preload loader
IDbar
chatroulette

Diana bliver mere og mere smigret og overrasket, jo længere sangen skrider frem.

Foto: Anne Diklev Pallesen © P3Nyheder

 

Skrevet af: 

 

Danskers kærlighedsstunt er et kæmpe hit på youtube

17. mar. 2011 11.17 P3Nyheder

Det starter som en almindelig videochat på sitet 'chatrouletten', men hurtigt udvikler det sig til et sandt kærlighedsfyrværkeri af sang og guitarspil.

For en tilfældig pige, Diana, er bumpet ind i et scenarie, der indeholder hjerteformede pizzaer, blomster og til sidst en vielsesring og et frieri. Og hun kan ikke skjule sin overraskelse.

Byggede på en opgave
Det hele var da også planlagt til mindste detalje, nemlig af Rune Iversen på 28 år. Han havde skrevet om hvordan ting spreder sig viralt på internettet i sin kandidataflevering til medievidenskab i Århus.

Sammen med sin ven Jeppe Vejs besluttede han sig for, at se, om de kunne føre noget af hans universitetsviden ud i livet, skriver bt.dk

- Det kom sig af, at vi ville se, om vi kunne få noget til at blive viralt, og jeg havde nogle strategier fra mit studium, som vi brugte. Og så ville vi simpelthen gerne sprede noget glæde. Og det er sådan set det vigtigste, siger Rune Iversen til bt.dk

Har dårligt ry
De valgte chatroulette, som ellers har et noget blakket ry på internettet. For stedet er hjemsøgt af blottere og nøgne mænd, der onanerer, mens de chatter med tilfældige.

Men det var faktisk grunden til, at vennerne valgte netop det sted.

- Tanken var, at vi ville fortælle en historie. Og det ville være mest sødt eller charmerende, hvis vi fandt en pige, som vi ikke kendte i forvejen. Chatrouletten har et dårligt ry, men så kunne vi måske også vise, at det ikke er så slemt igen, siger Rune Iversen til bt.dk.

Kæmpehit på youtube
Projektet har krævet en del planlægning. De to bagmænd har været i gang i mellem to-en-halv og tre måneder. Selve optagelserne blev skudt lørdag aften.

I alt har der været otte folk med til at lave videoen, som er blevet et kæmpehit på YouTube og nu har trukket over en kvart million hits.

Stor udenlandsk opmærksomhed
Derudover har videoen fået stor opmærksomhed på amerikanske tv-stationers hjemmesider, skriver bt.dk.

Og indtil videre vil både Australiens største radiokanal og den amerikanske tv-station CBS have et interview med de unge om deres YouTube-succes.

Chatroulette lovesong

 
 
 
 
Du er her: dr.dk > P3 > P3Nyheder

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.