Seneste udsendelse

Feature: Snigskytter Seneste udsendelse

Du kan ikke høre eller se dem. De bruger kikkersigte og zoomer ind på deres offer på flere kilometers afstand. Snigskytterne. Eller finskytter, som de selv kalder sig. I Featuren kan du møde tre danske soldater, der enten selv er snigskytte - eller er blevet ramt af en. Tilrettelæggelse: Jonas Damstrup Fried og Jens Vithner Hansen.

Næste udsendelse

 1. Feature: Et liv med HIV

  Status: Udsendelsen kan ikke afspilles

  Musikeren Thomas Buttenschøn har aldrig villet tale om, at han er HIV-smittet. Det kom ingen andre ved. Men efter at være blevet far lukker han op og fortæller om at leve med det virus, der kostede begge hans forældre livet og nær havde slået ham selv ihjel. I dag har Thomas to raske sønner og en kone, der ikke frygter at blive smittet, selv om parret har droppet kondomerne. Tilrettelæggelse: Anette Johnsen.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Feature: Snigskytter

  Du kan ikke høre eller se dem. De bruger kikkersigte og zoomer ind på deres offer på flere kilometers afstand. Snigskytterne. Eller finskytter, som de selv kalder sig. I Featuren kan du møde tre danske soldater, der enten selv er snigskytte - eller er blevet ramt af en. Tilrettelæggelse: Jonas Damstrup Fried og Jens Vithner Hansen.

 2. Feature: Opdraget med frygt for politiet

  I det seneste år har Black Lives Matter-bevægelsen vokset sig stor i USA. Over hele landet går amerikanere på gaden for at demonstrere imod den politibrutalitet, der slår en sort amerikaner ihjel, knap én gang i døgnet. Bevægelsen bliver kaldt den nye borgerrettighedsbevægelse. Men ikke alle er enige i politibrutalitetens omfang, og politikere og politi omtaler demonstranterne som ballademagere og kriminelle. En af de amerikanere, der står forrest i New Yorks demonstrationer er Keeshan Harley, en 20-årig sort aktivist, der er vokset op og opdraget med frygt for politiet. Første gang, politiet stormede hans hjem, var han bare fem år, og siden han var 13 år, er han blevet stoppet på gaden og udspurgt af politiet hundredvis af gange. Nu har han viet al sin tid, til det han kalder den sorte kamp for frihed og lighed. Rettelse: I udsendelsen omtales, at Michael Brown fra Ferguson blev skudt i ryggen af politiet. Men to forskellige obduktioner af Michael Brown har efterfølgende sået tvivl om, hvorvidt Michael Brown blev skudt i ryggen, med hænderne oppe. Eller forfra, efter et håndgemæng med politibetjenten Darren Wilson. Tilrettelæggelse: Sofie Tholl.

 3. Feature: Tyreløberen

  Tusindvis af mennesker samles hvert år i den spanske by Pamplona, for at løbe gennem byens snævre gader, med ophidsede tyre lige i hælene. Det sker under den ugelange byfest San Fermin. For en lille gruppe udlændinge er tyreløb i Pamplona blevet til en livslang passion. Godt hjulpet på vej af den amerikanske forfatter Ernest Hemmingway. Få historien om de spanske tyreløb. Tilrettelæggelse: Kasper Thulstrup.

 4. Feature: Kilroy is back - historien om en irsk frihedskæmper

  22. maj gik irerne til stemmeurnerne for at beslutte om homoseksuelle skal have lov til at blive viet. Det blev et overvældende ja fra befolkningen. Et historisk øjeblik for Irland, et ungt demokrati, som i århundreder har været låst mellem en victoriansk forfatning fra kolonitiden under britisk styre og en katolsk religion, som selv ærkebiskoppen af Irland indrømmer, trænger til et virkelighedstjek. Walt Kilroy er en af de homoseksuelle, der har kæmpet hårdt for det ja. Han fortæller om sit hårde arbejde for at bringe Irland ind i det 21. århundrede. Tilrettelæggelse: Mogens Cuber.

 5. Feature: På Harley for Jesus

  Leif var rockerpræsident for rockerklubben 666. Den klub, der i dag hedder Bandidos. Og en dag skete der noget i Leifs liv. Han følte, at han fik et kald. At han skulle køre for Jesus. I dag kører han for den kristne motorcykelklub Exodus MC. De har klubhus, går med bikervest og kører på Harley Davidson motorcykler, som andre bikerklubber. Men hos Exodus MC drikker de ikke alkohol og de slås ikke. I stedet deltager de i et kristent fællesskab, de går i kirke og beder for hinanden - og for Jesus. Tilrettelæggelse: Nina Holmgren.

Om Feature

 1. En feature er en fascinerende, rørende og aktuel fortælling, der bringer os helt tæt på mennesker og deres liv. Redaktør: Mette Willumsen

Podcast Feature

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt Feature

Lige nu på DR P1

Orientering

I over et hundrede dage har Saudi Arabien ladet bomber fra sine kampfly regne ned over Sana'a og andre byer i Yemen, og FN har nu klassificeret den humanitære krise i Yemen som ligeså slem som dén i Syrien. Argentina havde som Grækenland været under flere års administration og dikterede hestekure fra den Internationale… Vis mere

Startede klokken 22:03 Slutter klokken 00:05 (Næste: Sommergæsten på P1: Andreas Brantelid)

Mest læste

Mere radio

 1. p1d
  Program: Harddisken: Dine dataspor på Roskilde Fortæller en masse om festivalen og gæsterne Genre: Perspektiv
 2. p3
  Program: Smag på P3 på Roskilde Hør livemusik og kom i festivalstemning Genre: Musik
 3. p1d
  Program: Laika på P1 Nu med Mars, skadedyr og musikquiz Genre: Sjov radio

Søg efter titel