I dag skal prinsesse Estelle døbes

Kl. 12 døbes det svenske kronprinspars datter Estelle Silvia Ewa Mary i Slottskyrkan i Stockholm.

Navnet er ingen hemmelighed. Den nye svenske prinsesse og hertuginde af Östergötland skal hedde Estelle Silvia Ewa Mary. Det meddelte en stolt morfar, kong Carl Gustav, allerede dagen efter den lille prinsesses fødsel.

Men helt frem til dåben i Slottskyrkan i Stockholm tirsdag kl. 12 er det en hemmelighed, hvem der skal være faddere til den lille Estelle.

Mary mulig fadder

Flere medier har skrevet, at den danske kronprinsesse Mary skal være fadder, ligesom den norske kronprins Haakon er nævnt. Men navnene ventes først at blive offentliggjort i forbindelse med dåbshandlingen.

Det er ærkebiskoppen af Uppsala, Anders Wejrud, der skal forestå dåben. Det var også ham, der viede kronprinsesse Victoria og prins Daniel for knap to år siden.

106 år gammel dåbskjole

Prinsesse Estelle forventes at være iført den dåbskjole, der har været brugt ved alle barnedåb i den svenske kongefamilie siden prins Gustav Adolfs dåb i 1906.

Fra Danmark deltager dronning Margrethe samt kronprins Frederik og kronprinsesse Mary. Desuden deltager den norske kronprins, prinsesse Märtha Louise og hendes mand Ari Behn samt det hollandske, belgiske og den luxembourgske arvehertug.

Se hele gæstelisten her.

Nummer to i arvefølgen

Den lille nye prinsesse er nummer to i arvefølgen til den svenske trone, hvor hun engang skal efterfølge sin mor, kronprinsesse Victoria.

Prinsesse Estelle blev født på Karolinske Sygehuset i Stockholm kl. 4.26 den 23. februar. Ved fødslen vejede hun 3280 gram, og hun var 51 centimeter lang.

Ingen gaver men støtte til fond

Det svensk kronprinspar ønsker sig ingen gaver til deres datter. I stedet skriver parret på kongehusets hjemmeside, at de vil være taknemmelige, hvis eventuelle givere vil bidrage til kronprinsparrets bryllupsfond, der støtter socialt udsatte børn og unge i Sverige.

Følg dåben direkte på DR1 fra kl. 11.45

 • Print
 • Del artiklen:

  Tag dr.dk Nyheder med dig

  Du er nu tilmeldt følgende nyhedsbrev(e):

  Vis alle nyhedsbreve
  Vis alle nyhedsbreve
  • Kun breaking:
  • Alle nyheder: