Lige nu på DR P1

P1 Eftermiddag

Mikael Blomkvist er igen på sporet af en sensation, og Lisbeth Salander lægger arm med USA's sikkerhedstjeneste NSA. Den omdiskuterede svenske forfatter David Lagercrantz' længe ventede opfølger til afdøde Stieg Larssons "Millenium"-bøger er omsider på gaden, og P1 Eftermiddag bringer - som det eneste danske elektronis… Vis mere

Startede klokken 01:03 Slutter klokken 03:03 (Næste: Orientering)

Seneste udsendelser og artikler

 1. P1 Eftermiddag

  Mikael Blomkvist er igen på sporet af en sensation, og Lisbeth Salander lægger arm med USA's sikkerhedstjeneste NSA. Den omdiskuterede svenske forfatter David Lagercrantz' længe ventede opfølger til afdøde Stieg Larssons "Millenium"-bøger er omsider på gaden, og P1 Eftermiddag bringer - som det eneste danske elektroniske medie - et længere interview med forfatteren til den kontroversielle bog og taler med en krimi-kyndig anmelder, der for få timer siden fik et eksemplar af "Det der ikke slår os ihjel" i hånden. Beboerne på Røde Kors' asylcenter Lyngbygaard på Djursland vågnede op til synet af en udbrændt bil og teksten "Første advarsel" malet på centerets mur, suppleret af et hagekors. Hitler-Tysklands gamle symbol spreder stadig ubehag og skræk, men P1 Eftermiddag får besøg af en mand, der har brugt tatovørnålen og sin egen hud som våben i kampen for at pille den mørke kraft ud af svastika-symbolet. Risikerer Danmark virkelig at falde fra hinanden som nation, hvis det ikke lykkes at skabe bedre rammer for kulturen i provinsen? Igen i dag undersøger P1 Eftermiddag, om kulturminister Bertel Haarder har en pointe med sine udtalelser på Kulturmødet på Mors i sidste uge, og i dag går turen til Tønder, hvor årets store folkemusik-festival er i gang.

 2. Netværket: Hvor mange flygtninge kan vi hjælpe og hvordan?

  Danmark kan ikke være socialkontor for hele verden! Men kan vi være os selv bekendt, hvis vi ikke vil hjælpe folk i nød? I Netværket på P1 diskuterer panelet vores evne og vilje til at hjælpe folk på flugt. Som nation og som individer. Hvor går grænsen for, hvor mange vi kan tage i mod - kan man overhovedet tale om grænser, når folk flygter fra krig og lemlæstelse? Panel: sanger og komponist Majbritte Ulrikkeholm, formand for Danske Handicaporganisationer Thorkild Olesen og leder af Samsø Energiakademi Søren Hermansen. Vært: Lene Juul.

 3. Orientering

  Nazisymboler, graffiti på facaden med teksten; "Første advarsel" og en bil i brand. Ukendte gerningsmænd begik i nat groft hærværk mod asylcentret Lyngbygaard i Trustrup på Djursland. Integrationsminister Inger Støjberg tager skarpt afstand via en opdatering på Facebook. Vi taler med ministeren. Verdenshavene stiger både hurtigere og mere end tidligere antaget. Ifølge den amerikanske rumfartsadministration NASA, er det noget vi alle, og ikke blot de lavtliggende ø-stater, må forberede os på. Professor Dorthe Dahl-Jensen fra Niels Bohr Instituttet er i studiet. Og så er to kommuner for første gang siden strukturomlægningen i 2007 på vej til at fusionere. Borgerne i Holstebro og Struer skal den 3. december, samtidig med afstemningen om EU-retsforbeholdet, stemme om en fusion af de to kommuner. Hvorfor gør de det, og er det en god idé? Vi spørger Mads Jakobsen (V) og Hans Christian Østerby (S) borgmestrene fra henholdsvis Struer og Holstebro samt professor i Statskundskab fra SDU, Kurt Klaudi Klausen. Thomas Alling redigerer.

 4. Apropos - Det offentlige rum

  Det offentlige rum og dannelse. Vi lever en stor del af vores offentlige liv i den digitale verden. Der er ikke længere nogen overdommer i det offentlige rum - hverken når vi bevæger os rundt mellem hinanden, eller når vi debatterer på internettet. Nogle mener, at det har ført til en mere upoleret tone i debatten, mindre hensynsfuldhed: vi er blevet hårdere, mere unuancerede og polariserede. Omvendt mener andre, at det er en myte: folk er ikke hårdere end de altid har været, nu kan vi bare allesammen læse og kigge med, og forholde os til det. Derfor er digitaliseringen godt nyt for fællesskabet, vores færden imellem hinanden og for vores demokrati. Medvirkende: Niels Ole Finnemann, Professor ved Københavns Universitet og Vincent F. Hendricks, Professor ved Københavns Universitet. Vært: Mikkel Krause. Tilrettelægger: Anne Kjær og Cecilie Sønderstrup.

 5. Radiofortællinger: URO

  Dennis Meyhoff Brink, satireekspert, befandt sig midt i orkanen, men eftervirkningerne er måske de værste? Og ude på den anden side af orkanen, går digteren Johannes Bech Dahlsgaard en tur af en velkendt rute. Tilrettelæggelse: Torben Brandt og Maria Dønvang.

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Filmland anmelder 'Inderst inde' Filmland jubler over ny animationsfilm: Det er en genistreg Genre: Perspektiv
 2. p3
  Program: GANDHI Bliv klogere på skilsmisser Genre: Musik
 3. p1d
  Program: Laika på P1 Nu kun 21% over bæltestedet Genre: Sjov radio

Søg efter titel