Lige nu på DR P1

Orientering

I dagens udgave af Orientering skal vi høre om demonstrationer i Hong Kong. Her lykkedes det ikke studenterorganisationen og myndigheder at komme overens under gårsdagens live-transmitterede forhandlinger. Derudover kigger vi nærmere på en tre-dages kongres i København om bæredygtig udvikling. Og så ser Orientering nær… Vis mere

Startede klokken 22:03 Slutter klokken 00:05 (Næste: Kulturknuserne: SF vil have flere indvandrere i dansk film)

Udvalgte artikler

 1. Sådan ser det nye P1 ud

  Fra mandag den 29. september går et nyt P1 i luften med en række programændringer. Se den nye normalsendeplan her.

Mest hørte programmer DR P1

Seneste udsendelser og artikler

 1. Orientering

  I dagens udgave af Orientering skal vi høre om demonstrationer i Hong Kong. Her lykkedes det ikke studenterorganisationen og myndigheder at komme overens under gårsdagens live-transmitterede forhandlinger. Derudover kigger vi nærmere på en tre-dages kongres i København om bæredygtig udvikling. Og så ser Orientering nærmere på hvidvaskning af penge. Det viser sig, at Danmark er ideelt for den slags. I Rusland, Ukraine og andre tidligere sovjetiske republikker bliver Danmark nemlig markedsført, som et skattely på linje med steder som Caymen Island, Lichtenstein og Gibraltar. Thomas Alling redigerer.

 2. Apropos - krig

  Krig og identitet. Når et land fører krig, så har det stor betydning for befolkningens identitet. Både nederlag, kampe og sejr former generationerne efter. I Danmark er krigen i 1864 blevet beskyldt for at have givet os danskere et mindreværdskompleks, da vi mistede blandt andet Slesvig og Holsten. Men grundlaget for, hvorfor et land går i krig, har stor betydning for, hvordan landet formes og hvilke værdier der kommer ud af det. Men kan vi overhovedet tale om værdier, når vi taler om krig? Medvirkende: Nils Arne Sørensen, lektor i historie på Syddansk Universitet. Vært: Mikkel Krause

 3. Mennesker og Tro: Konsekvens

  Sogne- og indvandrepræst Niels Nymann Eriksen fortæller i skurvognen om sit arbejde med flygtninge, der konverterer og får afslag på opholdstilladelse. Skal de sendes hjem til forfølgelse eller hjælpes til et liv under jorden? Tilrettelæggelse: Anders Laugesen.

 4. Videnskabens Verden: Vulkanudbrud med egne øjne

  På Island har de sidste 2 måneder været et stort vulkanudbrud i gang med lavasøjler på op mod 100 meter høje. Nye vulkanudbrud er en kærkommen lejlighed til at følge med i jordens liv, og vi følger en, der har stået i første række og taget prøver af den islandske lava. Medvirkende: Johanne Schmith; phd studerende på KU og island, Mads Bonde, Louise Bomholt Klem, Alexander Tyron; ITU. Tilrettelæggelse: Marie Hougaard, Kristoffer Frøkjær, Sofie Hjort Schausen, Nynne Sørgaard, Morten Remar.

 5. Verden ifølge Gram: Status Obama

  Det amerikanske midtvejsvalg plejer at handle om lokale emner, men denne gang handler det om præsident Obama, hans politik - og måden han regerer. Obamas republikanske modstandere har succes med at tegne et billede af et land og en præsident på afveje. Vært: Steffen Gram.

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Kulturknuserne SF vil have flere indvandrere i dansk film Genre: Perspektiv
 2. p8j
  Program: Jazzoom 10 år med Ibrahim Electric Genre: Musik
 3. p1d
  Program: Selvsving 1864 – The Pia Kjærsgaard Edition Genre: Sjov radio

Søg efter titel