preload loader
IDbar
Ferie

Det bliver nu mindre papirnusseri mellem dig og ferien sydpå. Fra på mandag kan du nøjes med selv at underskrive dit feriekort.

 

Skrevet af: 

 

Slut med besværlige feriekort

25. feb. 2009 15.41 P3Nyheder

Nu er det slut med at indhente underskrifter fra din arbejdsgiver, når du skal have udbetalt dine feriepenge. Fra på mandag kan du nemlig selv skrive under på dit feriekort - og det gør livet lettere for en hel del af os.

- Jeg synes, det er superfint, at det bliver lavet om, siger Mette Bech, der har haft syv forskellige job inden for de sidste fem år - med lige så mange feriekort til følge.

- Jeg skulle rundt til tre forskellige arbejdsgivere eller også skulle jeg ned på kommunen, siger hun.

Stoler på folk
Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen er også meget tilfreds med, at vi nu selv kan skrive under på de feriepenge vi får fra FerieKonto - den med den karakteristiske blå paraply udenpå kuverten:

- Jeg synes, det er en tidssvarende løsning. Det er jo besværligt, at man skal rende rundt og få underskrifter hos arbejdsgiverne, siger han.

Hos LO er man bange for, at folk vil hæve pengene for at bruge dem til andet end ferie. Men det bekymrer ikke ministeren.

- Vores udgangspunkt må være, at det er modne og fornuftige mennesker, vi har med at gøre, siger han.

Mette Bech mener da også, at hun selv kan administrere sine feriepenge - også dem hun får fra den vinhandel, hun nu arbejder i.

- Jeg tror godt, jeg kan stå for fristelsen til at bruge dem, lige når jeg får dem, siger hun.

 
Aktuelt fra P3

Afghanistan-soldat anklages for dummebøder

(10:49)

Betal dummebøde eller kom med på næste livsfarlige mission i Afghanistan. Overordnet dansker sigtet i sagen.

 

Spotify kommer til Danmark

(08:37)

Den danske musikbranche bløder, men nu er der hjælp på vej. Streamingtjenesten Spotify åbner nemlig herhjemme i løbet af 2011.

 

Storstrejke lukker Storbritannien i dag

(08:31)

750.000 offentligt ansatte i Storbritannien nedlægger i dag arbejdet i 24 timer i protest mod den britiske regerings nedskæringer.

 
D:\W-Data\html\nyheder\htm\service\update\reklame_nyheder1024\combine__table_layout.drxmlhttp://WWW.DR.DK/nyheder/htm/service/update/reklame/merge.drxml?trace=off http://WWW.DR.DK/nyheder/htm/service/update/reklame/merge.drxml?trace=off Stylesheet error hr=800040054

line: 0 pos: 0

 
 
 
Du er her: dr.dk > P3 > P3Nyheder

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.