Lige nu på DR P1

Baglandet: Døgnafsnit A1 1:2

På Psykiatrisk Center Amager findes en særlig afdeling for unge, hvor de kan få lidt ro efter at have oplevet at være psykotiske - for manges vedkommende for første gang i deres liv. Baglandet er taget til døgnafsnit A1 for at få beboerne til at sætte ord på, hvordan det er at debuttere i det så udskældte psykiatriske… Vis mere

Startede klokken 20:30 Slutter klokken 21:03 (Næste: Russerne kommer: "Menneskeret - en by i Rusland")

Udvalgte udsendelser

 1. Ugens gæst: Lars Aslan Rasmussen

  Hvad gør man, når man får at vide, at man er blevet angivet og sortlistet som landsforræder i et andet land?

 2. Baglandet: Døgnafsnit A1 2:2

  I andet program fra Psykiatrisk Center Amager hører vi om, hvordan det er at skulle tage de første skridt ud i livet igen, hvad enten man føler sig klar eller ej.

 3. P1 Debat: Hvem skummer fløden i Nordsøen?

  En ny Nordsøaftale sikrer arbejdspladser og på sigt en milliardindtjening, mens Maersk får en skatterabat.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Baglandet: Døgnafsnit A1 1:2

  På Psykiatrisk Center Amager findes en særlig afdeling for unge, hvor de kan få lidt ro efter at have oplevet at være psykotiske - for manges vedkommende for første gang i deres liv. Baglandet er taget til døgnafsnit A1 for at få beboerne til at sætte ord på, hvordan det er at debuttere i det så udskældte psykiatriske system. Mød blandt andet "Nikolaj", der flygtede fra folk, der dukkede op hos ham om natten, og "Mia", der har fortalt vennerne, at hun er taget på ferie og ikke er indlagt på psykiatrisk afdeling. Reporter: Julie Bang. Foto: Arkitema.

 2. P1 Dokumentar: Når skolebussen ødelægger familielivet

  Ville du have svært ved at passe dit arbejde, hvis du ofte kommer for sent - fordi skolebussen, der skal hente dit barn, lader vente på sig? Det sker tit for en familie i Ballerup. Familiens ældste dreng Bertram er autist og har derfor behov for at gå i en skole, der ligger 12 kilometer fra hjemmet. Derfor bruger han et kommunalt tilbud om skolebuskørsel, for netop ikke at stille familier med børn med handikap dårligere end andre familier, der har en skole i nærheden. Men kørslen er så upålidelig, at han ofte bliver hentet meget for sent og endda også glemt. Til stor belastning for forældrene, der begge har job, de skal passe. Og for Bertram er det uudholdeligt at komme for sent i skole, blive glemt eller hele tiden opleve nye chauffører. For autister har i særlig grad brug for faste og trygge rammer. Dagens dokumentar er tilrettelagt af Nana Toft. Redigering: Emil Eusebius Olhoff-Jakobsen. I redaktionen: Sophie Moestrup. Vært: Gry Hoffmann. Redaktør: Jesper Hyhne.

 3. Ugens gæst: Lars Aslan Rasmussen

  Hvad gør man, når man får at vide, at man er blevet angivet og sortlistet som landsforræder i et andet land? Socialdemokraten Lars Aslan Rasmussen blev først chokeret, dernæst aflyste han sin rejse til Tyrkiet og så gik han til politiet. Berlingske har i denne uge afdækket hvordan herboende Erdogan-tilhængere kan ringe til et tyrkisk regeringskontor og stikke danskere med tyrkiske rødder og kritisk tilgang til den tyrkiske præsident. Tyrkiet afviser og siger, at telefonlinjerne er tiltænkt tips om terrorrelaterede sager. Den køber Lars Aslan Rasmussen ikke. Han har i sin tid som politiker næsten vænnet sig til tilråb, tilsvining og trusler, hans konfronterende stil over for ikke-demokratiske kræfter har skaffet ham mange fjender og han undgår visse bydele i København. Hvordan påvirker og splitter krisen mellem Tyrkiet og EU danskere med tyrkiske rødder? Hvorfor er præsident Erdogans hårde retoriske angreb på EU populære i Tyrkiet og hvordan vurderer det socialdemokratiske folketingsmedlem Lars Aslan Rasmussen situationen i Tyrkiet efter en nylig rejse dertil? Stil spørgsmål til Lars Aslan Rasmussen på 7021 1919 eller på P1s facebook. Vært Pia Røn.

 4. P1 Debat: Hvem skummer fløden i Nordsøen?

  En ny Nordsøaftale sikrer arbejdspladser og på sigt en milliardindtjening, mens Maersk får en skatterabat. Er det win-win eller urimelig særbehandling af Maersk? Og har regeringen endegyldigt solgt ud af den grønne omstilling til fordel for oliepenge? Pernille Skipper (EL), Anders Johansson (K), generalsekretær i Greenpeace Norden Mads Flarup Christensen, historiker og Nordsø-ekspert Morten Hahn-Pedersen og adm. direktør i Olie Gas Danmark Martin Næsby. Vært: Bente Dalsbæk. www.dr.dk/p1debat

Mest hørte programmer DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: P1 Business EU 60 år og i livskrise Genre: Perspektiv

Søg efter titel