preload loader
IDbar
Libido - Sex på P1

Unge mænd opfordres nu til at tjekke deres testikler for knuder hver måned.

Foto: Lise Møller Petersen © DR

 

Skrevet af: 

 

- Ta' på dine kugler, mand

14. apr. 2011 10.51 P3Nyheder

Har du tjekket kuglerne i dag?

Dette spørgsmål skal en ny kampagne lære unge mænd at stille hinanden med jævne mellemrum, så de kan huske at tjekke deres testikler for kræftknuder.

Danske mænd har større risiko for at få testikelkræft end mænd i andre lande. Eksperterne ved ikke med sikkerhed hvorfor, men antallet af testikelkræfttilfælde er stigende.

Kick Cancer in the Balls
Det vil to århusianske unge gerne gøre noget ved. Med kampagnen "Kick Cancer in the Balls" vil vil de have unge mænd til at gribe fat om kuglerne med jævne mellemrum.

- Vi vil gerne have sat gang i nogle gode rutiner igang, så man får tjekket sine kugler mindst en gang i måneden, siger Initiativtager, Morten Starup.

Humor som våben
Og hvis man vil have unge mænd til at tale om deres testikler, så er humoren den eneste vej, mener Morten Starup, der selv har overvundet testikelkræft.

- Vi tror, det er måden vi får fat i dem på. Så det kommer lidt væk fra det kliniske og det syge, når vi taler om det på et dagligdagssprog, siger Morten Starup.

- I stedet for at det hedder testikelkræft, så skal vi kalde dem kugler. Og folk kan sige til hinanden, at 'nu har jeg lige tjekket mine kugler' og spørge sine venner, om de også har husket det, siger Morten Starup.

 
 
 
 
Du er her: dr.dk > P3 > P3Nyheder

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.