preload loader
omdr1024 top
Birthe Kjær

Birthe Kjær fører an i fællessangen i Koncerthuset på Spil Dansk-dagen, hvor lytterne på P2 og P4 kan høre med fra klokken 11.03-11.30 og på P4 er der interview med Birthe Kjær mellem 11.30 og 12.00.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen

 

Skrevet af: 

 

Send eller anbefal link

Birthe Kjær og Anna David synger for i DR på ’Spil Dansk’-dagen

27. okt. 2009 13.59 Nyt fra DR

Navne som Madonna, Rammstein eller Muse har ikke en chance for at komme i DR Radio på torsdag. For niende år i træk bakker DR nemlig op om musiklivets Spil Dansk-dag.

Det betyder blandt andet, at musikken på P2, P3, P4 og P4 Danmark vil være 100 procent dansk eller danskindspillet uafbrudt i 24 timer hele torsdag den 29. oktober.

En af de helt centrale begivenheder på dagen bliver forsøget på at samle Danmarks største kor - ude ved højttalerne.

Sidste år sang over 100.000 danskere på skoler, virksomheder, i foreninger og klubber med i den landsdækkende fællessang. Og målet er, at endnu flere vil løfte stemmen i år, når sangerinderne Birthe Kjær og Anna David - sammen med DR Juniorkoret - synger for i Koncerthuset i DR Byen, hvor DR Big Bandet står for den musikalske ledsagelse.

Samsending mellem P2 og P4

Det hele sker i en sjælden samsending mellem P2 og P4 fra klokken 11.03 til 11.30, og allerede nu står det klart, at over 500 skoler deltager i fællessangen på landsbasis. På lydtapetet er blandt andet en stribe populære danske sange samt en helt ny børnesang, nemlig vinderen af komponistorganisationen KODA’s børnesangskonkurrence.

Efter de regionale nyheder klokken 11.30 vil Café Hack-vært Søren Dahl så fortsætte på P4 med at spille dansk musik og med at interviewe Birthe Kjær og DR Pigekorets chefdirigent Michael Bojesen. Og i det hele taget vil DRs radiokanaler sætte ekstra meget fokus på den danske musik i løbet af dagen.

P2 følger for eksempel fra klokken 19.00 uddelingen af årets Carl Nielsen-priser, der netop bliver uddelt på Spil Dansk-dagen i DRs gamle Radiohusets Koncertsal, som nu hedder Musikkonservatoriets Koncertsal. Og hele prisfesten bliver akkompagneret af DR Underholdningsorkestret i et flot program med flere af Carl Nielsens egne værker.

Også ældre sange

På P2 vil der dagen igennem være værker skrevet af danskere, værker med danske kunstnere eller værker indspillet i Danmark, og på DAB- og netkanalen P4 Danmark byder Spil Dansk-dagen for eksempel på en ren Nina og Frederik-time mellem klokken 12.00 og 13.00 og en hel time med dansk revy fra befrielsesåret 1945 klokken 19.00.

DR Big Bandet udgiver klimasange

På Spil Dansk-dagen er DR Big Bandet for øvrigt cd-aktuel på albummet ’Klimasange’. Spil Dansk-dagens sangskriverkonkurrence har i år haft fokus på klimaet, og de 10 bedste sange bliver nu udgivet. Blandt de medvirkende solister, som DR Big Bandet akkompagnerer, er Bobo Moreno, Søren Sko, Kaya Brüel, Peter Belli, Tamra Rosanes og Jimmy Jørgensen.

DRs chefredaktør for musik Ole Mølgaard glæder sig til at spille 100 procent dansk igen i år.

Næsten 40 procent er dansk i det daglige

"Generelt spiller DR også mere dansk musik end tidligere. Sammenlagt er næsten 40 procent af musikken på P2, P3 og P4 dansk. Det viser en ny opgørelse, som DR har lavet i forbindelse med Spil Dansk-dagen," forklar han og tilføjer:

"Dansk musik er i en opgangstid. Kvaliteten er imponerende, og derfor kan vi spille en meget stor andel dansk musik på vore kanaler. DR føler en særlig forpligtigelse over for den danske musik, men vi vurderer hele tiden musikkens egnethed til kanalerne. Og når så stor en andel af musikken er dansk, er det kun fordi kvaliteten er meget høj. Musikbranchen har ønsket at pålægge DR særlige kvoter for mængden af dansk musik. Det er helt unødvendigt. Når kvaliteten er i top, som den er nu, spiller DR musikken."

Spiller 75 procent af alle danske cd'er

Og udvalget favner vidt, understreger Ole Mølgaard:

"Kigger man hen over et år spiller DR musik fra mere end 75 procent af alle de cd'er, som udkommer på det danske marked. Der er rigtig meget musik, især af den nye danske, som kun kan høres på DRs kanaler."

 

Interesse
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Nyt fra DR

© Copyright DR 2014. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.