preload loader
overblik id top
alexandra

Alexandra vil blive inviteret til officielle arrangementer på linie med andre grever og grevinder. Alexandra har stadig en officiel status i Danmark efter sit bryllup, hvor hun bliver borgerlig.

© Scanpix

Alexandra skal skabe sin egen identitet

26. feb. 2007 10.43 Indland Opdat.: 03. mar. 2007 14.50

På bryllupsdagen træder Alexandra træder ud af prinsesseskoene. Hun vil dog stadig have status som prinsernes mor og grevinde.

Mor til prinser
Alexandra vil blive inviteret til diverse officielle arrangementer på linie med grev og grevinde af Rosenborg og andre. Alexandra har stadig en officiel status i Danmark, vurderer Steffen Heiberg.

Han er historiker og museumsinspektør på Frederiksborgmuseet. Desuden har han skrevet flere historiebøger om kongehuset igennem historien.

- Hun er også stadig mor til de to prinser. Hendes placering bliver anderledes og lidt længere nede af rangstigen. Men hun vil blive inviteret med til diverse fester, siger han.

- Fokus er flyttet. Alexandra har mindre betydning. Nu er det kronprinsesse Mary, som er rollemodel, siger Steffen Heiberg til DR Nyheder.

Skal skabe sin identitet
Alexandra træder nu ud af de kongelige sammenhænge og skal skabe sit eget værd. Hun skal træde i karakter som Alexandra og ikke mere som prinsesse. En titel som ellers har skabt hende en platform.

Hendes fremtidige navn og titel vil være Alexandra Christina, grevinde af Frederiksborg.

- Men grevinde-titlen kan hun ikke rigtig bruge til noget, vurderer historiker og kongehusekspert, Jon Bloch Skipper.

Også sociolog Emilia Van Hauen mener, at Alexandra skal skabe sin egen identitet.

- Efter brylluppet har Alexandra ikke automatisk en høj status. Nu skal hun til at vise sit eget værd. Så er det ikke længere afgørende hvem hun er, men hvad hun kan, siger Emilia Van Hauen til DR Nyheder.

 

Send eller anbefal link

Et lykkeligt brudepar

Et lykkeligt brudepar

Brudeparret Alexandra og Martin stillede beredvilligt op for pressen og gav også gerne kys i fuld offentlighed. Se de glade billeder

 

Se billeder

Prinsesse Alexandra fravælger sin titel og vælger kærligheden. Den 3. marts skal hun giftes med Martin Jørgensen

 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Nyheder > Temaer > Øvrige temaer > 2007 > Alexandras bryllup

© Copyright DR 2015. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.