Mistænkte for massevoldtægt risikerer dødsstraf

Fem mistænkte for en meget omtalt massevoldtægt i Indien fremstilles i dag for en dommer i New Delhi.

Fem mænd, der anklages for at have massevoldtaget en 23-årig kvinde på en bus i den indiske hovedstad, New Delhi, bliver torsdag fremstillet for en dommer.

Her vil politiet rejse tiltale mod mændene for voldtægt, bortførelse og drab, efter at den unge medicinstuderende i weekenden døde af de voldsomme kvæstelser, som hun pådrog sig under det grusomme overgreb, der har rystet Inden.

De seks tiltalte

* RS.: 35-årig enkemand og formodet hovedbagmand.Beskrives som en larmende alkoholiker. Han erchauffør i den hvide, private skolebus, hvor voldtægten fandt sted.

* MS: 26-årig bror til RS og bor med ham iet slumområde i den sydlige del af hovedstaden. Chauffør i bussen, som hanogså gjorde ren. Anklaget forvoldtægt og for at slå kvinden og hendes kæreste med et jernrør.

* VS:20-årig fitnesstræner, som ifølge avisen The Hinduindrømmer at have tæsket kæresten, men nægtervoldtægt.

* AT:28-årig medhjælper på bussen. Ogsåanklaget for forsøg på at bortskaffe beviser ved at vaske bussen efter voldtægten.

* PG:19-årig frugtsælger. Skulle ifølge avisen The Hindu have sagt: "Jeg har gjort noget forfærdeligt" under etindledende retsmøde.

*Ukendt navn. Menes at være 17 år, men dennøjagtige alder undersøges ved hjælp af knogleprøver.

Den indiske indenrigsminister, Sushilkumar Shinde, siger, at mændene, som alle kommer fra hovedstadens slumkvarterer, risikerer dødsstraf, hvis de findes skyldige i anklagerne.

Gruopvækkende detaljer

Anklageskriftet er mere end 1000 sider langt og indeholder en lang række gruopvækkende detaljer, der beskriver mishandlingen af den 23-årige kvinde og hendes kæreste.

Det unge par havde 16. december været i biografen og ville tage bussen hjem. Men da de steg om bord blev de overfaldet af en gruppe mænd, som voldtog kvinden på skift, inden de bankede hende og kæresten med et jernrør og smed dem af bussen, mens den stadig kørte.

Kvinden nåede at afgive et fuldt vidneudsagn inden sin død, og også kærestens beretning ventes at veje tungt i sagen mod de formodede gerningsmænd.

Skal fastlå præcis alder

En sjette gerningsmand er formentlig mindreårig, og politiet afventer resultatet af en knogleprøve, der skal fastslå mandens præcise alder.

Retssagen mod de mistænkte vil blive gennemført som en hastesag, hvilket er usædvanligt i Indiens normalt langsommelige retssystem.

Advokater ved byretten i New Delhi har nægtet at forsvare de mistænkte, og derfor har regeringen været nødt til at udpege advokater til de seks mænd.

Må ikke lade sig rive med

Den indiske højesteretspræsident, Altamas Kabir, advarer om, at den offentlige vrede, som massevoldtægten har udløst, ikke må spænde ben for en retfærdig rettergang.

- Vi må ikke lade os rive med. En hurtig retssag må ikke ske på bekostning af en retfærdig rettergang, siger Kabir.

Siden voldtægten 16. december har der været daglige protester i flere indiske byer med krav om, at regeringen gør mere for at bekæmpe de mange seksuelle overgreb mod kvinder i landet.

/ritzau/AFP

 • Print
 • Del artiklen:

  Tag dr.dk Nyheder med dig

  Du er nu tilmeldt følgende nyhedsbrev(e):

  Vis alle nyhedsbreve
  Vis alle nyhedsbreve
  • Kun breaking:
  • Alle nyheder: