preload loader
LSR-top
UPDATE LOGO

Efter knap seks år i luften lukkede DR Update i marts for at give plads til DR Ultra.

© DR

 

DR Update lukker og bliver til DR Ultra

 

Baggrund
Over et halvt hundrede seere klagede over, at DR Update blev lukket og erstattet af børnekanalen DR Ultra i marts 2013. Mange flere udtrykte deres kritik i debatter på dr.dk. Da hele kanalomlægningen blev offentliggjort i juni 2012 klagede flest over den bebudede lukning af DR HD, men da ændringerne blev ført ud i livet, var der flest klager over lukningen af DR Update. Klagerne gik dels på, at man savnede det hurtige nyhedsoverblik, som DR Update gav, og dels på at børn og unge i forvejen bliver rigeligt tilgodeset på DR's sendeflader.

DR's svar
DR forklarede, at DR Update ikke havde fået en succes som nyhedskanal, som svarede til DR's målsætning. Derfor blev DR2 relanceret som samfunds- og nyhedskanal - blandt andet med morgen-tv med hyppige nyhedsopdateringer fra kl. 6.30-9.30. Samtidig har omlægningen givet plads til en ny børnekanal for de større børn - DR Ultra - således at DR Ramasjang alene kan reserveres de mindre børn.

Opfølgning
Kanalomlægningerne har samlet været en succes, og seerne har taget godt imod det nye og meget store udbud af nyhedsudsendelser og nyhedsopdateringer på dr.dk og andre platforme.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jacob Mollerup, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på jmol@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør diskuterer DR's dækning af 3

Jacob Mollerup var i DR Indefra d. 6. februar, hvor han kritiserede, at DR helt ukritisk bragte Politikens historie om 3's skattely i Luxembourg. Ligesom Politiken undlod DR at præcisere, at 3 ikke betalte skat i Danmark på grund af underskud. Artiklerne var dermed baseret på en forkert præmis, som DR ikke rettede tilstækkeligt.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2013 - 1. halvår

© Copyright DR 2015. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.