalvalget end ved folketingsvalget.
<< Forrige Næste >>
 

Dit sunde valg

Her kan du læse om alle de områder af valget, der handler om sundhed og sygdom.

 

Dine nyheder om valget

Dine nyheder om valget

Nu kan du være med til at præge nyhederne op til kommunalvalget. Vi leder efter lyttere og seere, som kan hjælpe med ideer og gode historier.

 
Untitled

Vidste du at ...

Der bliver brugt blyanter i stemmeboksene. Hvis der blev brugt kuglepen eller tusch, kunne man risikere, at krydset tværede ud, så stemmesedlen blev ugyldig.
<< Forrige Næste >>

Feed til dit site

DR tilbyder kommuner, biblioteker, kandidater og alle andre interesserede et feed, der viser, hvem der stiller op i kommunen. Feedet kan man lægge ind på sit eget site.

 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Nyheder > Temaer > 2009 > KV09

© Copyright DR 2015. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.