Seneste udsendelse

Orientering Seneste udsendelse

Meget tyder på, at SKAT sov i timen, da det blev snydt for mindst 6,2 mia. kroner, men hvem har ansvaret for fadæsen - er det de mange skiftende ministre eller er det embedsværket? Og så har nyheden om lyden og billederne af raketten med Andreas Mogensen indeni, gået sin sejrsgang i medierne i Danmark og i resten af verden, men hvad er det for en helterolle Andreas Astronaut nu har fået? Derudover sætter vi fokus på genbehandlingen af 2750 statsborgerskabsansøgninger som Inger Støjberg har igangsat og vi går tæt på hvordan ministeren kan bruge Statsløsekommissionens beretning til at tilsidesætte et flertal i Folketinget.

Næste udsendelse

 1. Orientering

  Status: Udsendelsen kan ikke afspilles

Udvalgte artikler

 1. Savner du tidligere indslag fra Orientering?

  Du kan finde tidligere udsendelser i Orienterings arkiv.

 2. Orienterings redaktion

  Få styr på, hvem der laver hvad på Orientering.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Orientering

  Meget tyder på, at SKAT sov i timen, da det blev snydt for mindst 6,2 mia. kroner, men hvem har ansvaret for fadæsen - er det de mange skiftende ministre eller er det embedsværket? Og så har nyheden om lyden og billederne af raketten med Andreas Mogensen indeni, gået sin sejrsgang i medierne i Danmark og i resten af verden, men hvad er det for en helterolle Andreas Astronaut nu har fået? Derudover sætter vi fokus på genbehandlingen af 2750 statsborgerskabsansøgninger som Inger Støjberg har igangsat og vi går tæt på hvordan ministeren kan bruge Statsløsekommissionens beretning til at tilsidesætte et flertal i Folketinget.

 2. Orientering

  Antallet af flygtninge på vej fra Grækenland til Balkan er fordoblet. Orienterings medarbejder Thomas Ubbesen er med på en telefon fra grænsen mellem det nordlige Grækenland og Makedonien, hvor antallet af flygtninge det seneste døgn har sat ny rekord. Et flertal i Folketinget ønsker at styrke de folkevalgtes position overfor regeringen, og særligt Finansministeriet. SF, Liberal Alliance, Det Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Enhedslisten ser ud til at være enige om at styrke Det Økonomiske Råd, så det har mulighed for at hjælpe Folketinget med f.eks. at beregne forslag eller kontrollere udspil fra Finansministeriet. Der mangler nemlig tillid til Finansministeriet, mener Jonas Dahl fra SF. Vi spørger både en tidligere samt den nuværende overvismand Claus Vastrup og Hans Whitta-Jacobsen om det er en god idé. Og så skal vi også høre om nødhjælpsorganisationernes indsats på de mange græske øer. Eller manglen på samme. Vi hørte i går om det private initiativ "Container til Lesbos", der på kort tid har indsamlet 60 ton tøj, soveposer, bamser og dåsemad samt mere end 300.000 kroner. Vi spørger chefen for Dansk Flygtningehjælps Internationale Afdeling, Ann Mary Olsen og Klaus Nørskov, kommunikationschef i Dansk Røde Kors, hvorfor nødhjælpsorganisationerne ikke samarbejder med de mange tilsyneladende velvillige danskere. Thomas Alling redigerer.

 3. Orientering

  De studerende mangler sult, selvansvar og dannelse. Det udtaler uddannelsesminister Esben Lunde Larsen (V) i en artikel i Jyllands-Posten i dag. Her beskriver han ligeledes, hvordan han mener, at uddannelser i fremtiden i højere grad skal give de studerende praktiske kompetencer. Rane Willerslev, professor i socialantroprologi ved Aarhus Universitet, mener derimod, at Danmark har brug for skøre hjerner, der tør tænke kreativt, også selvom de engang imellem træder ved siden af, og ikke 12-tals piger eller drenge. Både ministeren og professoren er i studiet. I morgen er der valg i Færøerne. Trods 14 dages intens valgkamp har partierne undgået de emner der for alvor skiller dem ad. Vores medarbejder Karl Johan Mikkelsen rapporterer fra Færøerne. Og så er store bjerge af tøj, soveposer, bamser og dåsemad ved at blive sorteret og pakket i en improviseret lagerhal i Albertslund. Tre veninder fra København reagerede på billederne af bådflygtninge, der går i land på den græske ø Lesbos, ved at starte en privat indsamling kaldet ”Container til Lesbos”. Det er, indtil videre, en stor succes. Lisbeth Pilegaard, humanitærrådgiver i FN, fortæller dog, at den gode gerning måske skader mere end den gavner. Thomas Alling redigerer.

 4. Orientering

  Mange af de mennesker, der i øjeblikket søger fra det afrikanske mod det europæiske kontinent, kommer fra lande, hvor befolkningstallet stiger voldsomt. Ifølge FN's seneste prognose vil der i år 2100 være over 4 mia. mennesker i Afrika. I Asien og Europa enten stagnerer eller falder befolkningstallet. Pernille Fenger, nordisk chef for FN's Befolkningsfond, UNFPA, er i studiet for at fortælle hvorfor. Kan borgerne i Region Syddanmark fra på tirsdag forvente, at de kan ringe efter en ambulance? Hvilket selskab der skal stå for ambulancedriften i regionen står hen i det uvisse, efter der er opstået tvivl om, hvorvidt det dansk-hollandske selskab Bios, er i stand til at løfte opgaven. I dag har regionsrådspolitikerne holdt krisemøde. Vi følger udviklingen i situationen, med hjælp fra Ida Nathan og Michael Lauritzen fra DR Syd. Jeg orker ikke at være med i udlændingedebatten længere. Sådan sagde kommunikationsdirektør i Grundfos, Kim Nøhr Skibsted, i denne uge til Ugebrevet Mandag Morgen. En debat som direktøren gjorde sig til en del af, da han i juli kritiserede Inger Støjbergs planer om at indrykke annoncer i udenlandske medier, for at afskrække udvandrere og flygtninge fra at søge mod Danmark. Kim Nøhr Skibsted uddyber. Thomas Alling redigerer.

 5. Orientering

  Nazisymboler, graffiti på facaden med teksten; "Første advarsel" og en bil i brand. Ukendte gerningsmænd begik i nat groft hærværk mod asylcentret Lyngbygaard i Trustrup på Djursland. Integrationsminister Inger Støjberg tager skarpt afstand via en opdatering på Facebook. Vi taler med ministeren. Verdenshavene stiger både hurtigere og mere end tidligere antaget. Ifølge den amerikanske rumfartsadministration NASA, er det noget vi alle, og ikke blot de lavtliggende ø-stater, må forberede os på. Professor Dorthe Dahl-Jensen fra Niels Bohr Instituttet er i studiet. Og så er to kommuner for første gang siden strukturomlægningen i 2007 på vej til at fusionere. Borgerne i Holstebro og Struer skal den 3. december, samtidig med afstemningen om EU-retsforbeholdet, stemme om en fusion af de to kommuner. Hvorfor gør de det, og er det en god idé? Vi spørger Mads Jakobsen (V) og Hans Christian Østerby (S) borgmestrene fra henholdsvis Struer og Holstebro samt professor i Statskundskab fra SDU, Kurt Klaudi Klausen. Thomas Alling redigerer.

Sendetider

Næste udsendelse

DR P1, I dag d.03. september

Startede Kl. 16:07 - sluttede 18:05

Om Orientering

 1. Orientering er et dagligt magasin, der i analytisk perspektiv fokuserer på international og dansk politik samt på samspillet mellem danske, europæiske og globale samfundsforhold.

Podcast Orientering

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt Orientering

Lige nu på DR P1

Idealisten - i virkeligheden 2:2

DR-journalisten Poul Brink er blevet kaldt idealist og hædret med Cavling-prisen for sin afsløring af Thule-sagen. Niels Frid-Nielsen går i sin ven og kollegas fodspor for at finde ud af, hvilke spor Poul Brink satte blandt andet i det nordligste Grønland. Tilrettelæggelse: Niels Frid-Nielsen.

Startede klokken 10:03 Slutter klokken 11:03 (Næste: Radiofortællinger: Kunstvandring i blinde)

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Filmland - besøg fra det indre rum Hvad vil der ske, den dag et rumskib lander på Jorden? Genre: Perspektiv
 2. p1d
  Program: Selvsving Classic Lad din radio gå i Selvsving Genre: Sjov radio

Søg efter titel