Lige nu på DR P1

Slotsholmen

Hendes metoder og menneskesyn bliver kopieret i både Canada og Thailand, men herhjemme er Thyra Frank regeringens mindst populære minister ifølge Epinion. Hvordan er det at komme ind på Christiansborg efter et helt liv udenfor, og hvad vil egentlig Thyra Frank med ældrepolitikken? Vi spørger hende i Slotsholmen. Vi spø… Vis mere

Startede klokken 20:03 Slutter klokken 21:03 (Næste: Tidsånd: Osmannerrigets storhed og fald)

Udvalgte udsendelser

 1. Allo Allo - Stéphanie Surrugues franske valg

  Denne søndag tager Allo Allo på restaurant og fester igennem - eller vi går i hvert fald i fodsporene på balladen om storfavoritten Emanuel Macron, som ifølge kritikere skulle ha givet den lidt for meget gas på restaurant La Rotonde i Paris i søndags efter sejren i første runde.

 2. Direktørtid

  Thomas Skov bringer lytternes, seernes og brugernes spørgsmål videre til Henriette Marienlund, mediedirektør i DR.

 3. Søndagsfrokosten: Farvel til rød blok?

  I tirsdags mødtes de for første gang i femten måneder, og politiske analytikere hævder, at der ikke er en eneste fælles sag, der samler rød blok i politisk forening.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Slotsholmen

  Hendes metoder og menneskesyn bliver kopieret i både Canada og Thailand, men herhjemme er Thyra Frank regeringens mindst populære minister ifølge Epinion. Hvordan er det at komme ind på Christiansborg efter et helt liv udenfor, og hvad vil egentlig Thyra Frank med ældrepolitikken? Vi spørger hende i Slotsholmen. Vi spørger også en kommunist, hvad 1. maj skal bruges til. Vært: Bjarne Steensbeck.

 2. Efterforskerne: Kommune nægter 19-årige Ludvig plads på drømmeuddannelse

  Efterforskerne kaster i dag lys over, hvordan unge handikappedes adgang til selv at vælge ungdomsuddannelse i øjeblikket bliver mere og mere begrænset rundt om i kommunerne. Én af de unge, der er i klemme, er Ludvig Schou på 19 år, som er autist. Han troede i sommer han skulle starte på en lokal uddannelse for autister, han selv havde ønsket. Men Helsingør Kommune valgte at overhøre det, og henviste ham til kommunens eget uddannelsestilbud for unge med handicap. En tendens, der ses i kommuner over hele landet, lyder det fra flere handicaporgansationer. Hvis du også ved noget om sagen, eller har tips om andre historier, kan du kontakte os på efterforskerne@dr.dk eller ringe til os på tlf 2854 5444. Efterforskerne er Rasmus Mark Pedersen, Anne Skjerning og Gry Hoffmann. Redaktør er Jesper Hyhne.

 3. Droner og kanoner: Taleban på forårsoffensiv

  I weekenden slog Taleban til mod en afghansk militærbase i det blodigste angreb nogensinde. I løbet af det seneste år har bevægelsen igen fået kontrol med flere områder, blandt andet i Helmand provinsen, hvor danske soldater tidligere har kæmpet mod netop Taleban. I Droner og Kanoner taler vi i dag om krigen i Afghanistan, mere end to år efter afghanernes selv fik det fulde ansvar for sikkerheden i landet. Og så forsøger vi at finde ud af om landet, trods alt, er på vej i den rigtige retning. Vært: Louise Windfeld-Høeberg.

 4. Søndagsfrokosten: Farvel til rød blok?

  I tirsdags mødtes de for første gang i femten måneder, og politiske analytikere hævder, at der ikke er en eneste fælles sag, der samler rød blok i politisk forening. Er rød blok - og dermed blokpolitikken - et overstået kapitel? En 22-årig byrådspolitiker er stået frem med anklager om sexchikane i Nyborg Byråd. Findes der et generelt problem med sexchikane i dansk politik? Og bør blasfemiparagraffen afskaffes eller bevares? Søndagsfrokosten dækker op til debat og smørrebrød med Jarl Cordua, journalist og politisk kommentator, Stina Wrang Elias, direktør i tænketanken DEA og David Rehling, lederskribent på Dagbladet Information. Vært: Mads Aagaard. www.dr.dk/p1debat

 5. Europa lige nu: EU er alarmeret over græske forhold for flygtningebørn

  Forholdene på modtagecentrene på de græske øer, hvor titusinder af flygtninge og migranter skal registreres og have deres asylsager behandlet, bliver kritiseret af EU-observatører. De såkaldte hotspots er overbebyrdet, og der er akut brug for flere asylspecialister. Observatørerne er især bekymret for børnene, der i månedsvis opholder sig under meget restriktive forhold og har brug for hjælp. Samtidig ender de uledsagede flygtningebørn, der nu i et år har været strandet i Grækenland, alt for ofte i prostitution. Godt nok har EU's aftale med Tyrkiet bremset den massive flygtningestrøm til Grækenland, men der er stadig flere migranter, der ankommer til flygtningelejrene, end der forlader dem. Vært: Camilla Markvardsen. www.dr.dk/Europaligenu

Mest hørte programmer DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Ugens gæst: Anders Matthesen Hvad gør man som komiker, hvis man løber tør for jokes? Genre: Perspektiv
 2. p1d
  Program: Platt-form: P1 cafeen Croissant eller Macron eller Macaron? Genre: Sjov radio

Søg efter titel