preload loader
IDbar
Hash på Bornholm

På trods af politiets store indsats mod hash, ryger danskerne lige så meget hash i dag som for ti år siden.

Foto: Julie Rosenkilde © DR Bornholm

 

Skrevet af: 

 

Rydning af pusherstreet har ikke ændret hashrygning

03. feb. 2011 14.54 P3Nyheder

Danskerne ryger lige så meget hash i dag som for ti år siden.

Og det på trods af, at politiet de seneste ti år har brugt masser af ressourcer på at bekæmpe pusherne, blandt andet med rydningen af pusherstreet på Christinaia i 2004.

Satte fut i bandekrigen
Men ti års kamp har langt fra bremset danskernes iver efter at rulle sig en joint.

Det viser en phd-afhandling -  fra Center for Rusmiddelforskning ved Aarhus Universitet.

Kim Møller, der står bag forskningen mener endda, at rydningen af Pusher Street satte fut i bandekrigen, ligesom rydningen har ført til at pusherne nu tjener flere penge, fordi hashpriserne er steget.

Skubber købere andre steder hen
- Det er klart, at når man fra den ene dag til den anden fjerner det største, bedste og billigste marked i København og sætter sig på den fysiske lokalitet, så skubber man køberne andre steder hen, hvor der skal være nogen til at sælge, siger Kim Møller.

- Det har givet en ekstra indkomst til indvandrerbanderne, der har været villige til at tage en risiko, og så er bandekrigen formentlig eskaleret derfra og har siden fået sit eget liv i form af gengældelser, forklarer Kim Møller.

Mindre åbenlys
På plussiden tæller dog, at hashhandlen er blevet mindre åbenlys, end den var på Christiania i 2004, og det er blevet mere risikabelt at sælge hash.

Konklusionerne bygger på et væld af materiale fra politiet, der har givet Kim Møller adgang til arkiverne over aktionen mod Pusher Street i 2004.

 
 
 
 
Du er her: dr.dk > P3 > P3Nyheder

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.