Udsendelsen er udløbet

Denne udsendelse er ikke længere tilgængelig.

LÆS MERE PÅ PROGRAMSIDEN

Sendetider

Næste program:

DR2, I dag d.15. april

Kl. 21:00 - 22:15

 • Print
 • Del programmet:

  ALLE PROGRAMMER Dokumania

  1. Chicagos gadeengle

   Bevægende portræt af tre frivillige gademedarbejdere fra organisationen 'CeaseFire', der forsøger at forhindre volden i at brede sig i Chigacos gader. Armeenas far er en af byens mest berygtede bandeledere, og Ameena var selv godt på vej til en lignende karriere, indtil børn og en konvertering til islam gav hende et nyt fodfæste i tilværelsen. Cobes far blev myrdet, og han er selv røget ud og ind af fængslet, indtil det lykkedes familien, især en af hans sønner, at hjælpe ham på fode igen. Nu afvæbner han alle med sin godmodighed og gode humør. Eddie er stadig hjemsøgt af det mord, han begik som 17-årig, og hans arbejde i gaderne er en del af hans anger over sin forbrydelse. Eddie er mest optaget af den langtidseffekt, som vold har på børn, og han tilbringer det meste af sin tid med at forsøge at holde yngre børn væk fra gaderne og skaffe støtte til dem, der har størst behov. Originaltitel: The Interrupters

   Se program
  2. Dokumania: Den dag jeg faldt

   Amerikansk prisbelønnet dokumentar fra 2012.- (When I Walk) Det begynder på en familieferie i 2006. Den 25-årige livsglade og talentfulde Jason DaSilva falder på stranden - og er ikke i stand til at komme op uden hjælp. Jason bliver diagnosticeret med dissemineret sklerose og får at vide, at han kan risikere at miste både sit syn og sin førlighed. Han er filmmager og har rejst verden rundt, men må nu se i øjnene, at han inden for kort tid ikke en gang selv vil kunne børste sine tænder. Sygdommen er uhelbredelig, og i den situation vælger Jason at rette kameraet mod sig selv og gennem syv år dokumentere sine stadigt større fysiske og mentale udfordringer. Resultatet er en åbenhjertig og dybt personlig skildring af et liv, hvor intet mere kan tages for givet.

   Se program
  3. Dokumania: Tre år i helvede

   Syrisk/tysk dokumentar fra 2013, (Return to Homs) Den 19-årige Basset er målmand på det syriske fodboldlandshold. Da revolutionen bryder ud, begynder han at skrive populære sange, der afspejler drømmen om en fredelig befrielse fra Assads brutale regime. Vennen Ossama er en 24-årig medieaktivist og pacifist, der bruger sit kamera til at indfange revolutionen. Men da hæren angriber igen og igen, og deres elskede by Homs bliver en udbombet spøgelsesby, beslutter de to fredelige demonstranter endelig at gribe til våben og forvandle sig til bevæbnede oprørere. Den syriske instruktør Talal Derki har fulgt Basset og Ossama og deres venner fra 2011-2013, mens sult, tørst, udmattelse og den stadig mere ulige David og Goliat-kamp mod hæren tærer på både helbred og sind.

   Se program