preload loader
LSR-top

Er DR blevet håndsky?

9. sep. 2015 16:26Klumme

DR kritiseres nu også for at overdrive etikindsatsen. Men der er ingen grund til at slække på kravene til fairness, skriver Jacob Mollerup

 

Sejlivede klagetemaer

3. sep. 2015 13:07Klumme

Samme klagepunkter vender tilbage trods forsøgene på at løse problemerne, beretter lytternes og seernes redaktør

 

Kunsten at holde balancen

12. jun. 2015 15:58Klumme

Et par vigtige forskningsresultater fortjener at indgå i den intense debat om fairness i valgdækningen, skriver lytternes og seernes redaktør.

 

Fem næser DR skulle have undgået

20. maj 2015 14:42Klumme

Store næser fra Pressenævnet skal undgås, men der er ingen grund til panik over enkelte fodfejl, skriver lytternes og seernes redaktør

 

Kritikkens top-20

Tendentiøs dækning af valget 2015

DR's dækning af Folketingsvalget medførte en del klager over tendentiøs dækning.

 

Strejke i SAS

DR gav et misvisende billede af situationen, da DR flere gange fejlagtigt kaldte en overenskomststridig SAS-strejke for ulovlig.

 

Problemer med lydbøger

DR's udvidede udbud af lydbøger til download og streaming medførte klager p.gr.a. tekniske fejl.

 
  


Seneste ankesag

Klage over sammenligning af udviklingen i antal asylansøgere i Danmark og EU i "Deadline" 7. juni og 2. juli 2015 på DR2. Afgjort den 19. august 2015. Afvist.

20. august 2015

Klage over sammenligning af udviklingen i antal asylansøgere i Danmark og EU i "Deadline" 7. juni og 2. juli 2015 på DR2. Afgjort den 19. august 2015. Afvist.

 
 

Indgiv klage

Du kan klage formelt over DRs programmer eller DRs øvrige aktiviteter. Din klage bliver behandlet af den afdeling, klagen vedrører. Du vil modtage et personligt svar.

 

Programetik

DRs programetik er virksomhedens etiske kompas og opstiller en række overordnede retningslinjer for, hvordan DR skal forholde sig til de etiske dilemmaer.

 

Afgørelser fra Pressenævnet

Her kan du læse Pressenævnets afgørelser om DR.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jacob Mollerup, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på jmol@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør diskuterer DR's dækning af 3

Jacob Mollerup var i DR Indefra d. 6. februar, hvor han kritiserede, at DR helt ukritisk bragte Politikens historie om 3's skattely i Luxembourg. Ligesom Politiken undlod DR at præcisere, at 3 ikke betalte skat i Danmark på grund af underskud. Artiklerne var dermed baseret på en forkert præmis, som DR ikke rettede tilstækkeligt.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør

© Copyright DR 2015. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.