preload loader
LSR-top

Klagestatus: Streaming topper igen

10. feb. 2014 15:51Klumme

Lytternes og seernes redaktør gør status over et bevæget 2013 – og gennemgår det sidste halvårs største klagetemaer.

 

Uklart signal om Pagten

19. dec. 2013 16:54Klumme

DR løb ind i mange dumme og unødvendige sager i 2013. Den seneste om en lidt uhyggelig julekalender kunne ret let være undgået, skriver lytternes og seernes redaktør.

 

Langt tilløb til skandaløs DR-prognose

21. nov. 2013 16:25Klumme

DR så på valgdagen bort fra mange års kritik af exitpolls – og præsterede at lave alle typer fejl på en gang. Rækken af store fejlskøn er blevet efterfulgt af en utilstrækkelig undskyldning, skriver lytternes og seernes redaktør.

 

Landbrugets faste tv-folk lavede svine-tema

20. nov. 2013 09:42Klumme

DR2 fortalte ikke seerne, hvem der stod bag en glad tema-aften om ”Hele Svineriet”. Det var uheldigt, skriver lytternes og seernes redaktør.

 

Kritikkens top-20

Lukning af Dongbold

DR Sporten lukkede i september tjenesten Dongbold, der leverede live-stillinger fra aktuelle fodboldkampe. Det var mange af Dongbolds trofaste brugere ikke tilfredse med.

 

Deadline-interview med bemærkning om biskop Karsten Nissen

Under en Deadline-udsendelse på DR2 sagde værten, at Viborg-biskop Karsten Nissen nægter at give hånd til kvindelige præster.

 

Exitprognosen fra kommunalvalget

DR Nyheder offentliggjorde på dagen for kommunalvalget en såkaldt exitprognose, der viste sig at være helt forkert.

 
  


Seneste ankesag

Klage over "Hvad du ikke vidste om Danmark - Politiklager". Sendt den 27. november på DR1. Afgjort den 5. marts 2014. Medhold.

7. marts 2014

Den Uafhængige Politiklagemyndighed og to seere klagede over en række forhold i en udsendelse om behandlingen af klager over politiet.

 
 

Indgiv klage

Du kan klage formelt over DRs programmer eller DRs øvrige aktiviteter. Din klage bliver behandlet af den afdeling, klagen vedrører. Du vil modtage et personligt svar.

 

Programetik

DRs programetik er virksomhedens etiske kompas og opstiller en række overordnede retningslinjer for, hvordan DR skal forholde sig til de etiske dilemmaer.

 


Afgørelser fra Pressenævnet

Her kan du læse Pressenævnets afgørelser om DR.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jacob Mollerup, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på jmol@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

Jacob Mollerup taler om året, der gik, i DR

DR's lytter- og seerredaktør var i DR Indefra på P1 d. 19. december. Her blev der blandt gjort status på 2013 i DR, og her gav Jacob Mollerup sit besyv med. Det er to minutter inde i udsendelsen.

 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør

© Copyright DR 2014. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.