preload loader
omdr1024 top
Gomorgenp3

Pia Røn, David Neerup Mandel, Mie Kirstine Rasmussen og Henrik Povlsen er værter i Go’Morgen P3, og de og alle andre radioværter får nu en særlig værtsredaktør i DR.

Foto: Agnete Schlichtkrull © DR

 

Skrevet af: 

 

Send eller anbefal link

DRs radioværter får mere opmærksomhed

08. sep. 2011 11.01 Navne

Som et led i en skærpet radiostrategi skal Jesper Dein fremover holde øje med DRs radioværter på tværs af kanalerne og sørge for, at ingen talenter går spildt.

DRs radioværter skal fremover have mere opmærksomhed.

Derfor bliver redaktør i DR Medier Radio, Jesper Dein, fremover også værtsredaktør for DRs radioværtskorps, der tæller over hundrede medarbejdere.

"Jeg synes, det kunne være sjovt at være med til at styrke udviklingen af nye radioværter og skabe en form for sammenhæng i den måde, vi udvælger værterne på. Det er også enormt vigtigt," forklarer han om sin nye opgave.

Det sker efter, at radiochef Tor Arnbjørn har besluttet at skærpe fokus på radioværterne. Anledningen er den voksende klynge af værtsbårne radiokanaler i DR.

"Snart har vi 10 kanaler med værter på dem alle sammen. Der er et behov for, at vi får set på tværs af de kanaler, plejet de talenter, vi har, og får det bedste ud af dem," siger han.

Hvad er jeres strategi?
For Jesper Dein betyder det, at han først og fremmest skal danne sig et overblik over værterne i DR for at se, hvordan de kan benyttes på tværs af kanalerne.

Han kommer samtidig til at varetage ansvaret for, at DRs overordnede radiostrategier i højere grad bliver tænkt ind i udvælgelsen af værter.

"Vi besøgte BBC for nogle år siden for at tale om talk radio-morgenshows, og hver gang man mødte redaktører og ledere, spurgte de: 'what's your strategy?' Så kiggede vi på hinanden: 'Vi har ikke nogen strategi.' Vi har mange virkeligt gode værter, men vi har ikke nogen strategi for dem."

Jesper Dein får ikke noget personaleansvar, men skal i stedet stå for de overordnede tråde i samarbejde med DR Mediers kanalredaktører, som stadigvæk vil have ansvaret for det nære udviklingsarbejde, og med DR Værters leder Lise Mühlhausen, som står for den konkrete udmøntning af strategien.

Men værterne, og andre medarbejdere i DR, kommer også til at kunne bruge værtsredaktøren, hvis de har lyst til at skifte kanal eller drømmer om at blive vært.

"Det kan det være, at der sidder en sindssygt dygtig vært på P6 Beat, som om et år har kogt sig tør og drømmer om at lave kultur på P1. Det vil være fedt at vide. I dag sker det mere ved et tilfælde," siger han.

DR skal sikre sig talenterne
Udover arbejdet med de etablerede værter vil Jesper Dein også blive en del af talentarbejdet.

"Vi har et enormt dygtigt radioværtskorps, men vi må også indrømme, at vi er sårbare. Nu breder vi vores kanaler ud, og vi skal pludselig bruge mange flere værter selv, fordi vi har 10 kanaler i stedet for FM-kanalerne alene. Nu kræver folket også gode værter på for eksempel P6 Beat. Vi suger al talentmassen ud af vores egen virksomhed," siger Jesper Dein.

Hans rolle bliver at sørge for, at summen af talentspirer kommer til at passe ind i det fremtidige DR. Men det er også vigtigt at få overblik over, hvor DR finder værterne i fremtiden med øget konkurrence fra Radio 24syv. Derfor vil han også være klar til at lave værtsprøver med folk, der drømmer om at blive vært, for at sikre en pulje af potentielle værtsemner.

Det bliver ikke værtsredaktørens gebet at udvælge, hvem der skal dække sendefladen, men det er i højere grad hans opgave at sørge for, at DR får sat rammerne for en vækst af værtstalenter, og at de rigtige kommer frem i lyset. For eksempel som i sommermånederne, hvor værter fra DRs talentprogram får lov at lave radio i aftentimerne og vise deres værd.

Kommer med fred
Jesper Dein sørger undervejs i interviewet for at understrege, at der ikke er tale om en selvstændig stilling. Arbejdet som værtsredaktør bliver alene én i rækken af hans andre opgaver, og han "kommer med fred," som han formulerer det.

"Programredaktørerne skal være med til at forme jobbet, og en stor del af hvad jeg skal lave, skal være i samarbejde med dem. Derfor skal jeg også ud at snakke med dem alle sammen om, hvilke forventninger de har til det her," forklarer han.

Nuværende værter vil heller ikke ufrivilligt blive flyttet rundt.

"Jeg ser det her som et godt samarbejde mellem DR Medier, som ikke har personaleansvar, og programproduktionen. Jeg kan sige, at kanalen skal have farven grøn. Så kan det være, at redaktøren har nogle gule værter siddende, og så må vi finde ud af, hvordan vi ændrer farven på dem, så de kommer til at passe bedre til kanalens strategi."

 
Interesse
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Nyt fra DR

© Copyright DR 2014. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.