preload loader
omdr1024 top
Tekster Aino Roscher Kristensen

Tekster Aino Roscher Kristensen får Dansk Oversætterforbunds Ærespris for 2012.

Foto: Henrik Brøndsted © Type 1

 

Skrevet af: 

 

Send eller anbefal link

Tekster på TV-Avisen får stor ærespris

18. mar. 2013 09.31 Priser

I det daglige er hendes arbejde måske noget af det, de fleste først tænker på, hvis de ikke er der. Hvis underteksterne går i skuddermudder på tv, og man pludselig ikke forstår, hvad der bliver sagt på skærmen.

Men mandag eftermiddag kommer tekster og oversætter Aino Roscher Kristensen fra DR Tekst for alvor frem i spotlyset, når hun bliver hædret med Dansk Oversætterforbunds Ærespris for 2012 på 60.000 kroner. Uddelingen foregår hos Kulturstyrelsen i København, og pengene kommer fra Statens Kunstråds Litteraturudvalg.

Aino Roscher Kristensen får prisen for hele sit oversætterskab. Hos DR står hun mest for tekster til TV-Avisen, ligesom hun også tekster film, serier og dokumentarprogrammer.

I fritiden oversætter Aino Roscher Kristensen fra nederlandsk og tysk, og hun oversætter alt fra billedbøger og ungdomsbøger til romaner og fagbøger. For øjeblikket er hun ved at lægge sidste hånd på en tysk debutroman – ’Russeren er en, der elsker birketræer’ af Olga Grjasnowa. Den udkommer til april.

”Aino Roscher får prisen for hele sit oversætterskab, der er karakteriseret ved et stilsikkert, gennemresearchet og dermed altid højt kvalitetsniveau,” lyder det blandt andet i motiveringen.

Rødmende stolt
Selv siger Aino Roscher Kristensen, at hun er rigtig rødmende stolt over at få prisen.

”Alle kan indstille en til den, men det er frem for alt kollegerne og forlagene/arbejdsgiverne, der gør det, så det er jo en kæmpestor anerkendelse at få den tildelt,” siger hun.

Dansk Oversætterforbunds Ærespris er blevet uddelt helt siden 1945, og den bliver uddelt hvert år.

Aino Roscher Kristensen var først ansat som, hvad hun kalder ”skrivedame” på TV-Avisen fra 1986 til 1989, og fra 1998-2009 var hun fast freelancer som tekster på TV-Avisen. Siden 2009 har hun været fastansat i DR.

 

 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Nyt fra DR

© Copyright DR 2014. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.