Seneste udsendelse

Kulturnyt Seneste udsendelse

- nyheder, kommentarer og reportager fra kunst- og kulturlivet.

Næste udsendelse

 1. Kulturnyt

  Status: Udsendelsen kan ikke afspilles

  - nyheder, kommentarer og reportager fra kunst- og kulturlivet.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Kulturnyt

  - nyheder, kommentarer og reportager fra kunst- og kulturlivet.

 2. Kulturnyt: Derfor jagter IS irakisk kulturarv

  Aarhus Festuge er i gang, og har temaet "Same but different". En af dem, der allerede har optrådt i festugen, er tv-2's forsanger Steffen Brandt. Brandt fortæller her hvad han synes om idéen "Same but different". Jonas-moskeen i Mosul forsvandt på et øjeblik, det kan man se på Youtube, for det har de ansvarlige, terrorgruppen IS, selv lagt ud. Tim Boaz Bruun Skuldbøl, adjunkt på Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier (KU), er med fra studiet i Århus, hvor han fortæller om, hvorfor IS jagter irakisk kulturarv. Fabio Luisi er netop blevet udnævnt til ny chefdirigent for DR SymfoniOrkestret fra 2017 og tre år frem (det oplyser P2). Vi sender et interview med ham i aften kl. 18.10, men her kan du først høre lidt af hvordan det lyder når Luisi og DR symfoniorkesteret spiller Beethovens tredje symfoni, opført i januar 2013.

 3. Kulturnyt: Scandinavian Reggae Festival - genren der ikke vil dø

  Filmproducenten Vibeke Windeløv bliver ny direktør på Betty Nansen Teatret. Chefen for Aarhus Festuge, Jens Folmer Jepsen fortæller om mottoet 'Same But Different'. Lise Thorsøe fortæller om aftenens 50 års jubilæumskoncert i Aarhus. Kanalchef Irene Strøyer og Carsten Lakner fortæller om jagten på en ny speakerstemme til DR3. Arrangøren af Scandinavian Reggae Festival, Huda Alkabani og P3s musikchef Lars Trillingsgaard fortæller om genren der ikke vil dø.

 4. Kulturnyt: Àsgeir Trausti optræder på toppen af Aros i morgen.

  Itunes har fjernet Baby Woodrose albummet 'Blows Your Mind' pga. påstået pornografisk omslag. Kulturnyts Jacob Grosen er live fra Chart Art Fair. Susanne Ottesen, initiativtager til Chart Art Fair og Charlotte Bagger Brandt, kurator på Cph Art Week, fortæller om den kommende uges kunstbegivenheder. Derudover et portræt af den islandske sanger Àsgeir Trausti, der optræder på toppen af Aros i morgen.

 5. Kulturnyt: Rune T. Kidde tilbage med mail-roman

  Fasandræberen får verdenspremiere på filmfestival i Austin, Texas. Katrine Marie Guldager skal skrive roman til Zentropa. 'Orgasmeland' af Lea Korsgaard udkommer idag, bogen fortæller historien om sexprofeten Reich i Danmark i 1930erne. Ida Holst fortæller om romanen 'Friederikesdal', som hun har skrevet med afdøde Rune T. Kidde. Og så anmelder Per Juul Carlsen fra Filmland Sin City: A Dame To Kill For.

Sendetider

Næste udsendelse

DR P1, I dag d.02. september

Startede Kl. 12:46 - sluttede 13:00

Om Kulturnyt

 1. Kulturnyt er DRs dagsaktuelle og inspirerende kulturmagasin. Her kan du hver dag mærke kulturens puls.

Podcast Kulturnyt

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt Kulturnyt

Lige nu på DR P1

Eksistens: Den evige jagt på den mening vi aldrig finder

Hvad er meningen med det hele? Er der et mønster? Et punkt det hele drejer sig om. Et eller flere svar på det helt store centrale spørgsmål - som vi slet ikke kan lade være med at stille. Selvom vi godt ved at vi aldrig finder svaret. Alligevel bliver vi ved, og det gør filosofferne selvfølgelig også. Dumt og ligegyldi… Vis mere

Startede klokken 01:03 Slutter klokken 02:00 (Næste: Radioavis)

Mest læste

Mere radio

 1. p1d
  Program: Sundhed på P1: Aktiv Sundhed En effektiv medicin mod sygdom Genre: Perspektiv
 2. p2d
  Program: P2 Koncerten: Festuge Classic Populære opera-highlights af Puccini og Mozart Genre: Musik

Søg efter titel