preload loader
Hr. Skæg

Verdens bedste Hr. Skæg!

 

Hr. Skæg

22. dec. 2014 22.00 

For to år siden fik tusinder af børn (og deres forældre) over hele landet for alvor lyst til at lege sig dybt ind i bogstavernes fantastiske verden med Hr. Skægs ”Skæg med bogstaver”. Nu tager Hr. Skæg skridtet videre med ”Skæg med ord”. 17 fabelagtige sange fra den kommende DR-serie til børn i de første klasser (og dem, der ville ønske, de snart skulle starte).

Alfabetet er for så vidt ligetil. ABC og så videre. Med ”Skæg med Bogstaver” gjorde Hr. Skæg det til en leg. Det samme gjaldt talrækken. ”Skæg med Tal” satte dén på plads. Nu øges udfordringen en smule, for ord er ikke sådan at bide skeer med. Der er ingen konventionel ord-række, ingen helt faste formler i sproget, men heldigvis er missionen klar: med begejstring, charme, respekt og altid i børnehøjde bliver dét, der er svært, til en leg. Hr. Skæg har skægget fuldt af overraskelser.

Den uforglemmelige første skoledag bliver taget under kærlig behandling som en hyldest til det at lære. Der er allerede flere skoler, hvor sangen vil blive sunget netop første skoledag. Derfra går turen fra både vokaler og konsonanter, STORE og små bogstaver over begreber, endelser og talemåder til såvel urimelige som rimelige rim. Sidstnævnte med den ualmindeligt rammende ekko-linie:

Jeg spørger mig selv, hvad der gør verden stor (ordordordord).

Der er endda plads til en sang om bandeord, som på ærlig vis tager hånd om realiteten, så børn og ikke mindst deres forældre kan forholde sig til de piv-frække ord i gråzonen som eksempelvis sgu, for pokker og pisserøv. Ord, der er lette at huske og svære at glemme, og som børn 120% sikkert alligevel bliver præsenteret for i fritten og i skolen. 

Med Hr. Skægs sange om ord får børnene mulighed for at træde ind i sprogets univers uden at snuble over krav og forventninger. Her er indlæringen forvandlet til leg. At sangene udkommer til skolestart, giver børn og voksne mulighed for at stavningen bliver leget og sunget ind, så skolestarten bliver en mindre hård nyser.

 

 

Send forespørgsel
Meddelelse:
Evt. dato for arrangement
Navn:
E-mail:
Telefonnummer

Kontakt

Telefon: 3520 3050

 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Booking > boern

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.