Seneste udsendelse

Feature: Da syrerne kom til Sommersted Seneste udsendelse

Det vækker stærke følelser i Sommersted, da syriske flygtninge i september flytter ind på en gammel indre missionsk skole i byen. En gruppe på Facebook protesterer mod asylcenteret, og gruppen får stor opbakning. Ikke kun i den lille by, men i hele Sønderjylland. I en måned følger vi asylcenteret og den ulmende modstand. Tilrettelæggelse: Anders Aamand.

Næste udsendelse

 1. Feature: En ukendt ener, Søren Giversen

  Status: Udsendelsen kan ikke afspilles

  I 1945 dukker der pludseligt en krukke op i den egyptiske ørken. Den viser sig at indeholde nogle gamle skrifter, der kan dateres helt tilbage til det 2. århundrede. Skrifter, med hidtil ukendte evangelier, der giver et helt andet billede af Jesus, end det, man kender. Det bliver en dansker, der som den eneste forsker i verden, rejser til Egypten for at studere, afskrive og oversætte de hemmelige evangelier. Hør historien om den ukendte ener, om Søren Giversen, en dansk Indiana Jones. Tilrettelæggelse: Katarina Lewkovitch.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Feature: Da syrerne kom til Sommersted

  Det vækker stærke følelser i Sommersted, da syriske flygtninge i september flytter ind på en gammel indre missionsk skole i byen. En gruppe på Facebook protesterer mod asylcenteret, og gruppen får stor opbakning. Ikke kun i den lille by, men i hele Sønderjylland. I en måned følger vi asylcenteret og den ulmende modstand. Tilrettelæggelse: Anders Aamand.

 2. Feature: Fejltagelsen ved Aarup

  Den 7. januar 1945 blev et dansk passagertog fyldt med civile, danske passagerer beskudt ved Aarup på Fyn. Det usædvanlige ved begivenheden, der krævede adskillige dødsofre, var at det var amerikanske jagerfly, der beskød passagererne. Begivenheden var et af flere eksempler på, at vestallierede angreb kostede danskere livet. Tre passagerer fra toget fortæller om begivenheden, der fik forskellig betydning for hver af dem. Tilrettelæggelse: Jakob Kehlet.

 3. Feature: Danske drømme i Los Angeles

  Hvis vi ikke har været der i virkeligheden, har vi været der på film. I Los Angeles. Drømmenes by. Hvert år stiger antallet af danskere, som tager til L.A, og nogle af dem, rejser ikke hjem igen. Mød fire danskere og fire vidt forskellige fortællinger om at rykke livet til L.A. Fælles for dem er, at det er drømmen om noget stort, der har fået dem af sted. Tilrettelæggelse Ea Ørum.

 4. Feature: Børn af modstandskampen

  Selvom de nu er halvgamle, som de selv siger, så er Mariann, Steen, Annette og Ulla stadig børn. Børn af forældre, der valgte at gå med i modstandsbevægelsen under den tyske besættelse af Danmark, og blev taget af tyskerne. De blev interneret, forhørt, tortureret. Og tog oplevelserne med hjem til deres familier og børn efter befrielsen. Det er først i de seneste år, at børnene som 50-60 årige, er begyndt at tale om deres liv som "Modstandskampens Børn". Tilrettelæggelse Miriam Arndts.

 5. Feature: Masaikvinden fra Danmark

  Modige, unge piger i Kenya flygter fra deres familie for at slippe for at blive omskåret og tvangsgiftet. En kvinde tager sig af dem. Silole, hedder hun. Og hun er uddannet sundhedsplejerske i Danmark og hendes gamle venner i Danmark hjælper hende med finansieringen. De samler hvert år omkring 100.000 kroner, så pigerne i sikkerhed kan få en uddannelse og vende tilbage til deres masailandsbyer i Kenya. Tilrettelæggelse: Claus Vittus. Læs mere om Nenkashe: http://nenkashe.dk/

Sendetider

Næste udsendelse

DR P1, fredag d. 28. november

Startede Kl. 11:03 - sluttede 11:30

Om Feature

 1. 27 minutters fantastiske, rørende, vigtige, personlige historier i din radio. Fortællinger der bruger fiktionens virkemidler og virkelighedens historier.

Podcast Feature

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt Feature