Lige nu på DR P1

Operation Menneskejagt

Videnskabsmændene Rane Willerslev og Morten Nielsen sidder i Ranes sommerhus i Tisvilde. De har sat sig for at svare på de 10 største spørgsmål, som mennesket har stillet sig gennem historien. Forskningsbibliotekar Morten Thing, som har brugt hele sit liv blandt bøger, har fundet frem til de største spørgsmål. I 10 uds… Vis mere

Startede klokken 10:30 Slutter klokken 11:03 (Næste: Radiofortællinger: En flygtning fra en anden tid)

Udvalgte udsendelser

 1. Videnskabens Verden: Myrernes udødelige hjerne

  En myrehjerne bliver ikke gammel på samme måde som en menneskehjerne - det ser nemlig ud til at myrehjernen er evigt ung i forhold til menneskehjernen.

 2. P1 Debat: Thyra Blank - ministermobning?

  Er det grov mobning, når så mange er på nakken af Thyra Frank? Hvorfor ikke lade den nye ældreminister vise sit politiske værd, før hun nakkes af kolleger og medier?

 3. Baglandet: Harboøre lidt før lukketid 2:3

  Reporter Mikkel Rønnau tager med hotelejeren på andejagt og får en snak om, hvorvidt hans fire børn kommer til at bo i Harboøre, eller om de gør som mange andre - flytter væk.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Radiofortællinger: I krig på cykel

  "Lad gevær. Stålhjelmene på. Sid op på cyklerne. Og så kører vi alt hvad remmer og tøj kan holde. Vi skal først!" Med de ord blev den dengang 20-årige Ole Bjørnsen og hans kammerater fra cykelkompagnierne sendt i krig den 9. april 1940. Fra deres militærgrønne Hamlet-cykler forsvarede de Danmark mod Tyskland i de få timer, det varede, før Danmark indstillede modstanden. Vært: Mikkel Rønnau. Tilrettelæggelse: Anna Hjortdal og Mikkel Rønnau. (Sendt første gang 9. juni).

 2. P1 Morgen

  Det var mere et partsindlæg fra landbrugslobbyen end det var reel forskning, da en CBS-rapport i august viste, at dansk landbrug var hårdt ramt af rammevilkårene. Sådan lyder kritikken fra en række forskere efter DR Nyheder har gennemgået en række dokumenter og aktindsigter, der viser, at der var tæt forbindelse mellem forskeren og organisationen Bæredygtigt Landbrug. Vi har Alex Dubgaard, Lektor ved Københavns Universitet med, der kommer med en kraftig kritik af rapporten. Vi sætter også fokus på effektivisering i Sundhedssektoren. Rigshospitalets hjertemedicinske klinik er en af de afdelinger i landet, som til næste år skal betales og bedømmes på en ny måde. For at effektivisere sundhedsvæsenet har man siden 2001 betalt og bedømt afdelinger efter, hvor mange undersøgelser, operationer og så videre, de laver. Det sker ved at opdele patienterne i Diagnose Relaterede Grupper og beregne en gennemsnitlig behandlingsomkostning ud fra nogle fastlagte takster kaldet DRG-takster. Vi kommer også en tur forbi Storbritannien hvor der er stor usikkerhed om Brexit-udmeldelse. Det er efterhånden et halvt års tid siden, at briterne stemte for at forlade EU, men de diskuterer stadig hvordan og hvornår det skal ske. Et flertal i det Britiske Parlament stemte i går for at opfordre den britiske premierminister Theresa May til at inddrage parlamentet, når Storbritannien officielt skal melde sig ud af EU. Det bør altså, efter flertallets opfattelse, ikke alene være et regeringsanliggende at foretage det skridt. www.dr.dk/p1morgen

 3. Eksistens: Til kamp for mellemrummene

  Dannelse har lidt en klang af klaver og kagegafler, men det er dannelse snarere end uddannelse, der kan få os til at blive de bedste udgaver af os selv. Med målstyring, fremdriftsreform og store besparelser på mange uddannelser risikerer vi imidlertid at miste de (mellem)rum, dannelsen opstår i. Det frygter en række universitetslærere, der sammen med en tænketank for pædagogik og dannelse afholder stor konference om universitetets rolle som dannelsesinstitution. Medvirkende: Lektor i filosofi ved DPU, Steen Nepper Larsen. Adjunkt i filosofi Carsten Fogh Nielsen. Aktuel Filosof: Henrik Jøker Bjerre. Usual Suspect: Frank Beck Lassen. Vært & tilrettelægger: Carsten Ortmann. Tilrettelæggere: Anne Kjær og Anne Byriel Christensen.

 4. Orientering

  Italiens ældste bank Monte dei Paschi er tæt på at gå bankerot. Nu forsøger italienerne at strikke en redningsplan sammen. Men efter nederlaget til premierminister Matteo Renzi i søndags, er investorerne ikke meget for at skyde penge i banken. Canadas oprindelige befolkning og flere miljøorganisationer har i snart ti år kæmpet imod den store olierørledning Northern Gateway. Nu er sejren endelig i hus: Der skal ikke anlægges en rørledning, siger premierminister Justin Trudeau. Til gengæld gav han grønt lys til to andre rørledninger - og nu fortsætter protesterne både blandt den oprindelige befolkning og miljøforkæmpere. Den politiske situation i Tyrkiet vækker bekymring mange steder. Tusindvis af offentlige ansatte er blevet fyret eller fængslet. Fire skandinaviske venstrefløjspartier er så bekymrede over udviklingen i landet, at de i dag er taget afsted til Istanbul, for at få kontakt til de to fængslede ledere af det kurdiske venstrefløjsparti HDP. Vi ringer til Pernille Skipper fra Enhedslisten der er med på turen. Erik Weir redigerer. www.dr.dk/orientering

Mest hørte programmer DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Filmland: Hell or High Water En aldeles moderne western med noget på hjertet Genre: Perspektiv

Søg efter titel