preload loader
omdr1024 top
Thomas Skovs sportsprogram - Udspring (1:10)

Mester og praktikant mødes i en nervepirrende duel på 10 meter vippen, når Anders Lund Madsen og Thomas Skov skal duellere i udspring i premiereudgaven af Thomas Skovs Sportsprogram. Hvis de ellers tør!

Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1

 

Skrevet af: 

 

Send eller anbefal link

 

logo
 

DR3 går i luften den 28. januar

17. jan. 2013 08.48 Nyt fra DR

Om få uger får Danmark en ny tv-kanal. Det nye medlem af DR-familien, DR3, byder seere med et ungt sind velkommen inden for til et programtilbud med et stærkt fokus på videnskab, dokumentar, humor, sport, fiktion og musik.

DR har som mål at skærpe public service-tilbuddene til seerne. Derfor gennemfører DR en større omlægning af sine tv-kanaler i 2013. Allerede om få uger står den nye kanal, DR3, klar til at møde den yngre generation af seere. Senere på året følger DR2 med en ny kanalprofil, hvor nyheder og aktualitet får en langt mere fremtrædende rolle. DR K skærpes, så den i højere grad leverer programmer med passion og perspektiv, mens en ny kanal for de større børn, DR Ultra, ligeledes ser dagens lys i 2013.

DR3 er DRs første egentlige tv-kanal til de yngre seere. Om forventningerne og ambitionerne med DR3 siger DRs generaldirektør, Maria Rørbye Rønn:

"DR3 er det bedste udgangspunkt, DR nogen sinde har haft for at levere tv af høj kvalitet til de yngre seere. Public service er for alle og med det nye programtilbud på DR3, der tilsammen underholder, udfordrer, lægger op til debat og giver indsigt og udsyn, er det mit håb, at de 15-39-årige tager kanalen til sig. DR3 er lige om hjørnet og med sidste års revitalisering af DR1 er flere centrale elementer på plads i arbejdet med vores strategi 'Et skarpere DR'."

DR3 er drevet af nysgerrighed og innovation
DR3 er et fuldgyldigt medlem af DR-familien. Hvor DR1 samler, og DR2 debatterer, er DR3 nysgerrig, eksperimenterende og underholdende.

"Vi vil skabe en kanal, der bider sig fast og lærer fra sig.  Kanalen er ikke er bange for at prøve noget nyt og har en modig og humoristisk tilgang til indholdet. Samtidig rummer DR3 de traditionelle public service-kvaliteter; at udfordre og oplyse. Jeg er stolt over de mange nye tilbud til seerne, som blandt andet gør os klogere på videnskab, giver plads til musikken og fortæller rammende og rørende historier i vores dokumentarprogrammer, siger kanalchef på DR3 Lotte Lindegaard.

Vi vender verden på vrangen
Kanalen vender verden på vrangen og udfordrer seernes syn på sig selv og det omgivende samfund. Den samlede programpakke er bygget op om følgende temaer:

" Videnskab - DR3 ser på mennesket og verden omkring os gennem videnskabelige, underholdende eksperimenter.

" Musik - DR3 bringer musikken tilbage på tv med musikprogrammer, koncerter, events og dokumentarprogrammer.

" Dokumentar - DR3 kommer tæt på mennesker, som tør vise deres sande jeg.

" Humor - DR3 har et begavet og humoristisk syn på verden.

" Fiktion - DR3 viser de bedste serier fra ind-og udland til det kræsne publikum.

" Sport - DR3 bringer de lidt anderledes sportsgrene i fokus.

Programmer på DR3
Nedenfor er en kort beskrivelse af nogle af de programmer, som går i luften omkring premieren den 28. januar.

MONTE CARLO ELSKER PUTIN
Peter Falktoft og Esben Bjerre fra P3's 'Monte Carlo' elsker præsident Vladimir Putin, og de vil nu gå i hans fodspor og opleve Rusland. Men der er meget langt fra det trygge P3-studie, hvor Peter og Esben er på toppen og til en hel nation, hvor folket er fuldstændig ligeglad med, hvem 'Monte Carlo' er, og den ene store udfordring afløser den anden.

DE UPERFEKTE
De uperfekte er en reportageserie om kærlighed og dating. Hovedpersonerne er uperfekte psykisk eller fysisk i forhold til samfundets normalbillede. Vi følger vores hovedpersoner i deres søgen efter kærlighed, og hører deres refleksioner omkring (kærligheds)livet - blandt andet før, under og efter dates..

DU LYVER!!
Findes der videnskabelige tricks til at afsløre en løgner? Virker en løgnedetektor? Kan spøgelser få os til at lyve mindre? De fleste mennesker lyver hver dag. Med skjult kamera undersøger vi, hvornår det sker, og udsætter tre personer for et forhør med moderne forhørsmetoder.

ABSURDISTAN
Absurdistan er programmet, hvor journalist Kristoffer Eriksen og komiker Jesper Juhl med satiriske virkemidler har fokus på samfundets små og store absurditeter. De sætter fokus på dem gennem gimmicks, skjult kamera, happenings og gode gammeldags undrende spørgsmål.

HOBBY TV
Hobby tv er DR3's helt eget nat-tv, hvor passionerede danskere detaljeret viser og fortæller om deres særlige hobbyer.

THOMAS SKOVS SPORTSPROGRAM
Da Thomas var barn måtte han kun gå til badminton og standarddans. Han drømte om at prøve vilde og mærkelige sportsgrene og nu, hvor han er blevet voksen, har han besluttet at udleve drømmen. Hver uge afprøver han en vild sportsgren med en kendt. De får en dag til at lære sportsgrenen at kende og efterfølgende skal de konkurrere mod hinanden. Vi kommer til at afprøve - Hell run, Cage fight, Udspring med mere.

STORM I ET GLAS VAND
Søren Storm forsøger at udvikle ting, der kan afhjælpe moderne mennesker i hverdagen. Kan vi gøre noget smartere, lettere eller er alt opfundet? Søren forsøger blandt andet at lette madlavningstiden ved at opfinde en lasertoaster. Og ville vores hverdag egentlig blive lettere, hvis ikke vi skulle have overtøj af og på hele tiden?

MUSIK dok  - KIDD LIFE
Nicolas Kidd slog igennem på den danske musikscene med nummeret 'Kysset med Jamel' Nummeret bliver lagt på Youtube og på ganske kort tid, er det en kæmpesucces, og nu skal Kidd og hans nystiftede pladeselskab Cheff Records forsøge at følge med og følge op på populariteten. Vi følger hele turen - de første to år i fire afsnit, og er vidne til en af de hurtigste opture i dansk musik og måske den største nedtur.

GIRLS
HBO-serien 'Girls' har netop vundet to Golden Globe-priser, for henholdsvis 'Bedste tv-komedie' og for bedste kvindelige hovedrolle (Lena Dunham). Girls er historien om tre tætte veninder fra New York. De er i starten af 20'erne, og lever ikke helt op til idealbilledet af en kvinde. Sammen går de igennem diverse udfordringer - især når det handler om fyre.

Sådan kan du se DR3 fra den 28. januar
Samtidig med at DR lancerer DR3 lukkes ned for DR HD, fordi den som teknologikanal har udspillet sin rolle som lokomotiv for HD-udviklingen i en tid, hvor både DR og andre i stigende grad overgår til at sende i HD-kvalitet. De seere, der hidtil har kunnet se DR HD, kan også se DR3 og skal således ikke foretage sig noget. De seere, der ikke har kunnet se DR HD, og dermed heller ikke kan se DR3, kan søge mere information her www.dr.dk/modtagelse  

 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Nyt fra DR

© Copyright DR 2014. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.