preload loader
LSR-top

Kunsten at holde balancen

12. jun. 2015 15:58Klumme

Et par vigtige forskningsresultater fortjener at indgå i den intense debat om fairness i valgdækningen, skriver lytternes og seernes redaktør.

 

Fem næser DR skulle have undgået

20. maj 2015 14:42Klumme

Store næser fra Pressenævnet skal undgås, men der er ingen grund til panik over enkelte fodfejl, skriver lytternes og seernes redaktør

 

Pas godt på Rasmus Modsat

16. apr. 2015 11:35Klumme

Husk også hvad der taler imod den gode historie, skriver lytternes og seernes redaktør.

 

DR skal have ny vagthund

30. apr. 2015 10:01Kort sagt

Efter at have haft jobbet som lytter- og seerredaktør siden november 2004 siger Jacob Mollerup stop sidst på året.

 

Kritikkens top-20

Dækningen af Gaza-konflikten

En storm af klager ramte DR efter Martin Krasniks interview med en israelsk viceambassadør, en dansk forsker og en norsk læge om konflikten mellem Israel og Palæstina i "Deadline" på DR2.

 

Flytningen af Giro 413 og Danmarksmester fra P4 til P5

Over 400 P4-lyttere var utilfredse med DR's beslutning om at flytte "Giro 413" og "Danmarksmester" til DAB-kanalen P5.

 

Fejl i Versus-app

Da DR sendte underholdsningsprogrammet "Versus" på DR1, havde en del seere tekniske problemer med at spille med via app'en.

 
  


Seneste ankesag

Klage over udsendelsen "Finanskrisen forfra - business as usual (4:4)", sendt den 9. februar på DR1. Afgjort den 30. juni 2015. Delvist medhold.

6. juli 2015

Klage over udsendelsen "Finanskrisen forfra - business as usual (4:4)", sendt den 9. februar på DR1. Afgjort den 30. juni 2015. Delvist medhold.

 
 

Indgiv klage

Du kan klage formelt over DRs programmer eller DRs øvrige aktiviteter. Din klage bliver behandlet af den afdeling, klagen vedrører. Du vil modtage et personligt svar.

 

Programetik

DRs programetik er virksomhedens etiske kompas og opstiller en række overordnede retningslinjer for, hvordan DR skal forholde sig til de etiske dilemmaer.

 

Afgørelser fra Pressenævnet

Her kan du læse Pressenævnets afgørelser om DR.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jacob Mollerup, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på jmol@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør diskuterer DR's dækning af 3

Jacob Mollerup var i DR Indefra d. 6. februar, hvor han kritiserede, at DR helt ukritisk bragte Politikens historie om 3's skattely i Luxembourg. Ligesom Politiken undlod DR at præcisere, at 3 ikke betalte skat i Danmark på grund af underskud. Artiklerne var dermed baseret på en forkert præmis, som DR ikke rettede tilstækkeligt.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør

© Copyright DR 2015. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.