Lige nu på DR P1

Religionsrapport: D.G. Monrad inspirerede mange med sin tro

I DRs dramaserie 1864 bliver politikeren og biskoppen D. G. Monrad skildret som en ustabil og maniodepressiv mand, der leder det danske folk i afgrunden. Men i virkeligheden var Monrad langtfra kun en syg og magtbegærlig mand. Med sine tanker om religionsfrihed og indre trosliv har han gennem tiden inspireret mange, og… Vis mere

Startede klokken 07:33 Slutter klokken 08:03 (Næste: Mennesker og Tro: Konsekvens)

Mest hørte programmer DR P1

Seneste udsendelser og artikler

 1. Religionsrapport: D.G. Monrad inspirerede mange med sin tro

  I DRs dramaserie 1864 bliver politikeren og biskoppen D. G. Monrad skildret som en ustabil og maniodepressiv mand, der leder det danske folk i afgrunden. Men i virkeligheden var Monrad langtfra kun en syg og magtbegærlig mand. Med sine tanker om religionsfrihed og indre trosliv har han gennem tiden inspireret mange, og så var han stor fortaler for adskillelsen af kirke og stat. Religionsrapport ser i denne uge nærmere på politikeren og biskoppen D.G. Monrad og hans forhold til kirke og tro. Medvirkende: Steen Skovsgaard, biskop i Lolland-Falster stift og Charlotte Cappi Grunnet, sogne- og studenterpræst i København. Tilrettelæggelse: Elisabeth Hartman Evald og Lisbeth Brocelius Meléndez. Foto af skuespiller Nicholas Bro, der spiller D.G. Monrad i '1864': Per Arnesen, Miso Film

 2. P1 Business: Grøn uge

  EU skruer nu op for den grønne energi og ned for de 28 EU landes udslip af det miljøskadelige CO2. En klimaaftale blev vedtaget i nat. Men mens Statsminister Helle Thorning Scmidt roste aftalen i nat - er energiindustrien knap så begejstret. Men hvad betyder aftalen for Danmark - skal Danmark fortsat gå i front på klimapolitikken - holder udsagnet om at den grønne satsning skaffer job til danskerne - debat i P1business. Gæster: Thomas Becker direktør i EWEA den europæiske vindindstri, Rasmus Helweg Petersen og Susanne Krawack direktør i Concito. Vært: Solveig Bjørnestad.

 3. Videnskabens Verden: Vulkanudbrud med egne øjne

  På Island har de sidste 2 måneder været et stort vulkanudbrud i gang med lavasøjler på op mod 100 meter høje. Nye vulkanudbrud er en kærkommen lejlighed til at følge med i jordens liv, og vi følger en, der har stået i første række og taget prøver af den islandske lava. Medvirkende: Johanne Schmith; phd studerende på KU og island, Mads Bonde, Louise Bomholt Klem, Alexander Tyron; ITU. Tilrettelæggelse: Marie Hougaard, Kristoffer Frøkjær, Sofie Hjort Schausen, Nynne Sørgaard, Morten Remar.

 4. Skønlitteratur på P1: Fantomstemmer og Wallace på dansk

  Den danske digter Thomas Boberg har udgivet digtsamlingen med titlen 'Fantombillede'. Lige som det ofte slørede forbryderportræt, søger bogen efter et menneske, der ikke er helt tydeligt. I digtenes stream of consciousness bevæger fortællerstemmen sig bl.a. over i fiktive tanker fra tidligere tiders store digtere som Arthur Rimbaud, Sylvia Plath og Johs. Ewald. I 2008 døde den anerkendte amerikanske forfatter David Foster Wallace, men først nu - seks år senere - udkommer han på dansk med essaysamlingen 'Dette er vand'. Lektor i litteraturhistorie Tore Rye Andersen fortæller, hvem Wallace var, og hvorfor han mon først bliver oversat nu. Værter: Klaus Rothstein og Nanna Mogensen.

 5. Radioavis

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p3
  Program: Smag på P3 Ny musik, quizzer og musiknyheder Genre: Musik
 2. p1d
  Program: Selvsving Summer of 1864 Genre: Sjov radio

Søg efter titel