Seneste udsendelse

Feature: Vagabondens sidste vandring Seneste udsendelse

Dan har aldrig set ret meget til sin bror, han var nemlig vagabond og gik under navnet Harald Blåtand. Sidste år døde Blåtand i Assens - ligesom en hel del andre vagabonder før ham. Vi tager med Dan til Assens for at finde ud, hvem broderen var og hvorfor vagabonderne er endt deres dage i den fynske by. Tilrettelæggelse: Jakob Skaaning.

Næste udsendelse

 1. Feature: Ud af ensomheden

  Status: Udsendelsen kan ikke afspilles

  Elise Møller har været igennem en benhård skilsmisse og undervejs er venner og veninder faldet fra. Roger Lampe er aldrig kommet sig over tabet af sin elskede Lis, og han oplever ligesom Elise en dyb ensomhed. De to kæmper nu på hver sin måde for at komme ud af ensomheden. Over 210.000 danskere over 16 år føler sig ofte eller altid ensomme. De mangler venskaber præget af nærhed, forbundethed og intimitet, viser den nyeste forskning. Tilrettelæggelse: Anders Aamand.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Feature: Vagabondens sidste vandring

  Dan har aldrig set ret meget til sin bror, han var nemlig vagabond og gik under navnet Harald Blåtand. Sidste år døde Blåtand i Assens - ligesom en hel del andre vagabonder før ham. Vi tager med Dan til Assens for at finde ud, hvem broderen var og hvorfor vagabonderne er endt deres dage i den fynske by. Tilrettelæggelse: Jakob Skaaning.

 2. Feature: Bøssepesten

  Diskoteket Madame Arthur vrimlede med bøsser og dragqueens i 80'erne. Lige indtil et lille virus kaldet HIV begyndte at sprede sig og tage liv efter liv. Historien om HIV indeholder mystik, mirakler, kærlighed, fordomme og masser af smerte. Den startede på Hvidovre Hospital i 1982 og er ikke slut endnu. Tilrettelæggelse: Astrid Skov Andersen og Line Jensen.

 3. Feature: De seende på Island

  På Island tror over halvdelen af befolkningen på alfer, trolde og feer. Helt op på politisk niveau er det en dimension, man tager alvorligt, også når der skal bygges veje og broer. Men hvem kan se disse væsner, hvordan ser de ud, og hvorfor tror det moderne nutidsmenneske på Island på dem? Feature på P1 tager dig med ind i et fortryllet univers, på jagt efter elverfolket, og dem, der tror på dem. Tilrettelæggelse: Katarina Lewkovitch.

 4. Feature: I et åbent forhold

  De fleste af os danskere lever monogamt. Det vil sige sammen med én partner. Det unge par Emilie og Johannes er gift, og er glade for hinanden. Men de har valgt at leve i et åbent forhold, hvor sex med andre er helt okay. De synes selv, deres forhold fungerer rent praktik. De lever i et frit kærlighedsforhold, hvor de sammen tager på babe-spotting i nattelivet, for at støve potentielle sexpartnere op. Tilrettelæggelse: Katrine Hedegaard.

 5. Feature: Cykler fra fattigdom

  Cykelryttere fra Colombia er begyndt at markere sig stærkt indenfor international cykelsport. Sporten bringer rytterne ud af fattigdom, og bliver et alternativ til narkokriminalitet og lette penge. Cykelsporten skaber håb og drømme i Colombia. Tilrettelæggelse: Lise Josefsen Hermann. Bemærk: I udsendelsen omtales cykelholdet Astana som italiensk. Det er det ikke. Holdet er fra Kasakhstan. Feature-redaktionen beklager fejlen.

Sendetider

Næste udsendelse

DR P1, mandag d. 20. april

Startede Kl. 11:03 - sluttede 11:30

Om Feature

 1. En feature er en fascinerende, rørende og aktuel fortælling, der bringer os helt tæt på mennesker og deres liv. Redaktør: Mette Willumsen

Podcast Feature

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt Feature

Lige nu på DR P1

Filmland: Hvad skal en film?

Hvad skal en film? Redde menneskeheden og gå imod det politiske system? Sprede gode vibrationer uanset hvor trist dens emne er? Afsløre humbug i virkelighedens verden? Sjældent har filmene strittet i så mange retninger som de gør i Filmland denne uge, fra tyske Rainer Werner Fassbinder i danske Christian Braad Thomse… Vis mere

Startede klokken 06:03 Slutter klokken 07:03 (Næste: Radioklassikeren: Huden fortæller)

Mest læste

Mere radio

 1. p1d
  Program: P1 Business Er danske chefer dygtige nok? Genre: Perspektiv
 2. p1d
  Program: Selvsving STOP NAZI-POPULISME Genre: Sjov radio

Søg efter titel