Seneste udsendelse

Feature: Jagerpiloten og den frivillige kriger Seneste udsendelse

Den karismatiske Nørrebro-knægt Ryan Omar har været frivillig kriger i kampen mod Gaddafi. En dansk jagerpilot i forsvaret har bombet i Libyen. De to mænd fortæller om samme krig fra hvert deres ståsted. Og om hvad der har gjort dem til dem, de er. Tilrettelæggelse: Magnus Boding Hansen.

Næste udsendelse

 1. Feature: Pigen og revolutionen

  Status: Udsendelsen kan ikke afspilles

  De seneste måneder har den unge egyptiske kvinde, Esraa Ettaweel, siddet fængslet i Kairo. Lige som mange andre aktivister, er hun blevet samlet op af politi i civil uden anklager, og uden at familien er blevet underrettet. Det er ellers længe siden, kampen for demokrati endte for Esraa Ettaweel. Det skete i januar 2014, da hun under en demonstration blev ramt af skud og lammet i benene. Efter mere end et år med genoptræning og studier i sociologi, blev hun i foråret fængslet. Og mens de fleste danskere holdt sommerferie, ventede hun på at blive stillet for en dommer. I Featuren kan du møde hende, og høre om hendes rolle i den egyptiske revolution. Og høre hvad der er sket, siden P1 fortalte om hende første gang den 23. januar i år. Tilrettelæggelse: Helle Schøler Kjær.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Feature: Jagerpiloten og den frivillige kriger

  Den karismatiske Nørrebro-knægt Ryan Omar har været frivillig kriger i kampen mod Gaddafi. En dansk jagerpilot i forsvaret har bombet i Libyen. De to mænd fortæller om samme krig fra hvert deres ståsted. Og om hvad der har gjort dem til dem, de er. Tilrettelæggelse: Magnus Boding Hansen.

 2. Feature: Hårdt liv på Hovedvej 13

  Rundt om i Danmark er flere campingpladser ved at udvikle sig til faste opholdssteder for udstødte og udsatte - især mænd. En af dem er 53-årige Bette-Jens, der bor på en lille campingplads langs den jyske Hovedvej 13. Engang havde han eget firma og omsatte for millioner. Men efter en skilsmisse faldt han helt ud af samfundet, gik på landevejen, og endte med at bo i et hundehus. Dengang var han ligeglad med at dø. Det er han ikke længere. Tilrettelæggelse: Jens Vilstrup.

 3. Feature: Et liv med HIV

  Musikeren Thomas Buttenschøn har aldrig villet tale om, at han er HIV-smittet. Det kom ingen andre ved. Men efter at være blevet far lukker han op og fortæller om at leve med det virus, der kostede begge hans forældre livet og nær havde slået ham selv ihjel. I dag har Thomas to raske sønner og en kone, der ikke frygter at blive smittet, selv om parret har droppet kondomerne. Tilrettelæggelse: Anette Johnsen.

 4. Feature: Snigskytter

  Du kan ikke høre eller se dem. De bruger kikkersigte og zoomer ind på deres offer på flere kilometers afstand. Snigskytterne. Eller finskytter, som de selv kalder sig. I Featuren kan du møde tre danske soldater, der enten selv er snigskytte - eller er blevet ramt af en. Tilrettelæggelse: Jonas Damstrup Fried og Jens Vithner Hansen.

 5. Feature: Opdraget med frygt for politiet

  I det seneste år har Black Lives Matter-bevægelsen vokset sig stor i USA. Over hele landet går amerikanere på gaden for at demonstrere imod den politibrutalitet, der slår en sort amerikaner ihjel, knap én gang i døgnet. Bevægelsen bliver kaldt den nye borgerrettighedsbevægelse. Men ikke alle er enige i politibrutalitetens omfang, og politikere og politi omtaler demonstranterne som ballademagere og kriminelle. En af de amerikanere, der står forrest i New Yorks demonstrationer er Keeshan Harley, en 20-årig sort aktivist, der er vokset op og opdraget med frygt for politiet. Første gang, politiet stormede hans hjem, var han bare fem år, og siden han var 13 år, er han blevet stoppet på gaden og udspurgt af politiet hundredvis af gange. Nu har han viet al sin tid, til det han kalder den sorte kamp for frihed og lighed. Rettelse: I udsendelsen omtales, at Michael Brown fra Ferguson blev skudt i ryggen af politiet. Men to forskellige obduktioner af Michael Brown har efterfølgende sået tvivl om, hvorvidt Michael Brown blev skudt i ryggen, med hænderne oppe. Eller forfra, efter et håndgemæng med politibetjenten Darren Wilson. Tilrettelæggelse: Sofie Tholl.

Sendetider

Næste udsendelse

DR P1, mandag d. 03. august

Startede Kl. 11:03 - sluttede 11:30

Om Feature

 1. En feature er en fascinerende, rørende og aktuel fortælling, der bringer os helt tæt på mennesker og deres liv. Redaktør: Mette Willumsen

Podcast Feature

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt Feature

Lige nu på DR P1

Harddisken: Iværksættere med turbo

Der er ingen tvivl om, at mange af de store, gamle virksomheder er udfordret på forretningen af de små opkomlinge - især dem, der på meget kort tid formår at vokse sig store, både i antallet af brugere og ikke mindst i værdi. Det er firmaer som Airbnb, Uber og Facebook. I denne sommerudgave af Harddisken ser vi på de s… Vis mere

Startede klokken 20:03 Slutter klokken 21:03 (Næste: Bagklog på P1: Lisbeth Zornig)

Mest læste

Mere radio

 1. p1d
  Program: Arabiske stemmer Mekka er ved at blive Las Vegas Genre: Perspektiv
 2. p1d
  Program: Laika på P1 - går over gevind Genre: Sjov radio

Søg efter titel