Lige nu på DR P1

Mennesker og Tro: Guldkalven

Professor Jesper Jespersen besøger Skurvognen for at tale om penge, etik og tro. Vært: Anders Laugesen. www.dr.dk/tro

Startede klokken 11:30 Slutter klokken 12:00 (Næste: Radioavisen)

Udvalgte udsendelser

 1. Efterforskerne

  Et stort antal lokale i Nordsjælland fortæller, at de enten har set eller været med til at dumpe tønder og dunke med affald fire forskellige steder i lokalområdet i en periode fra midten af 60'erne og frem til 1974.

 2. Ring til regeringen: Søren Pind

  Skal vi have filosofikum tilbage på universiteterne? Fordi dannelsen er vores redning i en tid med galoperende teknologiudvikling?

 3. Hjernekassen på P1: Ligestilling

  Hvad er feminisme i dag? Hvordan går det med ligestillingen i retssystemet? Hvad er forskellen på mænd og kvinder egentlig? Vi har eksperter i studiet.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Mennesker og Tro: Guldkalven

  Professor Jesper Jespersen besøger Skurvognen for at tale om penge, etik og tro. Vært: Anders Laugesen. www.dr.dk/tro

 2. Feature: Syrien og Sandheden 2:2

  Da slaget om byen Aleppo i Syrien blev udkæmpet i efteråret, blev borgerkrigen i Syrien igen forsidestof i hele verden. Aleppo's østlige dele var gennem fire år blevet regeret af oprørerne og var symbolet på selve oprøret. I måneder bombarede det syriske regime den østlige del, inden de gik ind - og oprørerne måtte overgive sig. Dokumentaristen Georg Larsen fulgte som de fleste andre krigen igennem nyhederne og de sociale medier. Billeder og beretninger blev delt hurtigt og måske ukritisk? En dag blev Georg Larsen i tvivl om det han så på og selv delte på nettet.

 3. Kejser: Hvor vil du bo - Hvide Sande eller Nørrebro

  Er du en af dem, der overvejer at skifte din bolig og hverdag i en by, ud med en på landet eller i en mindre by. Tættere på naturen og roen. Så er du ikke alene. Mange drømmer om at flytte på landet. Medvirkende: Astrid Dalum, pressefotograf. Anne-Marie Dahl, fremtidsforsker. Cana Buttenschøn, blogger. Søren Juul Baunsgaard, direktør for Visit Herning. Hanne Wittorff Tanvig, seniorrådgiver København Universitet. Vært: Anne Kejser.

 4. Verden ifølge Gram: Europa mellem Trump og Putin

  Den amerikanske præsident Donald Trumps sikkerhedspolitiske kurs eller mangel på samme skaber usikkerhed i hele verden. Blandt USA's NATO-allierede i Europa og nu også hos Ruslands præsident Putin, som har fået en kold skulder. Spørgsmålet er hvor Trumps mange modstridende meldinger efterlader både Rusland, EU og NATO-samarbejdet. Vært: Steffen Gram.

 5. P1 Morgen

  I USA har præsident Donald Trump udpeget en national sikkerhedsrådgiver. Valget er faldet på general Herbert Raymond McMaster, tre-stjernet general og kendt for sin indsats under Irakkrigen. Vi har Oliver Routhe Skov med fra USA og han fortæller mere om McMaster og Trump. Verdens lande har forpligtet sig til at holde den globale opvarmning på under 2 grader. Og faktisk kan en del af de grønne klimaløsninger vi har udviklet i Danmark og i Norden hjælpe andre lande med at skære ned på CO2-udledningen. En ny analyse viser at der i øjeblikket er 15 forskellige nordiske løsninger, som ville kunne reducere udledningen af drivhusgasser med 4 gigaton i 2030, hvis de blev brugt i sammenlignelige lande. Det taler vi med både klimaminister Lars Christian Lilleholt og Jarl Krausing, international chef i Concito, om denne morgen. Sagsbehandlere i kommunerne har ifølge formanden for socialrådgiverne ofte modarbejdet de ledige mere end hjulpet dem videre. Men - nye indsatser i flere kommuner gør, at hun tror på, at det er begyndt at vende. Dette og meget mere kan du høre nærmere om i dagens P1 Morgen. www.dr.dk/p1morgen

Mere radio

 1. p1d
  Program: Kejser: Bland dig udenom svigermor Især svigerdøtre og svigermødre har svært ved at komme overens Genre: Perspektiv
 2. p6b
  Program: Længe leve albummet Prince: Sign O' the Times Genre: Musik

Søg efter titel