Lige nu på DR P1

Skønlitteratur på P1: Den sky J. D. Salinger

I 2010 døde en af USA største forfatterikoner J.D. Salinger, der stod bag klassikere som "Griberen i rugen" og "Franny og Zooey". Han var kendt for at være meget pressesky, og de sidste 45 år af hans levetid lykkedes det ham stort set at holde sig skjult for pressen. Sidste år udkom imidlertid en ny kontroversiel biogr… Vis mere

Startede klokken 02:03 Slutter klokken 03:00 (Næste: Radioavis)

Udvalgte udsendelser

 1. Alting, ingenting, Harvey Keitel

  Radiobiografen

 2. Mennesker og medier

  Troværdighedskløften

 3. Selvsving

  Undskyld, Fogh, det var ikk' så'n det sku' gå

Seneste udsendelser og artikler

 1. Skønlitteratur på P1: Den sky J. D. Salinger

  I 2010 døde en af USA største forfatterikoner J.D. Salinger, der stod bag klassikere som "Griberen i rugen" og "Franny og Zooey". Han var kendt for at være meget pressesky, og de sidste 45 år af hans levetid lykkedes det ham stort set at holde sig skjult for pressen. Sidste år udkom imidlertid en ny kontroversiel biografi, der lovede saftige afsløringer og nye kilder. F.eks. kunne man læse om hans hang til unge damer, og at han var født med kun én testikel. Nanna Mogensen har talt med forlagsredaktør og Salinger-kender Ole Knudsen om forfatterskabet og den nye biografi. I programmet kan du også høre Klaus Rothstein tale med Bent Otto Hansen om en fremragende ide til en roman, som forfatteren dog ikke tør føre ud i livet. Værter: Klaus Rothstein og Nanna Mogensen.

 2. Radioavis
 3. Stedsans: Krokodillens væbner

  Engang levede der krokodiller i Danmark. Det er meget længe siden, i kridttiden. De var ganske små og forsvandt fra de nordlige breddegrader for millioner af år siden. Men, man kan stadig møde krokodiller herhjemme. Blandt andet i Krokodille Zoo på Falster, hvor Rene Hedegaard dyrker sin kærlighed til de imponerende dyr, samtidig med at han gør en indsats for at redde dem fra at uddø som art.

 4. Radioavis
 5. Radiodrama: RoadRunner 2:4

  Roadrunner er en radio-thriller om korruption, tortur, masseovervågning, en kæmpe computer kaldet Roadrunner og om Peter. Året er 2003. Peter bliver sendt til Irak for at stå i spidsen for genopbygningen af en mindre provins. Det går hurtigt op for ham, at de projekter, hans kontor støtter, kun eksisterer på papiret. Han stopper derfor bevillingerne, hvilket ikke falder i god jord. Peter bliver kaldt til Bagdad for at stå skoleret hos sin overordnede; Den amerikanske generalguvernør. Beskeden er klar; hvis genopbygningen ikke virker, må han få det til at se ud som om! Desillusioneret går Peter ud i Bagdads nat og her møder han sin gamle skolekammerat Laura og hendes ven James Steele. Det bliver en nat, Peter sent glemmer. Roadrunner har blandt andre Nicolaj Kopernikus, Charlotte Munck, Nadia Auda, Esben Smed, Lars Knutzon, Kristian Halken og Finn Nielsen på rollelisten. Manuskript og instruktion: Thomas Bjerregaard Nielsen. Teknik: Helga Prip. Producer: Dorthe Riis Lauridsen.

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Filmland En hyldest til Hayao Genre: Perspektiv
 2. p3
  Program: Smag på P3 Spot Festivals fulde program Genre: Musik
 3. p1d
  Program: LAIKA på P1 Synger på sidste vers ... Genre: Sjov radio

Søg efter titel