Lige nu på DR P1

Arabiske Stemmer: Ramadan-dage med og uden mad, drikke og sex

Millioner af muslimer verden over og ikke mindst i den arabiske verden faster i disse uger. Men der er også mange, der ikke gør og ikke holder sig fra mad, drikke, sex og andre ting, der er forbudt mellem solopgang og solnedgang. Og så er der millioner af ikke-muslimer. Alle lever de i samfund, hvor ramadanen påvirker… Vis mere

Startede klokken 20:33 Slutter klokken 21:03 (Næste: Sproglaboratoriet: Redelig retorik)

Udvalgte udsendelser

 1. Hjernekassen på P1: Teenagedrømme

  Skoleferien er over os og det er tid til eftertanke. Hvordan tager fremtiden sig ud set fra en teenagers synspunkt? Hvad sker der med verden, når teenagerne tager over? Hvad drømmer de om? Hjernekassens teenage-panel giver os svar.

 2. Radioklassikeren: Hvem tager skraldet?

  adioklassikeren er dykket i arkiverne for at se på danskernes forhold til skrald og har besøg af Københavns teknik- og miljøborgmester for at høre, hvordan vi kan tæmme vores indre svin.

 3. Bagklog på P1: Mathias Tesfaye

  I denne uge er folketingsmedlem Mattias Tesfaye (S) gæstevært. Blandt emnerne: Brexit, næse til regeringen og EM.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Arabiske Stemmer: Ramadan-dage med og uden mad, drikke og sex

  Millioner af muslimer verden over og ikke mindst i den arabiske verden faster i disse uger. Men der er også mange, der ikke gør og ikke holder sig fra mad, drikke, sex og andre ting, der er forbudt mellem solopgang og solnedgang. Og så er der millioner af ikke-muslimer. Alle lever de i samfund, hvor ramadanen påvirker alt fra arbejdsdagenes længde og myldretidstrafikkens intensitet til prisen på biler indholdet af tv-stationernes aftenprogrammer. Steen Nørskov taler om den arabiske hverdag i den muslimske fastemåned med én, der faster og én, der ikke gør - Ahlam Chemlali og Hanna Ziadeh. Vært: Steen Nørskov.

 2. P1 podcaster

  'Der er nada tilbud til unge mellem 17 og 30, når det gælder politisk journalistik og ordentlig kulturdækning', siger Mathias Lund Schjøtz med eftertryk, mens vi sidder på den store trætrappe i en baggård i Københavns sydvestkvarter. Han og Tobias Ankjær Jeppesen står bag Brain Food - et nyt medie med artikler, videoer og podcasts, hvor man kan læse, høre og se om alt fra grindedrab og museumsfobi til Brexit og velfærdssamfundets skyldfølelser. I sidste uge arrangerede de podcastskole for 15 unge akademikere, som i løbet af fire lange dage blev undervist i radiofonisk håndværk og producerede podcasthistorier i mindre grupper. 'Når vi får fat i dem, så har de i årevis lært at skrive til læreren i knudrede sætningskonstruktioner. Så vi lærer dem at formidle, så de kan bruge deres faglige viden til at stille gode spørgsmål og lave historier, der gør os klogere på verden, fortæller Tobias Ankjær Jeppesen. Og så taler jeg med to af podcastskolens produktionsgrupper om deres historier - den ene om mindesider på Facebook og den anden om kvinden, der fik en klimadepression. Ugens lytteranbefalinger handler om den amerikanske podcast Embedded. De dykker i hver episode ned en af de korte nyhedshistorier for at finde ud af hvad der egentlig var på spil, da fx to motorcykelbander kom i skyderi med hinanden eller da de El Salvadorianske buschauffører blev truet til at parkere deres køretøjer. Medvirkende: Mathias Lund Schjøtz, Tobias Ankjær Jeppesen, Amanda Heiberg Milner, Andrea Ohrt, Maria Rostved, Emma Slebsager og Nicolai Brenøe Eskesen. Vært og tilrettelægger: Susanna Sommer.

 3. Harddisken: Ødelægger Uber-modellen velfærdssamfundet?

  Flere og flere bliver freelancere og løst ansatte, som får deres opgaver via websites og apps, men det er et ræs mod bunden, hvor konkurrencen på løn er hård, og hævdvundne rettigheder og goder forsvinder. Men der er måske håb forude, hvis freelancerne formår at tage kampen op og bruge Uber-økonomiens værktøjer til selv at skabe lokale, bæredygtige alternativer ved hjælp af digital teknologi. Harddisken taler med eksperter og praktikere fra Tyskland, USA og Australien om den nye digitale verdensorden for arbejderklassen. Tilrettelæggelse: Henrik Føhns og Anders Høeg Nissen. www.dr.dk/harddisken

 4. Danmark kort

  Frikadellens flugt over plankeværket. Langt herfra - i Alaska - sidder der en historiker, der forsker i gamle danske kogebøger. Ikke kun for at følge rødgrødens og frikadellens udvikling gennem 300 år, men også for derigennem at kunne følge de politiske, økonomiske og sociale forandringer. Tina Wilhelmsen Munck. www.dr.dk/p1/danmark-kort (Sendt første gang 21. september 2007).

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Hjernekassen på P1: Teenagedrømme Hvordan tager fremtiden sig ud set fra en teenagers synspunkt? Genre: Perspektiv
 2. p2d
  Program: P2 Guldkoncerten: Toscanini & Lauritz Melchior En sjælden, historisk Wagner-koncert Genre: Musik
 3. p1d
  Program: Selvsving Rasmus Jarlov - nu med Beyoncé Genre: Sjov radio

Søg efter titel