Lige nu på DR P1

P1 Debat: Er det klogt at forsøge at forbyde Hizb’ut-Tahrir?

Et flertal i folketinget vil finde lovhjemmel til at forbyde den islamistiske organisation Hizb’ ut-Tahrir. Men er forbud vejen frem, hvis man vil radikalisering til livs? Eller er der mulighed for dialog?

Startede klokken 12:15 Slutter klokken 13:03 (Næste: Arabiske stemmer: Musikken som mødested)

Seneste udsendelser og artikler

 1. Apropos - resistens

  Vi har samlet de skarpeste og bedste pointer fra ugens gæster. Vært: Mikkel Krause.

 2. Feature: Jagerpiloten og den hellige kriger

  En karismatisk Nørrebro-knægt har været frivillig kriger i kampen mod Gaddafi. En reflekteret, dansk jagerpilot i forsvaret har bombet i Libyen. De to mænd fortæller om samme krig fra hvert deres ståsted. Og hvad der har gjort dem til dem, de er. Tilrettelæggelse: Magnus Boding Hansen.

 3. Harddisken: Kan man kopiere Silicon Valley?

  Silicon Valley har gennem årtier været kraftcentret indenfor teknologiudvikling og skabelse af teknologivirksomheder. Det har regeringer og byer verden over forsøgt at kopiere - uden held indtil videre. Da Apple i denne uge bekendtgjorde, at de opfører et stort datacenter i Viborg, gav det også frit løb for danske drømme om et lokalt Silicon Valley i Nordjylland. Lidt for vilde drømme, men nordjyderne er ikke de eneste om at have den slags drømme. I London har de Tech City. Udenfor Moskva ligger Skolkovo - det russiske Silicon Valley. Og i Chile starter man fra bunden med at lokke udenlandske iværksættere med en pose penge. Harddisken tager på tur i drømmen om et lokalt Silicon Valley. Tilrettelæggelse: Henrik Føhns og Anders Høeg Nissen.

 4. Mennesker og medier: Er dansk journalistik blevet bedre eller dårligere de sidste 15 år?

  Den danske medieverden er under konstant forandring. Printavisernes oplag bliver mindre, mens netavisernes læsertal vokser. Der bliver skrevet flere og flere nyheder, mens antallet af journalister er forblevet konstant. Men hvordan står det til med kvaliteten? Overraskende godt, siger forskerne bag en ny, omfattende rapport. Men kigger man nærmere, er det ikke helt så enkelt. I denne uges udgave af Mennesker og Medier taler vi med dem alle sammen og kigger nærmere på kvaliteten af dansk journalistik. Derudover diskuterer vi medierne efter terrorangrebet i København, især de sociale mediers rolle, som - måske - markerer et interessant nybrud. Og til sidst: Mediesatire, fra det gamle Rom til 2015. Vært: Hakon Mosbech.

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: De sidste danskere i Helmand 1:3 Hvordan man pakker sammen efter en krig? Genre: Perspektiv
 2. p1d
  Program: Selvsving Hvad er Alternativet? Genre: Sjov radio

Søg efter titel