Lige nu på DR P2

Taktløs på P2

Formålet er at bibringe den uindviede viden, som kan forøge musikoplevelsen i en form, som er respektløs over for det vedtagne og opstyltede. Værter: Frederik Cilius og Allan Gravgaard Madsen.

Startede klokken 18:03 Slutter klokken 19:20 (Næste: P2 Koncerten)

Udvalgte artikler

 1. Ugens Album uge 17 - Journey East

  Nemanja Radulovic er teknisk virtuos, men har også en skøn spilleglæde og spontanitet, som man ikke hører så ofte i klassisk musik.

 2. At være eller ikke at være

  Fredag aften var supersopranen Barbara Hannigan på scenen i Musikkonservatoriets Koncertsal, København. På programmet var blandt andet Hans Abrahamsens Let me tell you.

 3. Klassisk Top 50 - Den Danske Sang - er i gang!

  Startskuddet er netop gået til P2s store Top50 over danske sange. Hvilken dansk sang holder du mest af, og hvorfor?

 4. Lyt til Nyt

  Danske komponister markerer sig på festivaler rundt om i Europa. Hør om et flygel i frit fald, og mød to komponister der netop er blevet hædret med Carl Prisen 2015.

 5. Carl Nielsens liv, lyst, last og længsel

  I seks udsendelser fortæller P2-vært Claus Berthelsen om Carl Nielsens liv med et særligt blik for de mange sange komponisten skrev. Hent udsendelserne som podcast allerede nu.

 6. Koncertoversigt april

  P2 Koncerten i april begynder med nogle af påskens største musikværker og slutter med optakt til Malko Dirigentkonkurrencen. Og ind imellem er der meget andet godt. Her et udvalg

Udvalgte udsendelser

 1. P2 Soundtrack - med kostumedramaer

  Fra dengang hvor ord sagde det halve og blikke sagde det hele. Vi lover en svimlende musikalsk tidsrejse fra det blide til det brutale ...

 2. P2 Koncerten: Nielsen og Sibelius Festival

  Stockholms fejrer i disse dage årets to 150-års jubilarer med en storstilet festival. Hør det finske radiosymfoniorkester i musik af Stenhammar og Sibelius.

 3. Søndagsklassikeren: Elgars Enigma-variationer

  Panelet har blindlyttet og valgt indspilningen med BBC Symfoniorkester og dirigenten Leonard Bernstein som det bedste bud.

 4. Taktløs på P2 - det perfekte i det uperfekte

  I aften har vi inviteret renæssancemennesket Kristian Leth i studiet til en snak om det perfekte i det uperfekte.

 5. Shanes Symfoni - Den ufrivillige tyv

  Shanes Symfoni er fuld af fantastisk musik, fabulerende historier og fantasifuld leg. Her kan du høre om gulvskrubberen der stjal verdens dyreste maleri.

 6. P2 Koncerten: Aalborg Symfoniorkester

  Tag med til koncert i Musikkens Hus. På programmet er bl.a. Hindemiths 'Mathis der Maler' - et værk som blev betragtet som degenereret af de tyske nazister.

Senest spillet DR P2

Seneste udsendelser og artikler

 1. Søndagsklassikeren

  Et panel lytter til fem indspilninger af et kendt klassisk værk og vælger den version de synes bedst om. Dagens værk er Beethovens Symfoni nr. 9. I panelet: Mette Nielsen, harpenist. Carol Conrad, pianist. Claus Hempler, sanger. Vært: Frank Jensen.

 2. P2 Koncerten: Aalborg Symfoniorkester

  Tag med til koncert i Musikkens Hus. Schubert: Symfoni nr. 3. Beethoven: Violinromance nr. 2. Paganini/Kreisler: Violinkoncert nr. 1. Hindemith: Mathis der Maler. Benjamin Schmid, violin. Dirigent: Hans Graf. Vært: Klaus Møller-Jørgensen.

 3. Danmark Live

  Livemusik fra danske koncertsale fra de seneste uger samt et kig frem på det mest interessante i den kommende uge. Hør vokalensemblet Ars Nova i ny og gammel amerikansk kormusik. Hør den irske pianist Finghin Collins i selskab med Esbjerg Ensemblet, og hør lidt af Hans Abrahamsens moderne hit 'Let me tell you', med sopranen Barbara Hannigan. Vært: Max Fage-Pedersen.

 4. Jersild & Jukeboxen

  Et talkshow med gæster og klassiske hits. Vært: Jens Olaf Jersild.

Mest spillet DR P2

Mere radio

 1. p1d
  Program: Mennesker og medier Med skjult kamera hos Islamisk Stat Genre: Perspektiv
 2. p8j
  Program: Jazz & Co. Ugens gæst er Ole Ritter Genre: Musik
 3. p1d
  Program: Selvsving Bådflygtningene - the musical Genre: Sjov radio

Søg efter titel