Seneste udsendelse

Feature: Ældrepleje udfordrer heksetro i Ghana Seneste udsendelse

I Ghana lever mange ældre isolerede og ensomme, fordi familie og naboer mistænker dem for at være hekse. Inspireret af den danske ældrepleje, har Collins Woode nu fået en gruppe unge til at passe de ældre. Det er imod alle odds, for i Ghana er der en generel frygt for ældre, der er baseret på generationers overtro, som nager befolkningen. Men Collins er opsat på at vende frygten til omsorg for de ældre. Tilrettelæggelse: Lone Højsgaard.

Næste udsendelse

 1. Feature: Michaels nyre var en gave

  Status: Udsendelsen kan ikke afspilles

  Kan man give sin ene nyre til en person, man knap nok kender? Da Michael Jakobsen i 2006 besluttede at give sin ene nyre til en lastbilchauffør, han kun havde mødt gennem sit arbejde, var det en ganske spontan indskydelse. Michaels kone var langt fra tilfreds med beslutningen, men det gav mening for Michael at hjælpe Jørgen. Tilrettelæggelse: Alexander Hecklen.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Feature: Ældrepleje udfordrer heksetro i Ghana

  I Ghana lever mange ældre isolerede og ensomme, fordi familie og naboer mistænker dem for at være hekse. Inspireret af den danske ældrepleje, har Collins Woode nu fået en gruppe unge til at passe de ældre. Det er imod alle odds, for i Ghana er der en generel frygt for ældre, der er baseret på generationers overtro, som nager befolkningen. Men Collins er opsat på at vende frygten til omsorg for de ældre. Tilrettelæggelse: Lone Højsgaard.

 2. Feature: Når mor skal dø

  Da forfatteren Sissel-Jo Gazans barndomsveninde Marie mister sin mor, sætter det store tanker i gang hos forfatteren. En dag skal hun selv miste sin mor, og alene tanken er uudholdelig. I forsøg på at forberede sig på den fremtidige smerte, går Sissel-Jo helt tæt på Maries sorg, og bliver pludselig i tvivl. For kan man overhovedet forberede sig på døden, så tabet kommer til at gøre mindre ondt? Kan man skrue ned for smerten, uden at skrue ned for kærligheden? Og kan man nogensinde blive klar til at miste sin mor? En ting komme til at stå klart: Der skal en stærk datter til, når en stærk mor dør. Tilrettelæggelse: Sissel-Jo Gazan.

 3. Feature: Da Kira blev kvinde

  En helt ny lov gør det nu muligt at skifte køn i Danmark. Fra 1. september 2014 kan alle gå på borgerservice og skifte juridisk køn fra mand til kvinde og omvendt. Dermed bliver Danmark et af de få lande i verden, hvor man selv kan bestemme sit køn. Noget tusindvis af de såkaldte transkønnede er begejstrede for. En af dem er Kira. Hun er født som mand, men har i mange år følt sig som en kvinde. I dag forsøger hun at leve som kvinde, og med den nye lov kommer hun drømmen et stort skridt nærmere. P1 Feature sætter i denne uge fokus på vores forhold til og fordomme om køn og krop. Tilrettelæggelse: Ida Hasgaard Røntorp og Cecilie Sønderstrup.

 4. Feature: Paris efter befrielsen

  Efter fire års tysk besættelse går Paris amok i glædesrus på befrielsesdagen 25. august 1944. General De Gaulle holder sit livs tale til det befriede Paris. Men næste dag vågner millionbyen op til mangel på mad og et problematisk forhold til de allierede. De Gaulle, kommunisterne og kunstnerne på venstre bred af Seinen enes om en fælles afsky mod alt, hvad der er amerikansk. Niels Frid-Nielsen er taget til Paris med de britiske forfattere Antony Beevor og Artemis Cooper for at finde ud af, hvad det var, der skete i Paris efter befrielsen. Tilrettelæggelse: Niels Frid-Nielsen.

 5. Feature: Knust kærlighed

  Et af verdens mærkeligste museer handler om knust kærlighed og ligger i Zagreb. Det er en udstilling af genstande, som umiddelbart virker banale, men som i alle tilfælde er ledsaget af en historie om et brudt kærlighedsforhold. I udsendelsen kan du komme med på besøg på museet, og møde en ung mand, der blev så ulykkelig forelsket, at han måtte bryde med kæresten. Tilrettelæggelse: Frank Esmann.

Sendetider

Næste udsendelse

DR P1, fredag d. 03. oktober

Startede Kl. 11:03 - sluttede 11:30

Om Feature

 1. 27 minutters fantastiske, rørende, vigtige, personlige historier i din radio. Fortællinger der bruger fiktionens virkemidler og virkelighedens historier.

Podcast Feature

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt Feature

Lige nu på DR P1

Eksistens: Døden slumrer i os alle

Mennesket er det eneste levende væsen der er bevidst om dets forestående død. Derfor indretter vi vores liv efter det faktum at det holder op på et tidspunkt. Og vi er styret af dødsangst, dødsforagt eller dødsdrift hele vejen igennem. I en tid hvor vi møder død over det hele og hele tiden - krig, epidemi, mord, selvmo… Vis mere

Startede klokken 19:03 Slutter klokken 20:03 (Næste: Natursyn: Den æstetisk naturfølelse inspirerer os til at skabe)

Mest læste

Mere radio

 1. p1d
  Program: Verden ifølge Gram: Til kamp mod IS Vil det lykkes at smadre kalifatet? Genre: Perspektiv
 2. p3
  Program: Det Elektriske Barometer Hitliste bestemt af lytterne Genre: Musik
 3. p1d
  Program: LAIKA på P1 Laika finder match på Tinder Genre: Sjov radio

Søg efter titel