Kvist: Tilbage til efterårskonceptet

William Kvist ser frem til at finde rytmen fra de afgørende EM-kvalifikationskampe mod Portugal og Norge.

Det danske EM-hold træner i Helsingør. (Foto: © Jens Nørgaard Larsen, Scanpix)

Det var tider, da Danmark i efteråret tog de afgørende skridt mod EM med sejre over Norge og Portugal i Parken. Og det er samme gejst og koncept, holdet søger nu, da det er ved at være samlet i Helsingør op til slutrunden i Polen og Ukraine.

- Inden for de næste par dage kan vi koncentrere os fuldstændig om at komme tilbage til vores koncept i forhold til kampene mod Norge og Portugal i efteråret, siger William Kvist til DR Sporten.

- Det er er godt at have lang tid til at arbejde på det og finde den rette form. For så tror jeg, vi kan gøre noget mod selv de bedste, siger Stuttgart-spilleren.

Og det bliver nødvendigt, for ikke alene venter Portugal med bl.a. Cristiano Ronaldo endnu engang i gruppespillet i Ukraine, men også Holland og Tyskland - to hold, der hører til de helt store EM-favoritter - er Danmarks modstandere i dynamitpuljen.

William Kvist er kommet sig over en mindre skade og har nydt en smule ferie, fortæller han DR Sporten, mens han ifører sig fysisk måleudstyr i træningslejren i Helsingør.

- Jeg tror, det er for lige at teste, hvor folk er rent fysisk, så vi kan optimere i løbet af den næste uge til halvanden. Vi har arbejdet hårdt de sidste par dage med Jens Bangsbo (landsholdets fysiske træner, red.) Mange kommer i god form, og så er der andre, der skal træne lidt mere for at komme helt i topform.

- Jeg selv har fået lidt længere pause end de fleste. Jeg har haft 37 hårde kampe i Bundesligaen og pokalen, så jeg har løbet mine kilometer i år. Det har været fint med en pause, siger William Kvist.