Lige nu på DR P1

P1 Eftermiddag

Verdens rigeste og mægtigste mænd og kvinder mødes i dag i Davos til det årlige World Economic Forum. Over 200 privatfly er landet i den smukke schweiziske alpeby med topfolk, der er kommet for at diskutere fattigdom, krig, klimaforandringer og meget mere. Det første topmøde i byen fandt sted for 46 år siden, og dengan… Vis mere

Startede klokken 01:03 Slutter klokken 03:03 (Næste: Orientering)

Udvalgte udsendelser

 1. Verden ifølge Gram: Trump og hans hold

  I denne uge tiltræder USA's nye præsident Donald Trump. Den politisk uerfarne og bramfrie Trump skal nu sammen med et lige så uprøvet hold af ministre og rådgivere vise om han kan opfylde sine mange valgløfter om at gøre USA stort igen.

 2. Elektrochock - en forkætret succes 1:3

  En af de absolut mest effektive måder at bremse eller helt kurere de dybeste depressioner, er elektrochok.

 3. Kejser: Drop mailen, jeg har fri!

  Franskmændene har lige fået en lov, der giver dem ret til at være offline, til f.eks. ikke at svare på mails, sms'er osv. fra arbejdspladsen, når de har fri. Fordi det stresser. Har vi også brug for sådan en ret?

Seneste udsendelser og artikler

 1. P1 Eftermiddag

  Verdens rigeste og mægtigste mænd og kvinder mødes i dag i Davos til det årlige World Economic Forum. Over 200 privatfly er landet i den smukke schweiziske alpeby med topfolk, der er kommet for at diskutere fattigdom, krig, klimaforandringer og meget mere. Det første topmøde i byen fandt sted for 46 år siden, og dengang var det både hemmeligt og eksklusivt. P1 Eftermiddag spoler tiden tilbage til dengang Nixon var præsident i USA og ser på den økonomiske virkelighed, som Davos-topmødet blev født ud af i 1971. I over 150 år har Røde Kors-organisationen hjulpet mennesker i nød. I dag åbner den danske afdeling et nyt oplevelsescenter i København. Her kan man se på autentisk nødhjælpsudstyr fra gamle dage og få historien om de udfordringer, som Røde Kors stod overfor i begyndelsen. P1 Eftermiddag besøger oplevelsescentret med generalsekretær Anders Ladekarl. Det er tirsdag, og det betyder, at det er blevet tid til Cocktailtimen. I dag skal vi høre om en cocktail, der har en helt særlig historie. En af de store milepæle i dansk flyhistorie blev selvfølgelig fejret med en ny cocktail. P1 Eftermiddag fortæller historien om cocktailen S.A.S. Polar. Værter: Karen Secher og Jesper Dein. (Sendes også 1.03).

 2. Verden ifølge Gram: Trump og hans hold

  I denne uge tiltræder USA's nye præsident Donald Trump. Den politisk uerfarne og bramfrie Trump skal nu sammen med et lige så uprøvet hold af ministre og rådgivere vise om han kan opfylde sine mange valgløfter om at gøre USA stort igen. Med nye veje, broer og lufthavne, en mur til Mexico, genåbning af kulminer og afskaffelse af Obamas sygeforsikring. Vært: Steffen Gram.

 3. Orientering

  Den britiske premierminister, Theresa May, holdt i dag sin længe ventede tale om Brexit - efter at briterne for et halvt år siden stemte for at forlade EU. May siger, at hun i den grad har tænkt sig at tage konsekvensen af afstemningsresultatet - Storbritannien skal helt ud. Vi får en analyse fra Storbritannien. Befolkningernes tillid til institutioner og autoriteter er mindre end nogensinde. Det er konklusionen i den nyeste udgave af Edelman Trust Barometer. Vi beder en professor i filosofi om at forklare, hvad det er for tillidsdrop, vi ser i så store dele af befolkningen lige nu - både her i Danmark og rundt i verden. Det tyske højreekstremistiske NPD-parti er nynazistisk, racistisk, voldsforherligende og forfatningsfjendtligt. Men det kan ikke forbydes, for det er det for ubetydeligt til, siger Tysklands højeste domstol i en opsigtsvækkende dom. Thomas Alling redigerer. www.dr.dk/orientering www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.07).

 4. Geetisk råd

  Ødelægger man sine familiemedlemmers ægteskabsmuligheder, hvis man springer ud som homoseksuel, når man er muslim? Har omverdenen for travlt med at homoseksuelle muslimer skal springe ud af skabet? Det er nogle af dilemmaerne panelet diskuterer i Geetisk råd, der sætter fokus på homoseksuel kærlighed blandt minoriteter. Panelet består i dag af: Fahad Saeed, talsperson for Sabaah og ekstern lektor på CBS. Anna Larkin, studerende. Michael Sinan. konvertit, cand. mag. i tyrkisk og den første muslimske Mr. Gay i Europa. Vært: Geeti Amiri.

 5. P1 podcaster - ARRVLS og familien Al Hosare

  Den amerikanske podcast ARRVLS handler om de transformative øjeblikke i menneskers liv - fra de store tab og fantastiske møder til skæbnesvangre tilfældigheder eller livsomvæltende beslutninger. ARRVLS bliver lavet af Jonathan Hirsch, som gerne vil udforske migration, transformation og forandring i sine fortællinger, som spænder lige fra investeringsrådergiveren, der endte som tangodanser på Manhattan til kvinden, der sidder i et lillebitte fly, da propellen stopper 700 meter over jorden. Jonathan Hirsch begyndte at lave podcasten, da han selv stod midt i en livskrise og i et interview i The Guardian siger han blandt andet, at han har brug for forandringshistorierne: "Forhåbentlig vil hver af dem gøre det mere klart for mig, hvad det er der sker i de øjeblikke, hvor du ikke ved, hvad det næste skridt i dit liv er". Hør ARRVLS her: http://www.arrvls.com/arrvls-podcast/ Du kan også høre om den nye DR podcast 'Familien Al Hosare'. Den handler om de tre søskende Samar, Sami og Ahmad, som flygtede fra Syrien, da deres far blev skudt. I dag bor de i Gentofte, har fået opholdstilladelse og er i fuld gang med at skabe sig et nyt liv i Danmark. P1 Morgen-journalisten Camilla Due-Frederiksen har produceret podcasten, hvor man i 7 episoder følger familien og deres drømme og udfordringer, møder deres frivillige netværksperson, læreren i folkeskolens modtageklasse og den ene brors danske ven eller er med ved middagsbordet og i den nye lejlighed. Hør Familien Al Hosare her: http://www.dr.dk/radio/drpodcast/serier/familien-al-hosare Medvirkende: Camilla Due-Frederiksen. Vært: Susanna Sommer.

Mest hørte programmer DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Elektrochock 1:3 En forkætret succes Genre: Perspektiv
 2. p2d
  Program: P2 Koncerten DR Vokalensemblet 10 år Genre: Musik
 3. p1d
  Program: Platt-form P1 cafeen Genre: Sjov radio

Søg efter titel