Lige nu på DR P1

P1 Eftermiddag

Hold vejret, mens du læser denne tekst. Træk dybt ind, fyld lungerne - og vent på belønningen lige om lidt. Imens tager P1 Eftermiddag dig med til endnu et land, der afholder valg - og som ikke er USA. På Filippinerne er maj-valget imødeset med masser af spænding. En af kandidaterne er den tidligere præsident-frue, den… Vis mere

Startede klokken 01:03 Slutter klokken 03:03 (Næste: Orientering)

Udvalgte udsendelser

 1. De skandinaviske krigere 3:3

  Den svenske Sara er taget ned til Syrien sammen med andre kvinder fra bl.a. Danmark for at tilslutte sig Islamisk Stat og for at kæmpe sammen med dem. Men hun ender i fængsel. Få hendes og flere krigeres historie i denne serie.

 2. Netværket: Arbejderne til kamp... mod kunstig intelligens?

  Kunstig intelligens er ikke længere forbeholdt science fiction. Den er en del af vores hverdag og i stigende grad også en del af vores arbejdsliv.

 3. P1 Dokumentar: Lyduniverser i radiodokumentaren

  Kan du stole på, at det, du hører i radioen, rent faktisk stemmer overens med virkeligheden?

Mest hørte programmer DR P1

Seneste udsendelser og artikler

 1. P1 Eftermiddag

  Hold vejret, mens du læser denne tekst. Træk dybt ind, fyld lungerne - og vent på belønningen lige om lidt. Imens tager P1 Eftermiddag dig med til endnu et land, der afholder valg - og som ikke er USA. På Filippinerne er maj-valget imødeset med masser af spænding. En af kandidaterne er den tidligere præsident-frue, den skoglade Imelda Marcos, mens favoritten til præsidentposten betegnes som Filippinernes svar på Donald Trump. Problemer med terror og korruption hober sig op, og alligevel er der små skridt frem mod et demokrati. Da Georges Bataille i 1928 kom med bogen Historien om Øjet, blev den forbudt i Frankrig. De udpenslede scener med nekrofili, voldtægter og det, der er lige så slemt, var simpelthen for meget. Og det er i dag stadig en heftig omgang at læse sig igennem Historien om Øjet. Nu bliver det til teater i Odense. Og hvis du stadig holder vejret er her belønningen: du er inviteret med på en lytter, når vi i dag skal snakke om fridykning. En dansker har netop dykket 98 meter uden brug af iltmaske, og vi taler med en anden fridykker, der kan holde vejret under vand i næsten 8 minutter. Værter: Jesper Dein og Tore Leifer.

 2. Netværket: Arbejderne til kamp... mod kunstig intelligens?

  Kunstig intelligens er ikke længere forbeholdt science fiction. Den er en del af vores hverdag og i stigende grad også en del af vores arbejdsliv. En rapport fra CEVEA vurderer at ca. 900.000 jobs sandsynligvis bliver automatiserede indenfor de kommende 20 år. Er det i virkeligheden her, at den vigtigste kampplads for arbejderne i de kommende år er. Til kamp mod robotter og kunstig intelligens frem for arbejdsvilkår, ligestilling og løn? Skal vi med andre ord frygte den kunstige intelligens, eller er det bare en naturlig udvikling, som gør alting nemmere og bedre? Panel: Samfundsforsker, Johannes Andersen, Aalborg Universitet, Flora Gosh, socialrådgiver og leder af Liva Rehab og Leder af Samsø Energiakademi og adjungeret professor på Aalborg Universitet, Søren Hermansen. Vært: Bjarke Stender. (Sendes også 00.05 og søndag 20.03).

 3. Danmark Kort

  En Almanak fra 1780. Et gennemskåret løg eller et stykke peberrod, samt tobaksrøg fra en pibe, er redskaber man skal bruge for at redde en druknet person. De er bare én af de ting man kan læse i de 104 sider med bitte små krøllede bogstaver i en almanak fra København i 1780. Tilrettelæggelse: Claus Johansen. www.dr.dk/p1/danmark-kort (Sendt første gang 4. marts 2010).

 4. Orientering

  I København findes en frivilligt drevet sundhedsklinik for asylansøgere. Men det kan være meget problematisk, når der opstår uofficielle, parallelle sundhedssystemer. Vigtig viden kan gå tabt, og i værste tilfælde kan det gå ud over helbredet hos flygtningene. Vi taler med en overlæge og professor om, hvor stort problemet er. I 2011 gik Loubna Mrie på gaden i sin hjemby Latakia i protest mod Syriens præsident Assad. Men hun blev genkendt som datter af en Assad-tro officer og måtte flygte. Og som straf blev hendes mor bortført og dræbt. Hanne Foighel har mødt hende i New York. Forfatteren Christian Mørk reagerede i vinter opsigtvækkende på regeringens beslutning om, at flygtninges penge og værdigenstande kunne konfiskeres med i protest at sende sin længst afdøde farmors ring til integrationsminister Inger Støjberg. Hans slægt kom i sin tid til Danmark som flygtninge, og manifestationen vakte stor opsigt og debat i Danmark. Thomas Ubbesen har mødt Christian Mørk på hans bopæl i New York, og herfra konstaterer Mørk, at Danmark ikke fået alvorlige skrammer i USA på grund af flygtningepolitikken. Birgitte Gadegaard redigerer. www.dr.dk/orientering

 5. Baglandet: Autisterne der kunne bruges 3:3

  Michael Drejer arbejder i BOAS Specialister, en IT virksomhed i Århus, der kun har konsulenter med autist-profil ansat, og som tjener penge på det. Mange af konsulenterne har oplevet en stærk følelse af at være ubrugelige, før de fandt et sted, der kunne rumme dem. I dag folder vi Michael Dreyers historie ud og fortæller om hans vej fra nederlag og depression til at lære sin diagnose at kende og komme til en arbejdsplads, der foretrækker en som ham. Reporter Karen Straarup. Vært: Emil Rothstein-Christensen.

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Panorama Skat på walisisk Genre: Perspektiv
 2. p5d
  Program: Peters Verden Historier og underholdning Genre: Musik
 3. p1d
  Program: Policy-enheden Forslaget om en bøf-afgift Genre: Sjov radio

Søg efter titel