Seneste udsendelse

Feature: Brændt sig på psykiatrien Seneste udsendelse

Psykiatere er ofte uenige om diagnoser og medicinering. Det ved børnepsykiateren Lisbeth Kortegaard alt om. I de seneste år har hun arbejdet mere og mere med at trappe børn ud af medicin. Mød hende og tre skæbner, der alle har været patienter både i børne- og senere voksenpsykiatrien. Til fælles har de, at medicinen spillede en alt for stor rolle i deres behandling. Tilrettelæggelse: Ea Ørum.

Næste udsendelse

 1. Feature: Vietnamkrigen blev min krig

  Status: Udsendelsen kan ikke afspilles

  Det er 39 år siden, Vietnamkrigen sluttede. Den 30. april 1975 faldt Saigon, og de sidste amerikanere måtte i hast evakueres ud af landet. For en enkelt dansker kom denne kontroversielle krig ubehageligt tæt på. Den 72-årige nordjyde Henning Kristensen har stadig mareridt på grund af oplevelser, som han ikke engang har fortalt sin nærmeste om. I krigen kom han blandt andet til at samle unge amerikanske mænds lig sammen og lægge dem i "body bags". Som pensionist i Danmark anno 2014 prøver Henning at komme overens med fortiden, mens han samler knogler sammen, der er drysset fra den gamle kirkegård ned på den lokale strand. Tilrettelæggelse Karin Mette Petersen.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Feature: Brændt sig på psykiatrien

  Psykiatere er ofte uenige om diagnoser og medicinering. Det ved børnepsykiateren Lisbeth Kortegaard alt om. I de seneste år har hun arbejdet mere og mere med at trappe børn ud af medicin. Mød hende og tre skæbner, der alle har været patienter både i børne- og senere voksenpsykiatrien. Til fælles har de, at medicinen spillede en alt for stor rolle i deres behandling. Tilrettelæggelse: Ea Ørum.

 2. Feature: Børge Mogensen - et sammensat design ikon

  Børge Mogensen er kendt for sublimt håndværk og nøjsomme, funktionelle møbler. Men bag Tremmesofaen og Den Spanske Stol kæmpede den kendte møbelarkitekt med et indre kaos og dæmoner. Møbelkunsten var stor, men prisen høj. Dette er historien om Børge Mogensens ukendte og sammensatte liv med depressioner, alkohol og inspirationens flamme. Tilrettelæggelse Michael Müller.

 3. Feature: I bandittens fodspor

  TV dokumentarist Mette Korsgaard har fulgt Erik Jul Revsbech i fem år. Med sit kamera ville hun dokumentere hans forsøg på at bryde den negative spiral, der sender 7 ud af 10 kriminelle, der har siddet fængslet mere end to gange, tilbage til fængslet. Det lykkedes ikke Erik i første omgang at bryde med statistikken. Men da dokumentaristen opsøger Erik igen, har en kvinde tændt håbet i Erik. Nu tør han igen drømme om en fremtid uden kriminalitet. Hvordan det går, kan du høre i denne P1Feature. Tilrettelæggelse Mette Korsgaard.

 4. Feature: Livet efter Theresienstadt

  Den danske jøde Salle Fischermann overlevede koncentrationslejren Theresienstadt. Efter 18 måneder i fangenskab, fra 1943 til 1945, vendte han hjem til Danmark for at genoptage sit liv. En lang periode af sit liv valgte han, ikke at tale om sine oplevelser. Men de seneste år er det blevet en mission for ham at fortælle om livet efter Theresienstadt. Tilrettelæggelse: Michael Müller.

 5. Feature: Monika & Mohammed

  En historie om grænsesøgende kærlighed. Monika er 39 og fraskilt, da hun møder Mohammed. Mohammed tænder hver eneste udslukt celle i Monikas krop. Og Monika er parat til at ofre alt for Mohammed. ALT. Monika arbejder på et asylcenter. Her er kærlighedsforhold til beboerne strengt forbudt. I øvrigt skal Mohammed udvises fra Danmark. Men Monika kæmper. Kæmper for hele sin nye familie. Tilrettelæggelse: Jesper Ibfelt.

Sendetider

Næste udsendelse

DR P1, tirsdag d. 29. april

Startede Kl. 15:03 - sluttede 15:30

Om Feature

 1. 27 minutters fantastiske, rørende, vigtige, personlige historier i din radio. Fortællinger der bruger fiktionens virkemidler og virkelighedens historier.

Podcast Feature

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt Feature

Lige nu på DR P1

Natursyn: Dovendyret

Natursyn ser nærmere på jordens måske mest dovne dyr. Zoolog Mogens Trolle fortæller om sit møde med dovendyret i Amazonas, og om de mange tilpasninger, som gør dovendyret i stand til at leve et ultra dovent liv. Vært: Nynne Sørgaard.

Startede klokken 11:18 Slutter klokken 12:00 (Næste: Radioavis)

Mest læste

Mere radio

 1. p1d
  Program: Selvsving EU vinder Grand Prix Genre: Sjov radio

Søg efter titel