Seneste udsendelse

Feature: Børge Mogensen - et sammensat design ikon Seneste udsendelse

Børge Mogensen er kendt for sublimt håndværk og nøjsomme, funktionelle møbler. Men bag Tremmesofaen og Den Spanske Stol kæmpede den kendte møbelarkitekt med et indre kaos og dæmoner. Møbelkunsten var stor, men prisen høj. Dette er historien om Børge Mogensens ukendte og sammensatte liv med depressioner, alkohol og inspirationens flamme. Tilrettelæggelse Michael Müller.

Næste udsendelse

 1. Feature: Brændt sig på psykiatrien

  Status: Udsendelsen kan ikke afspilles

  Psykiatere er ofte uenige om diagnoser og medicinering. Det ved børnepsykiateren Lisbeth Kortegaard alt om. I de seneste år har hun arbejdet mere og mere med at trappe børn ud af medicin. Mød hende og tre skæbner, der alle har været patienter både i børne- og senere voksenpsykiatrien. Til fælles har de, at medicinen spillede en alt for stor rolle i deres behandling. Tilrettelæggelse: Ea Ørum.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Feature: Børge Mogensen - et sammensat design ikon

  Børge Mogensen er kendt for sublimt håndværk og nøjsomme, funktionelle møbler. Men bag Tremmesofaen og Den Spanske Stol kæmpede den kendte møbelarkitekt med et indre kaos og dæmoner. Møbelkunsten var stor, men prisen høj. Dette er historien om Børge Mogensens ukendte og sammensatte liv med depressioner, alkohol og inspirationens flamme. Tilrettelæggelse Michael Müller.

 2. Feature: I bandittens fodspor

  TV dokumentarist Mette Korsgaard har fulgt Erik Jul Revsbech i fem år. Med sit kamera ville hun dokumentere hans forsøg på at bryde den negative spiral, der sender 7 ud af 10 kriminelle, der har siddet fængslet mere end to gange, tilbage til fængslet. Det lykkedes ikke Erik i første omgang at bryde med statistikken. Men da dokumentaristen opsøger Erik igen, har en kvinde tændt håbet i Erik. Nu tør han igen drømme om en fremtid uden kriminalitet. Hvordan det går, kan du høre i denne P1Feature. Tilrettelæggelse Mette Korsgaard.

 3. Feature: Livet efter Theresienstadt

  Den danske jøde Salle Fischermann overlevede koncentrationslejren Theresienstadt. Efter 18 måneder i fangenskab, fra 1943 til 1945, vendte han hjem til Danmark for at genoptage sit liv. En lang periode af sit liv valgte han, ikke at tale om sine oplevelser. Men de seneste år er det blevet en mission for ham at fortælle om livet efter Theresienstadt. Tilrettelæggelse: Michael Müller.

 4. Feature: Monika & Mohammed

  En historie om grænsesøgende kærlighed. Monika er 39 og fraskilt, da hun møder Mohammed. Mohammed tænder hver eneste udslukt celle i Monikas krop. Og Monika er parat til at ofre alt for Mohammed. ALT. Monika arbejder på et asylcenter. Her er kærlighedsforhold til beboerne strengt forbudt. I øvrigt skal Mohammed udvises fra Danmark. Men Monika kæmper. Kæmper for hele sin nye familie. Tilrettelæggelse: Jesper Ibfelt.

 5. Feature: Når tågen letter

  Hvis man var åben om sin homoseksualitet på Færøerne for bare fem år siden, skulle man finde sig i grimme skældsord, uforståenhed og måske tæsk. Det gjorde, at de fleste færøske homoseksuelle følte sig nødsaget til at flytte væk fra de grønne øer. Væk fra deres hjem. Men der er sket meget de seneste par år, og i dag har størstedelen af færingerne åbnet op, og udviser en åbenlys tolerance overfor deres homoseksuelle landsmænd. Men der mangler lige det sidste skridt. Skridtet som skal gøre det muligt for to personer af samme køn at blive borgerligt viet på rådhuset i Tórshavn. Tilrettelæggelse Mads Petter Kühnel Albretsen.

Sendetider

Næste udsendelse

DR P1, tirsdag d. 22. april

Startede Kl. 15:03 - sluttede 15:30

Om Feature

 1. 27 minutters fantastiske, rørende, vigtige, personlige historier i din radio. Fortællinger der bruger fiktionens virkemidler og virkelighedens historier.

Podcast Feature

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt Feature

Lige nu på DR P1

Harddisken: Digitalisering og dem der er udenfor

Er digitaliseringen af samfundet et mål i sig selv, eller er det vigtigste hvordan myndighederne møder borgerne? Er email og webtjeneste og mobilapps værktøjer, der skal gøre det nemmere og bedre for os allesammen at bruge det offentlige, eller er det slet skjulte effektiviseringsmekanismer, der handler mere om kommuna… Vis mere

Startede klokken 01:03 Slutter klokken 02:00 (Næste: Radioavis)

Mest læste

Mere radio

 1. p1d
  Program: Filmland En hyldest til Hayao Genre: Perspektiv
 2. p3
  Program: Smag på P3 Spot Festivals fulde program Genre: Musik
 3. p1d
  Program: LAIKA på P1 Synger på sidste vers ... Genre: Sjov radio

Søg efter titel