Lige nu på DR P1

P1 Eftermiddag

Panamakanalen har i over 100 år været skibstrafikkens mest markante genvej. I går blev kanalen udvidet, så nutidens kæmpeskibe kan komme igennem. Vi åbner de historiske sluser og guider dig gennem kanalens betydning. Og så skal Island møde England ved EM i fodbold i aften. Det er bestemt ikke første gang, de to natione… Vis mere

Startede klokken 14:03 Slutter klokken 16:07 (Næste: Orientering)

Udvalgte udsendelser

 1. Hjernekassen på P1: Teenagedrømme

  Skoleferien er over os og det er tid til eftertanke. Hvordan tager fremtiden sig ud set fra en teenagers synspunkt? Hvad sker der med verden, når teenagerne tager over? Hvad drømmer de om? Hjernekassens teenage-panel giver os svar.

 2. Radioklassikeren: Hvem tager skraldet?

  adioklassikeren er dykket i arkiverne for at se på danskernes forhold til skrald og har besøg af Københavns teknik- og miljøborgmester for at høre, hvordan vi kan tæmme vores indre svin.

 3. Bagklog på P1: Mathias Tesfaye

  I denne uge er folketingsmedlem Mattias Tesfaye (S) gæstevært. Blandt emnerne: Brexit, næse til regeringen og EM.

Mest hørte programmer DR P1

Seneste udsendelser og artikler

 1. Satire på P1

  Sammenklipning af sidste uges satire i P1 Morgen.

 2. Natursyn: Når en skov ikke bare er en skov

  Mange af os tænker måske ikke nærmere over det, når vi tager en tur i skoven for at opleve foråret. Men der er stor forskel på, hvordan skovene i Danmark passes og derfor også på, hvor godt naturen trives. Og der er bred enighed blandt landets biodiversitetsforskere om, at urørt skov er det mest effektive virkemiddel, når det gælder beskyttelsen af biodiversiteten - mangfoldigheden af alt levende - i vores skove. For biodiversitet omfatter også arternes levesteder. Forskerne peger igen og igen på, at arterne uddør med unaturlig høj hastighed, også i Danmark, fordi mennesket i stigende grad belaster klodens ressourcer. Men hvad kendetegner urørt skov og hvornår gavner den skovnaturen? Det spørger Natursyn Karsten Thomsen fra natur- og miljøorganisationen Verdens Skove om på en tur i Åbjergskoven ved Bygholm Sø i Horsens. Vært og tilrettelægger: Dorte Dalgaard. www.dr.dk/p1/natursyn (Sendt første gang 18. april).

 3. Ring til regeringen: Jørn Neergaard Larsen

  Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen sidder ved telefonen på P1 for at svare på lytternes spørgsmål til regeringens politik og især sit eget ministerområde. Telefonen er åben fra 12:00 på nummer 80 20 80 00. Vært: Christian Schou.

 4. P1 podcaster

  'Der er nada tilbud til unge mellem 17 og 30, når det gælder politisk journalistik og ordentlig kulturdækning', siger Mathias Lund Schjøtz med eftertryk, mens vi sidder på den store trætrappe i en baggård i Københavns sydvestkvarter. Han og Tobias Ankjær Jeppesen står bag Brain Food - et nyt medie med artikler, videoer og podcasts, hvor man kan læse, høre og se om alt fra grindedrab og museumsfobi til Brexit og velfærdssamfundets skyldfølelser. I sidste uge arrangerede de podcastskole for 15 unge akademikere, som i løbet af fire lange dage blev undervist i radiofonisk håndværk og producerede podcasthistorier i mindre grupper. 'Når vi får fat i dem, så har de i årevis lært at skrive til læreren i knudrede sætningskonstruktioner. Så vi lærer dem at formidle, så de kan bruge deres faglige viden til at stille gode spørgsmål og lave historier, der gør os klogere på verden, fortæller Tobias Ankjær Jeppesen. Og så taler jeg med to af podcastskolens produktionsgrupper om deres historier - den ene om mindesider på Facebook og den anden om kvinden, der fik en klimadepression. Ugens lytteranbefalinger handler om den amerikanske podcast Embedded. De dykker i hver episode ned en af de korte nyhedshistorier for at finde ud af hvad der egentlig var på spil, da fx to motorcykelbander kom i skyderi med hinanden eller da de El Salvadorianske buschauffører blev truet til at parkere deres køretøjer. Medvirkende: Mathias Lund Schjøtz, Tobias Ankjær Jeppesen, Amanda Heiberg Milner, Andrea Ohrt, Maria Rostved, Emma Slebsager og Nicolai Brenøe Eskesen. Vært og tilrettelægger: Susanna Sommer.

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Hjernekassen på P1: Teenagedrømme Hvordan tager fremtiden sig ud set fra en teenagers synspunkt? Genre: Perspektiv
 2. p2d
  Program: P2 Guldkoncerten: Toscanini & Lauritz Melchior En sjælden, historisk Wagner-koncert Genre: Musik
 3. p1d
  Program: Selvsving Rasmus Jarlov - nu med Beyoncé Genre: Sjov radio

Søg efter titel