preload loader
omdr1024 top
Dansktoppen

Birthe Kjær, Bjørn Tidmand og Dorthe Kollo har tilsammen tilbragt mange uger på Dansktoppen gennem årene, og de vil også kunne høres på DR Dansktop.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen

 

Skrevet af: Jan Dohrmann

 

Send eller anbefal link

DAB-lyttere får dansktoptoner døgnet rundt

23. okt. 2007 10.09 

De hundredetusindevis af danskere, der har adgang til at høre DAB-radio, får nu mulighed for at høre eksempelvis ’Slabbedubbedelle’, ’Lille Sommerfugl’ og Fede Finn & Funny Boyz døgnet rundt.

Hidtil har kanalen DR Dansktop alene eksisteret som netkanal på dr.dk/netradio, men fra onsdag den 24. oktober og resten af året bliver den også en DAB-kanal, der kan fanges af alle med en DAB-radio.

DR gør DR Dansktop til en DAB-kanal for en tid for at markere, at Dansktoppen snart har 40 års jubilæum. Det var nemlig i 1968 - mere præcist den 1. september, at navnkundige Jørn Hjorting præsenterede det første program. Ideen var hentet fra Sverige, hvor Svensktoppen allerede blev lanceret i 1962. Dansktoppen har også skabt radiohistorie ved at være det eneste radioprogram, der lægger navn til en hel musikgenre.

Afløser DR X

DR Dansktop afløser DR X på DAB-radioen, og værten herfra, Alex Nyborg Madsen, er nu rykket over på P4. DR X er lukket som et led i DRs spareplan og sendte for sidste gang den 14. oktober.

I dag er det Leif Wivelsted, der er vært for ’Dansktoppen’ hver lørdag klokken 13.03 på P4. Der vil også stadig være dansktopmusik på P4 og P4 Danmark samtidig med, at DR Dansktop sender på DAB - og fortsat også på net - i den kommende tid.

 
Interesse
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Nyt fra DR > 10

© Copyright DR 2014. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.