preload loader
overblik id top

Operation Afghanistan: Succes eller fiasko?

Den 9. januar havde Danmark været i krig i Afghanistan i syv år. I et ugelangt tema stiller DR skarpt på soldaternes kamp og befolkningens forsøg på at leve og overleve i det delvist Taleban-styrede land.

 

Soldater skal kunne andet end at slå ihjel

16. mar. 2009 13:44Indland

Opgaver for danske soldater i udlandet er blevet mere komplekse og kræver andre færdigheder end at slå ihjel, lyder det i en ny bog fra Forsvarsakademiet.

 

Quiz-deltagerne velorienterede om Afghanistan

20. feb. 2009 15:10Indland

Temaugen i DR om Afghanistan bød blandt andet på en quiz. Dermed kunne redaktionen se, hvor velorienterede brugerne af dr.dk/nyheder er om den danske indsats.

 

Håndgranat sårer fem danske soldater

20. feb. 2009 06:19Udland

En håndgranat eksploderede i aftes i den danske del af Camp Bastion i Afghanistan og sårede fem danske soldater. Alle er uden for livsfare, oplyser HOK.

 

Syv år i Afghanistan

Klik på et billede

For at se et billede i fuld størrelse skal du blot klikke på det. Klik på billedet igen og du får denne oversigt frem igen.

Quiz om Afghanistan-krig

Quiz om Afghanistan-krig

Hvor godt orienteret er du om de danske soldaters indsats i Afghanistan? Test dig selv med 10 skarpe spørgsmål.

 

Søren Gade chattede på DR

Søren Gade: Ti år mere i Afghanistan

Forsvarsminister Søren Gade forstiller sig, at der i mindst ti år endnu skal være en international indsats i Afghanistan. Det afslørede han, da han chattede med dr.dks brugere.

 

Tæt på danskere i krig

Med den ny dokumentar-serien 'Danskere i krig' får seerne krigen i Afghanistan skræmmende tæt på. Den viser soldaternes dagligdag, som er præget af fare, afsavn og tvivl - men også af stærke venskaber.

 

Filmperler og stærke dokumentarer på DR2

I en uge sætter DR fokus på Afghanistan på både tv, radio og web. DR2 byder bl.a. på dansk tv-premiere på filmen Osama, som er den første afghanske spillefilm efter talebanstyrets fald.

 

Filmen Brødre

Filmen Brødre

Et stærkt filmdrama om kampen for at genvinde livet og kærligheden efter en voldsom tragedie som soldat i Afghanistan.

 

Taxa til helvede

Taxa til helvede

Oscarbelønnet amerikansk dokumentarfilm om Bush-administrationens tortur-politik. En ung, afghansk taxichauffør bliver arresteret og tortureret til døde af amerikanske soldater.

 

Smiling in a War Zone

Smiling in a War Zone

Den danske billedkunstner Simone Aaberg Kærn fløj til Kabul i et lille Piper-propelfly, for at vise, at "himlen er fri for alle", og ikke kun for terrorister og flykaprere. DR2 viser filmen den lørdag kl 17

 

Kvindeliv under Teleban

Kvindeliv under Teleban

Den afghanske spillefilmen Osama er en stærk og følsom film om livet som kvinde under Taleban-styret. Læs om filmen på imdb.com

 

Sagen om Daniel Pearl

Sagen om Daniel Pearl

I januar 2002 forsvandt den amerikanske journalist Daniel Pearl i den pakistanske by Karachi. Fem uger efter modtog det amerikanske konsulat en video, som viste hans henrettelse.

 

Udenrigsministeriet

Få flere informationer om Afghanistan og den danske indsats på Udenrigsministeriets hjemmeside

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Nyheder > Temaer > Øvrige temaer > 2009 > Afghanistan

© Copyright DR 2015. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.