Lige nu på DR P1

Idealisten - i virkeligheden 2:2

DR-journalisten Poul Brink er blevet kaldt idealist og hædret med Cavling-prisen for sin afsløring af Thule-sagen. Niels Frid-Nielsen går i sin ven og kollegas fodspor for at finde ud af, hvilke spor Poul Brink satte blandt andet i det nordligste Grønland. Tilrettelæggelse: Niels Frid-Nielsen.

Startede klokken 05:03 Slutter klokken 06:03 (Næste: Filmland)

Seneste udsendelser og artikler

 1. Idealisten - i virkeligheden 2:2

  DR-journalisten Poul Brink er blevet kaldt idealist og hædret med Cavling-prisen for sin afsløring af Thule-sagen. Niels Frid-Nielsen går i sin ven og kollegas fodspor for at finde ud af, hvilke spor Poul Brink satte blandt andet i det nordligste Grønland. Tilrettelæggelse: Niels Frid-Nielsen.

 2. Orientering

  Den tyske regering har fremsat et lovforslag, som man håber kan indgyde fred mellem modstandere af fracking og skiffergas på den ene side og en energihungrende industri på den anden. I diskussionen om procenter for antibiotikaforbruget i svineproduktion overser man let, at det i virkeligheden handler om noget så alvorligt som, hvordan vi undgår at opbygge resistens over for antibiotika. Og så skal vi til Storbritannien, hvor de 5 oppositionspartier i går aftes fik halvanden time af den bedste sendetid hos BBC og en millionstor seerskare over hele landet. Kirsten Larsen redigerer.

 3. P1 Eftermiddag

  Myndighederne i New York har alene i denne uge konfiskeret stjålet kunst og kulturarv til en værdi af næsten 750 millioner kroner. Meget af den stammer fra områder, oprørsbevægelsen Islamisk Stat har besat og skulle have være solgt videre til samlere. P1 Eftermiddag ser på problemets omfang og spørger direktøren på et af Danmarks store auktionshuse, hvordan man sørger for at holde sin sti ren. En ny teaterkoncert om John Lennon har premiere i august på Århus Teater og Aveny T. P1 Eftermiddag får besøg af komponisten Kaare Bjerkø, der skal omsætte Lennons liv og sange til kunst på de skrå brædder. I weekenden sættes indboet fra et hjem til salg - ejeren kunne ikke betale sine regninger, så Kongens Foged konfiskerede rub og stub, og nu skal det sælges på auktion. Den slags sker jævnligt, men denne gang er auktionen en del af et kunstværk, som P1 Eftermiddag besøger. Værter: Ole Brink og Tore Leifer.

 4. Mennesker og medier: Ekspertvældet

  Forskere optræder i dag langt oftere end tidligere som kilder i medierne. I perioden 1961 til 2001 steg antallet af artikler med forskere i de tre store morgenaviser til det syvdobbelte. Men ifølge en rundspørge fra dagbladet Politiken oplever forskerne ofte, at deres kolleger udtaler sig om emner uden for deres forskningsområde. Er det forskernes eller journalisternes ansvar? Debat i studiet. Vi interviewer også Jeff Jarvis, en af verdens førende eksperter i digitale medier. Den amerikanske professor og forfatter mener, at pressen bør være langt bedre til gøre sit indhold relevant for brugerne - og her spiller data en nøglerolle. Jarvis har også et bud på, hvordan public service skal forandre sig i en digital tidsalder. I ugens program fortæller redaktør Stinne Andreasen fra Kristeligt Dagblad desuden om et prisbelønnet projekt om en pige, som skulle være fjernet ved en abort, men i dag er fem år. Hvordan arbejder man med sårbare kilder, og hvilke etiske overvejelser gjorde hun sig? Vært: Hakon Mosbech.

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: P1 Business Er danske chefer dygtige nok? Genre: Perspektiv
 2. p1d
  Program: Selvsving STOP NAZI-POPULISME Genre: Sjov radio

Søg efter titel