Seneste udsendelse

Kulturnyt: Nikolaj Hübbe fortæller om stor dansekonkurrence Seneste udsendelse

Der konkurreres på livet løs ikke bare i X Factor, men også i dansk kammermusik og på dansefronten. Langfredag er Nikolaj Hübbe og Alexander Stæger dommere i Copenhagen International Choreography Competition 2014. De kommer i studiet og fortæller mere. Desuden gør vi status på filmfestivalen CPH PIX, og så siger vi farvel til den danske rocklegende Ib ”Rock” Jensen. Det er i Kulturnyt klokken 18.10 på DR Digital. Din vært er Niels Frid.

Næste udsendelse

 1. Kulturnyt

  Status: Udsendelsen kan ikke afspilles

  - nyheder, kommentarer og reportager fra kunst- og kulturlivet.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Kulturnyt: Nikolaj Hübbe fortæller om stor dansekonkurrence

  Der konkurreres på livet løs ikke bare i X Factor, men også i dansk kammermusik og på dansefronten. Langfredag er Nikolaj Hübbe og Alexander Stæger dommere i Copenhagen International Choreography Competition 2014. De kommer i studiet og fortæller mere. Desuden gør vi status på filmfestivalen CPH PIX, og så siger vi farvel til den danske rocklegende Ib ”Rock” Jensen. Det er i Kulturnyt klokken 18.10 på DR Digital. Din vært er Niels Frid.

 2. Kulturnyt: Tim Christensen taler om vinylplader

  Sangeren Tim Christensen besøger KulturNyt for at fortælle om kærligheden til rockmusik på god, gammeldags vinyl. TVprogrammet Popstars genopstår på Kanal 5. Venstre og Socialdemokraterne vil forhindre at Dansk Spilmuseum går til udlandet. Rune Keller framuseet kommenterer politikerne udspil. Medlemmer af Dansk skuespillerforbund synes, at der uddannes for mange skuespillere. Skuespillernes formand Katja Holm kommenterer.

 3. Kulturnyt: Broken Twin – lavmælt musik, stort potentiale

  Det amerikanske pladeselskab ANTI er kendt for at være meget selektive. De udgiver for eksempel Nick Cave, Tom Waits og Kate Bush.Og snart også den 25-årige danske sanger og pianist Majke Voss Romme som kalder sig Broken Twin. Amerikanske Edward Snowden har leveret tusindvis af hemmelige dokumenter fra efterretningstjeneste til aviser som bl.a. The Guardian og Washington Post. I går fik de aviser og dermed også Snowden journalist-prisen The Pulitze. Journalist Niels Mulvad, den danske initiativtager til det globale netværk for undersøgende journalistik, ser gårsdagens pris som en opsang til journalister. Mange kender den franske kunstner Paul Gauguin som ham med de eksotiske malerier med motiver fra Tahiti. Nu fortæller en ny roman ’Din hengivne’ om den høje pris ham og hans danske kone betalte for hans verdensberømmelse. Den er skrevet af australieren Anna Thomson.

 4. Kulturnyt: Frank Ziyanak går fra tekno til dansk-top

  Frank Ziyanak har spillet garagerock og tekno, nu er han blevet ældre, og spiller dansktop-musik. Hans nye plade hedder: ’Familie, Før Musik, Før Penge’. Den amerikanske Edward Snowden har givet tusindvis af hemmelige dokumenter til aviser som bl.a. The Guardian og Washington Post. I går fik de aviser, og dermed også Snowden, journalist-prisen The Pulitzer Price. Uddannelseschef på Journalisthøjskolen i Aarhus, Henrik Jørgensen, siger at det i nogle kredse vil være en blåstempling af Snowden som en helt, andre vil stadig kalde ham forræder. Unge i alderen 15 til 30 er begyndt at besøge de danske museer oftere. Det er bla. projektet Interface, der får unge gymnasieelever ud på museerne, siger Ph.d.-studerende Sally Thorhauge , der har har studeret projektet.

 5. Kulturnyt: Ny bog om krigen i 1864

  Historikeren Rasmus Glenthøj fortæller om, hvad nederlaget i 1864 betød for billedkunst, arkitektur og litteratur. Han har netop udgivet et storværk om 1864 'Sønner af de slagne'. Efter en skuffende Chuck Berry koncert tilbyder Værket i Randers nu publikum nye billetter til en ny koncert efter eget valg, fortæller musikchef Mikael Qvist Rørsted. Kunstnerisk leder af Aaben Dans i Roskilde, Thomas Eisenhardt, fortæller om dansefestivalen for alle aldre i Roskilde i næste uge.

Sendetider

Næste udsendelse

DR P1, I morgen d. 22. april

Startede Kl. 12:46 - sluttede 13:00

Om Kulturnyt

 1. Kulturnyt er DRs dagsaktuelle og inspirerende kulturmagasin. Her kan du hver dag mærke kulturens puls.

Podcast Kulturnyt

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt Kulturnyt

Lige nu på DR P1

Grønlandsk påskegudstjeneste

fra Helligåndskirken, København. 2. Påskedag. Medvirkende: Prædikant: Jens Kristian Kleist. Organist: Kevin Edelvang. Kor: Det grønlandske kor Avaat. Salmenumre (i den grønlandske salmebog): Salme 209. (På dansk: Krist stod op af døde). Salme 213. (På dansk: Stat op, min sjæl. Vekselsang mellem præsten og Aavaat koret… Vis mere

Startede klokken 16:03 Slutter klokken 17:00 (Næste: Radioavis)

Mest læste

Mere radio

 1. p1d
  Program: Mennesker og medier Mediestøtte til de gamle Genre: Perspektiv
 2. p2d
  Program: Musikturist i Rom Få tips til musiklivet i Rom Genre: Musik
 3. p1d
  Program: LAIKA på P1 LAIKA er i påskehumør og triller med æg Genre: Sjov radio

Søg efter titel