preload loader
omdr1024 top
Maestro

Jacob Riising var med i Maestro 2011 - her skal han ikke dirigere, men styre slagets gang som vært.

Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1

 

Skrevet af: 

 

Send eller anbefal link

Koncerterne

Maestrokoncert
Fredag 9. nov. 2012 kl. 10.00 + 13.00
Koncerthuset, Koncertsalen
DR SymfoniOrkestret
Dirigent: Antonio Mendes
Vært: Jacob Riising
Strauss: Also Sprach Zarathustra
Saint-Saëns: Danse macabre
Grieg : I dovregubbens hal
Prokofjev:  Montaques et Capulets (fra Romeo og Julie)
Williams: Harry Potter-suite
Katjaturian: Sabeldans

 

 

DR udfordrer fordomme

02. nov. 2012 10.44 Nyt fra DR

DR Kultur inviterer 2500 unge danskere inden for til en dialog om klassisk musik og de fordomme, der skaber en kløft mellem "de unges" og "de gamles" musik.

2500 unge fra ungdomsuddannelser og 10. klasser har fået mulighed for at komme til en times klassisk koncert i Koncerthuset fredag 9. november. Koncerten er med DR SymfoniOrkestret og dirigeret af nummer to. i Malko Konkurrencen for unge dirigenter 2012, Antonio Mendes. Musikken er kendt fra tv-udsendelsen Maestro og skrevet ind i en underholdnings-dramaturgi formidlet og forløst af Jacob Riising.

Efter koncerterne er 500 unge inviteret til dialog i Koncerthusets Studie 2. Den bliver styret af P2-vært Celine Haastrup, og en række musikere vil være med i panelet.

Generationskløften
Det er sikkert og vist, at der kommer flest ældre publikummer til klassiske koncerter og flest yngre til pop, rock og elektronica, men det udelukker ikke, at unge kan holde af klassisk musik. DR ønsker at udfordre disse fordomme og inviterer derfor de 2500 unge til dialog om den klassiske musik, koncertformer og formidling.

"Det er vigtig at give sine fordomme et eftersyn engang imellem", siger kulturdirektør i DR Morten Hesseldahl og fortsætter: "Kun ved at afdække de unges forestillinger om klassisk musik og ved at sætte spørgsmålstegn ved fordommene kan vi skabe det fundament, der skal til for at forandre og forny. Nogle gange skal man holde op med at spekulere og gå direkte til kilden. Når vi ved, hvordan de unge tænker om klassisk musik, om koncerterne og om formidlingen, kan vi meget bedre udvikle os."

Viden som baggrund for fornyelse
DR er en af de helt store formidlere af klassisk musik. P2 Klassisk, Maestro, Koncerthuset og DRs ensembler har musikken som omdrejningspunkt og er ivrige efter at bruge den viden, dialogen med de unge kan give. Både DRs ensembler og P2 Klassisk arbejder løbende på at forny og udvikle formaterne og formidlingen og er klar til helt konkret at afprøve de unges ideer og indspark.

Musik til alle danskere
DR har fokus på publikumsudvikling i Koncerthuset og har valgt at oprette DR Musikariet, hvor børn og unge kan lytte, lege og eksperimentere med musikken. Siden Musikariets start i januar 2012 har flere end 23.000 børn været på besøg i Koncerthuset, hvor de på den ene eller den anden måde har fået musikken ind under huden.

"Koncerthuset ønsker at være for alle danskere, og vi har vældig godt fat i de børn og unge, der kommer ind via DR Musikariets tilbud. Vi er naturligvis meget nysgerrige efter at vide, hvordan vi kan holde fast i dem, så de fortsat benytter sig af vores mange tilbud", siger koncerthuschef i DR Leif Lønsmann.

DR har med de nuværende klassiske tilbud godt fat i de helt unge og de ældre.  "Med dette initiativ tager vi første spadestik til at bygge bro over den musikalske generationskløft, så vi også kan byde ind med klassiske koncerter og arrangementer for de unge", fastslår Leif Lønsmann.

 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Nyt fra DR

© Copyright DR 2014. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.