Seneste udsendelse

Feature: Far på den forkerte måde Seneste udsendelse

Michael, Jakob og Nikolaj måtte hver især se fremtidsdrømmen om familieidyllen styrte i grus, da de som meget unge blev fædre under omstændigheder, de havde håbet ville være helt anderledes. I Featuren fortæller de, hvordan det er, når man ikke selv tager beslutningen om at blive far. Tilrettelæggelse: Signe Lene Christiansen og Ida Hasgaard Røntorp.

Næste udsendelse

 1. Feature: Kampen i buret

  Nicolas Dalby er en rolig mand på 30 år. Han arbejder lidt som fotograf, kan godt lide at gå til koncerter og at feste. Og så er han Danmarks største stjerne inden for kampsporten MMA - Mixed Martial Arts. For nylig blev han optaget i sportens største forbund, amerikanske UFC. Som en slags Champions League for MMA er det der, de største arrangementer er med flest seere, penge og de bedste kæmpere. Hans første kamp var i byen Goiânia, midt i den brasilianske jungle. Foran 10.000 tilskuere under et bliktag og millioner af seere over hele verden kæmpede han i et bur mod en lokal kæmper, der vandt sin seneste kamp med et baglæns kvælertag. Du kan høre, hvordan kampen går, og hvorfor den stille mand dyrker en sport, der bliver kritiseret for at være overdrevent voldelig og farlig for udøverne. Tilrettelæggelse: Anders Reuter.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Feature: Far på den forkerte måde

  Michael, Jakob og Nikolaj måtte hver især se fremtidsdrømmen om familieidyllen styrte i grus, da de som meget unge blev fædre under omstændigheder, de havde håbet ville være helt anderledes. I Featuren fortæller de, hvordan det er, når man ikke selv tager beslutningen om at blive far. Tilrettelæggelse: Signe Lene Christiansen og Ida Hasgaard Røntorp.

 2. Feature: Med døden som højre back

  Selv om alderen har passeret 70 år, betyder det ikke, at man her i landet skal lægge fodboldstøvlerne og drømmen om et mesterskab på hylden. Danmark er nemlig det eneste land i Europa, der har en officiel liga for fodboldspillere over pensionsalderen. I Featuren kommer du med på banen og helt ind i omklædningsrummet til en snak om gammelmandsdriblinger, drengerøvshumor og om at spille fodbold med døden som højre back. Tilrettelæggelse: Jonas Damstrup Fried.

 3. Feature: Voldens væsen

  Vi kender alle til vold, men det, vi kender, er forskelligt. Nogen kender den mest, når den bobler op inde i dem selv, andre fik med bøjlen som barn, og nogen har gemt et seksuelt overgreb dybt inde i sig. Forfatteren Merete Pryds Helle fortæller, hvordan hun kender til voldens væsen. Fra barndommens raserianfald til oplevelsen af terrorangrebet på Charlie Hebdo i Paris. Tilrettelæggelse: Merete Pryds Helle.

 4. Feature: Pigen og revolutionen

  De seneste måneder har den unge egyptiske kvinde, Esraa Ettaweel, siddet fængslet i Kairo. Lige som mange andre aktivister, er hun blevet samlet op af politi i civil uden anklager, og uden at familien er blevet underrettet. Det er ellers længe siden, kampen for demokrati endte for Esraa Ettaweel. Det skete i januar 2014, da hun under en demonstration blev ramt af skud og lammet i benene. Efter mere end et år med genoptræning og studier i sociologi, blev hun i foråret fængslet. Og mens de fleste danskere holdt sommerferie, ventede hun på at blive stillet for en dommer. I Featuren kan du møde hende, og høre om hendes rolle i den egyptiske revolution. Og høre hvad der er sket, siden P1 fortalte om hende første gang den 23. januar i år. Tilrettelæggelse: Helle Schøler Kjær.

 5. Feature: Jagerpiloten og den frivillige kriger

  Den karismatiske Nørrebro-knægt Ryan Omar har været frivillig kriger i kampen mod Gaddafi. En dansk jagerpilot i forsvaret har bombet i Libyen. De to mænd fortæller om samme krig fra hvert deres ståsted. Og om hvad der har gjort dem til dem, de er. Tilrettelæggelse: Magnus Boding Hansen.

Sendetider

Næste udsendelse

DR P1, I morgen d. 31. august

Startede Kl. 11:03 - sluttede 11:30

Om Feature

 1. En feature er en fascinerende, rørende og aktuel fortælling, der bringer os helt tæt på mennesker og deres liv. Redaktør: Mette Willumsen

Podcast Feature

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt Feature

Lige nu på DR P1

Apropos - Det offentlige rum

Vi har samlet de skarpeste og bedste pointer fra ugens gæster. Vært: Mikkel Krause.

Startede klokken 13:30 Slutter klokken 14:03 (Næste: Arabiske stemmer: Hverdag og krig i skyggen af Islamisk Stat)

Mest læste

Mere radio

 1. p1d
  Program: Bagklog på P1 med Bo Lidegaard Genre: Perspektiv
 2. p2d
  Program: Festivalsommer med Thomas Overby Fokus på de klassiske sommerfestivaler Genre: Musik
 3. p1d
  Program: Selvsving Classic Lad din radio gå i Selvsving Genre: Sjov radio

Søg efter titel