Lige nu på DR P1

Natursyn: Giv naturen som gave

Børn der er vant til at komme i naturen fortsætter typisk med at få glæde af den som voksne. Det siger Thomas Neumann, der er naturvejleder i Danmarks Naturfredningsforening. Så ved at vænne børnene til at komme ud i naturen, kan du give dem en gave for livet. Det kan dog være en udfordring at få børnene med ud. Særlig… Vis mere

Startede klokken 09:07 Slutter klokken 09:49 (Næste: Danmark Kort Classic)

Udvalgte udsendelser

 1. Mennesker og medier: Kulørte nyheder dominerer på nettet

  En ny undersøgelse viser, at især BTs og Ekstra Bladets hjemmesider skaber vores verdensbillede.

 2. Sproglaboratoriet: Fold lyttebøfferne ud

  I denne udgave af Sproglaboratoriet kan du lære at styrke dine samtaleevner, til gavn for både dig og dine omgivelser.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Natursyn: Giv naturen som gave

  Børn der er vant til at komme i naturen fortsætter typisk med at få glæde af den som voksne. Det siger Thomas Neumann, der er naturvejleder i Danmarks Naturfredningsforening. Så ved at vænne børnene til at komme ud i naturen, kan du give dem en gave for livet. Det kan dog være en udfordring at få børnene med ud. Særligt hvis et barn har en diagnose eller er særlig sensitiv. Thomas Neumann deler ud af sine egne erfaringer i denne uges Natursyn. (Vært og tilrettelægger: Dorte Dalgaard)

 2. P1 podcaster - Intet nyt fra Vestfronten

  "Rusland er sådan et slaraffenland for folk, der elsker spørgemålet: 'Hvad nu hvis?'. Hvad nu hvis man gør et landbrugssamfund til en arbejderstat? Hvad nu hvis man aldrig havde haft feminisme? Lige der ovre på den anden side af Østersøen har der udspillet sig et langstrakt økonomisk og socialt eksperiment, som jeg ikke synes man må glemme under nogen omstændigheder, siger Jesper Gormsen mens vi sidder på den lille café under det gamle Sovjetunionen-kort. Jesper Gormsen og Anders Skærlund Petersen laver podcasten Intet Nyt fra Vestfronten, som handler om Rusland og de gamle sovjetstater, og i dagens udsendelse fortæller de om hvorfor det er vigtigt at vide hvad der sker østpå og om landet, som de både elsker og ryster på hovedet over. I Under Høretelefonerne anbefaler en lytter podcasten Invisibilia, der handler om alt det man ikke kan se med det blotte øje og som gør videnskab interessant og vedkommende. Og for så kaster jeg et blik på rapporten Dansk Medieudvikling 2015 sammen med medieforsker Peter Niegel, der har skrevet afsnittet om podcast og vi får - måske - svar på om 2016 bliver det store gennembrudsår for podcast. Medvirkende: Ivalo Andreassen, Jesper Gormsen, Anders Skærlund Petersen og Peter Niegel. Vært: Susanna Sommer. (Sendes også 20.03 og søndag 8.30).

 3. Mennesker og tro: Opbrud og fællesskab

  Forfatter Finn Slumstrup besøger skurvognen for at reflektere over en livsrejse med troskamp og folkelig forankring. www.dr.dk/tro (Sendes også 21.03, søndag 8.03 og 19.30 og mandag 00.32).

 4. Religionsrapport: Reinkarnation, tvivl og den rette tro

  Annette Berg er tilbage i præstekjolen efter at have været suspenderet, fordi hun udtrykte en tro på reinkarnation. Religionsrapport møder Annette Berg efter første gudstjeneste i Vig kirke. Hvad fortæller præstesager som denne om folkekirken lige nu - og kan vi forvente flere? Det mener en af gæsterne i programmet i dag, som samtidig mener, at vi i dag ikke er gode til at tackle tvivl, og det gælder både i kirken og i livet generelt. Medvirkende: Annette Berg, sognepræst i Vig Kirke; adjunkt i religionsvidenskab på (AU) Henrik Reintoft Christensen, lektor i religionsvidenskab (AU) Jørn Borup og lektor i dogmatik og systematisk teologi (AU) Bo Holm. Vært og tilrettelægger: Lisbeth Brocelius Meléndez. www.dr.dk/religionsrapport (Sendes også 00.05, tirsdag 21.03 og søndag 7.33).

 5. P1 Business: Historisk skred i Nykredit

  Ledelsen i Nykredit ønsker børsnotering. Og varsler samtidig markante prisforhøjelser til sommer. Argumentet er at Nykredit har svært ved at skaffe kapital til at modstå EU´ s eventuelle fremtidige krav om polstring mod en kommende finanskrise. Alternativet til børsnotering er neddrosling af selskabet. Men hvad er selskabets interesse - hvad er forbrugernes - og er den danske forbrugers historiske realkreditselskab hermed endeligt lagt i graven - Næstformand for Foreningen Nykredit Nina Smith gæst i P1Business. Vært: Solveig Bjørnestad. www.dr.dk/p1/p1-business

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p2d
  Program: P2 Koncerten - fra Koncerthuset Torsdagskoncert med nordisk musik Genre: Musik
 2. p1d
  Program: Selvsving: Clement og Mette Nu som læs-let bog Genre: Sjov radio

Søg efter titel