Lige nu på DR P1

Radioklassikeren: Verdens navle eller rådden banan

For godt 14 dage siden stod stort set alle danske politikere på Bornholm og førte valgkamp. Folkemødet, der drillende bliver kaldt djøf'ernes Roskildefestival, vendte endnu et par sommerdage op og ned på Danmarks østligste periferi. Men øen bliver lige så hurtigt glemt igen af hovedstadens politiske kandestøbere og spi… Vis mere

Startede klokken 07:03 Slutter klokken 08:07 (Næste: P1 Morgen)

Seneste udsendelser og artikler

 1. Radioklassikeren: Verdens navle eller rådden banan

  For godt 14 dage siden stod stort set alle danske politikere på Bornholm og førte valgkamp. Folkemødet, der drillende bliver kaldt djøf'ernes Roskildefestival, vendte endnu et par sommerdage op og ned på Danmarks østligste periferi. Men øen bliver lige så hurtigt glemt igen af hovedstadens politiske kandestøbere og spinatfugle. Radioklassikeren, der holder sommerferie, genudsender derfor et program fra sidste efterår om Bornholm som verdens navle eller blot en plet på den rådne banan. Vært: Jon Kaldan.

 2. Filosoffen, forfatteren og fremtidskvinden 1:12: Flaneur

  Filosoffen, forfatteren og fremtidskvinden vrider og vender tilværelsens store ord og begreber. I dag handler det om flaneuren, bevægelse, opmærksomhed og metropoler. Medvirkende: Ole Fogh Kirkeby, Anne Skare Nielsen og Knud Romer. Tilrettelæggelse: Susanna Sommer.

 3. Rosenkjær foredrag - Jeanette Varberg 1:6: Jeanette og fortidens perler

  Da museumsinspektør på Moesgård museum Jeanette Varberg ved et tilfælde finder nogle små blå glasperler i magasinerne under museet, bliver det startskuddet til en helt ny forståelse af hvordan folk i den danske bronzealder levede og handlede. Medvirkende: Jeanette Varberg, Museumsinspektør på Moesgård og modtager af Rosenkjærprisen 2014. Tilrettelæggelse: Kristoffer Frøkjær.

 4. Elsket og hadet - en radiobiografi om Paul McCartney 2:2

  2. del: "Håb for fremtiden". Efter en kæntret solokarriere indser McCartney, at han må samle et nyt band for at få det med- og modspil, han har manglet efter The Beatles. "Wings" bliver imidlertid aldrig et tilstrækkeligt modspil, for McCartney har nået en status, som gør, at ingen tør modsige ham, og hans egen dominerende stil som band-leader får én af de mange musikere, som passerer revy, til at planlægge at skyde chefen og hans kone Linda. Vært: Anders Dohn.

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Harddisken: Dine dataspor på Roskilde Fortæller en masse om festivalen og gæsterne Genre: Perspektiv
 2. p3
  Program: Smag på P3 på Roskilde Hør livemusik og kom i festivalstemning Genre: Musik
 3. p1d
  Program: Laika på P1 Nu med Mars, skadedyr og musikquiz Genre: Sjov radio

Søg efter titel