Seneste udsendelse

Feature: Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage Seneste udsendelse

Forfatteren Naja Marie Aidts søn Carl døde i en ulykke - kun 25 år gammel. I denne uge udkommer bogen Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage, hvor Aidt skriver om tabet af sin søn. Naja Marie Aidt bor i New York og deler kontor med forfatter og radioproducent Pejk Malinovski. Pejk har talt med Naja Marie Aidt om bogen og hvad der skete den dag Carl døde.

Næste udsendelse

 1. Feature: Et midlertidigt hjem i nord

  17 år gamle Mortadha Al Soedani har forladt det hele; familien, vennerne, de vante rammer og et Irak i opbrud. Som et af de 2068 uledsagede flygtningebørn, der kom til Danmark sidste år, har han byttet en tilværelse i krigshærgede Fallujah ud med en køjeseng i et nordjysk asylcenter. Vi har besøgt ham i hans midlertidige hjem i Thisted. Tilrettelæggelse: Hakan Jakob Kosar. (Sendt første gang 15. november 2016).

Seneste udsendelser og artikler

 1. Feature: Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage

  Forfatteren Naja Marie Aidts søn Carl døde i en ulykke - kun 25 år gammel. I denne uge udkommer bogen Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage, hvor Aidt skriver om tabet af sin søn. Naja Marie Aidt bor i New York og deler kontor med forfatter og radioproducent Pejk Malinovski. Pejk har talt med Naja Marie Aidt om bogen og hvad der skete den dag Carl døde.

 2. Feature: DF´eren i teltlejren

  Peter Bedsted Jeppesen bor på et landsted i Thy, og har altid en kop kaffe på kanden, hvis man kigger forbi - og det gør folk ofte. Han er et politisk menneske, som var aktivt medlem af Dansk Folkeparti, da han efter en periode som ledig fik arbejde i den daværende teltlejr for asylansøgere i Thisted. Her var han i syv måneder, indtil lejren lukkede i oktober 2016. Hør hvordan det gik DF´eren i teltlejren. Featuren er lavet af Stine Ellerbæk.

 3. Feature: Kvindedrab

  Jalousi-drab, hustruvold og gruppevoldtægter er hverdagskost for kvinder på tværs af hele Syd- og Mellemamerika - over hver tredje kvinde på kontinentet er udsat for vold i løbet af deres liv. Det er en ekstrem grad af machokultur, der gennemsyrer hele samfundet og betyder, at man som kvinde de fleste steder ikke kan gå på gaden efter kl. 21.00. Bolivia er det land, hvor det står værst til i regionen - her er tallet ni ud af ti kvinder. Men noget er på vej. Flere kvinder er begyndt at råbe op, få ændret lovgivningen og sat kvinderettigheder på dagsordenen. Med livet som indsats. Tilrettelagt af Victoria Touveneau.

 4. Feature: Ryger, smugryger eller queer

  Midt på Frederiksberg, mellem ældgamle træer og spritnye bilen, ligger Kastanievej Efterskole. En lille skole hvor ordene: Livsoplysning, demokratisk dannelse og åbenhed står helt centralt. Du skal nu med helt ind bag værelsesdørene. I featuren: "Ryger, smugryger eller queer" kan du høre, hvad det vil sige at være ung og åben i 2017. Vi møder bl.a. Noah, som har overvejet at droppe efterskolen nogle gange - bl.a. har det været svært pludselig at skulle bo sammen med en fremmed på et lille værelse. Men Noah er blevet på Kastanievej for sådan en chance får man ikke igen. Noah huske stadig den første dag på Efterskolen helt tydeligt. Tilrettelæggelse: Katrine Norild. (Sendt første gang 5. februar).

 5. Feature: Syrien og Sandheden 2:2

  Da slaget om byen Aleppo i Syrien blev udkæmpet i efteråret, blev borgerkrigen i Syrien igen forsidestof i hele verden. Aleppo's østlige dele var gennem fire år blevet regeret af oprørerne og var symbolet på selve oprøret. I måneder bombarede det syriske regime den østlige del, inden de gik ind - og oprørerne måtte overgive sig. Dokumentaristen Georg Larsen fulgte som de fleste andre krigen igennem nyhederne og de sociale medier. Billeder og beretninger blev delt hurtigt og måske ukritisk? En dag blev Georg Larsen i tvivl om det han så på og selv delte på nettet.

Om Feature

 1. En feature er en fascinerende, rørende og aktuel fortælling, der bringer os helt tæt på mennesker og deres liv. Redaktør: Louise Witt-Hansen.

Podcast Feature

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt Feature

Lige nu på DR P1

P1 Eftermiddag

Farvel til et multitalent: P1 Eftermiddag tager afsked med Peter Bastian, en mand, der rummede adskillige vidt forskellige mennesker i ét. Magnus Tagmus' far fylder 90: Dukkeføreren Thorkild Demuth var manden bag mange legendariske DR TV-børneprogrammer. P1 Eftermiddag ser tilbage på tre generationers børne-tv. Symbole… Vis mere

Startede klokken 01:03 Slutter klokken 03:03 (Næste: Orientering)

Mere radio

 1. p2d
  Program: The Sound of Musical Hør de bedste numre fra musicals før og nu Genre: Musik
 2. p1d
  Program: Platt-form: P1 cafeen Man kan jo ikke rende rundt og sige undskyld hele tiden Genre: Sjov radio

Søg efter titel