Hansen skal skabe gejst

Jannik Hansen er mega-irriterende at spille mod. Han kæmper til det sidste i hvert eneste skift. I dag skal han sørge for gejst mod Rusland.

Jannik Hansen er en fighter af en anden verden. Nu skal han skabe den gejst, som kan få det danske landshold helt op i gear.

Jannik Hansen er mega-irriterende at spille mod. Han kæmper til det sidste i hvert eneste skift, han er på isen. Han tackler og han ligger tæt på modstanderne. Han er ikke bange for at tage de hårde kampe inde foran mål.

Nu skal han bringe den gejst ind i Danmarks førstekæde, og på den måde måske løfte hele holdet.

- Det er den måde, jeg spiller på, sådan jeg er blevet opdraget. Folk i NHL siger, at jeg spiller bedst, når jeg gør de ting, og det er også det, der gør, at jeg ikke kun fik et par kampe i NHL, men nu har spillet fast i flere sæsoner, siger danskeren, som har spillet Vancouvers seneste 226 NHL-kampe i træk.

Det var Jannik Hansen, som på sin måde fik vækket sine holdkammerater, da de var nede i et dybt hul mod Sverige i mandags. Hans måde var at skabe et par gode muligheder med sin vedholdenhed i driblingerne, og ved at sætte en hård tackling, og slå fra sig, da en svensker blev for irriterende.

Landstræner Per Bäckman får næsten fråde om munden, når han omtaler Jannik Hansen som en mand, der altid går forrest, når det skal gøre ondt.

- Han har jo attitude. Han er en sådan en rollespiller, en rollemodel, nærmest spytter Bäckman, mens han med lynende øjne knytter næven og svinger armen frem foran sig.

Nu skal han bringe sin gejst ind i førstekæden, hvor han – uden at forklejne hans tidligere kædekammerater Julian Jakobsen og Morten Madsen – nu får ligeværdige medspillere i Frans Nielsen fra New York Islanders og Lars Eller fra Montreal.

- Det bliver godt. Jannik er en komplet spiller, og han er en af de bedste i hele NHL til det, han gør, siger Frans Nielsen om udsigten til at få Hansen ved sin side i, måske resten af VM.

- Forhåbentlig kan vi få det til at klikke lige fra start, og så håber jeg at vi kan få noget stort ud af det. Vi har lige snakket lidt om, hvordan vi gerne vil angribe tingene. Vi vil være lidt mere aggressive, og prøve at ligge højere på banen. Vi ved, at vi kan matche russerne ligegyldigt hvilke kæder, de end måtte komme med, fortsætter Frans Nielsen.

Det er seks år siden Frans Nielsen og Jannik Hansen sidst har spillet sammen. Lars Eller har Hansen aldrig spillet sammen med på seniorplan, men de er opdraget i samme hockeyskole i Rødovre, og så har de samme idéer og spilmønstre fra NHL. Derfor frygter de ikke forvirring i deres første kamp torsdag eftermiddag.

  • Print
  • Del artiklen:

    Tag dr.dk Sporten med dig

    Få dagligt nyt fra DR Sporten.

    Vis alle nyhedsbreve