Ishockey-boss: To sejre vil redde æren

DIU-direktør Enver Hansen mener, at Danmark kan tage fra VM oprejst pande, hvis Letland og Norge bliver slået.

Hvis det danske ishockeylandshold kan slå Letland og Norge i de to sidste kampe ved VM, er æren reddet, selv om holdet ikke nåede sit mål om at komme i kvartfinalen.

Det mener direktør i Danmarks Ishockey Union, Enver Hansen, dagen før landsholdet tager hul på den første af de to kampe, der afgør om Danmark også er A-nation næste år.

- Hvis det bliver til to sejre i de to sidste kampe, så kan vi tage herfra med oprejst pande, siger Enver Hansen.

- Det er naturligvis skuffende, når man ikke når de mål, der er stillet op. Nogle gange vinder man de tætte kampe, andre gange har man bare ikke medgang i en turnering, lyder det fra DIU-direktøren.

Nederlaget til Italien gør ondt

Danmark tog til ishockey-VM med store forventninger efter tilgang af fire NHL-spillere og flere spillere med stor succes i stærke europæiske ligaer.

Men specielt nederlaget mod nedrykningsfavoritterne Italien, der ikke har været i nærheden af point i nogen af sine andre kampe, er fortsat svært at sluge, og det er hovedårsag til, at Danmark nu er i reel nedrykningsfare.

- Man kan ikke klandre andre end sig selv. Man skal altid kigge sig selv i spejlet, og hvis det skulle ende med, at vi ikke får point nok, så er det ikke dommerens eller nogen andres skyld. Men den evaluering venter vi med efter turneringen, siger Enver Hansen.

  • Print
  • Del artiklen:

    Tag dr.dk Sporten med dig

    Få dagligt nyt fra DR Sporten.

    Vis alle nyhedsbreve