Udsendelsen er udløbet

Denne udsendelse er ikke længere tilgængelig.

LÆS MERE PÅ PROGRAMSIDEN

Sendetider

Næste program:

Lørdag kl. 20.00

 • Print
 • Del programmet:

  ALLE PROGRAMMER DR2 Tema

  1. I følelsernes vold

   Vi kan overvældes af spontan latter eller blive ramt af en stor vrede, som kan være svær at styre. De fleste af os kender det kun alt for godt; følelser, der pludselig løber af sted med os og for nogen kan ende med at få fatale konsekvenser. DR2 tema dykker helt ned i menneskets psyke. Spørgsmålet er hvorfor vi har den slags følelser, der i den grad kan tage fuldstændig overhånd? Mia og Stefan er forældre til et lille barn, men deres parforhold er ødelagt af, at Mia er fyldt af så meget jalousi, at det overskygger hendes normale dømmekraft. Spørgsmålet er om Mia kan lære at styre sine følelser inden det er for sent? Og hvad med de kriminelle, der gang på gang ryger bag tremmer, fordi de ikke kan kontrollere deres vrede. Hvordan får vreden lov at fylde så meget og kan de overhovedet få ro i sindet, så de kan få en normal hverdag udenfor fængslet? Og hvordan kan nogle mennesker drives så langt ud, at de slår et andet menneske ihjel? I 2009 fik en lang række begivenheder en mor til at slå sin datter og sig selv ihjel. Nu står familien frem og fortæller, hvad der skete. Sammen med chefpsykolog Jørn Beckman, der har talt med mere end 100 danske mordere , vil de forsøge at give os forståelse af, hvad der kan udløse en tilsyneladende så uforståelig handling. Se med når DR2 Tema stiller skarpt på vores følelser, som på en gang er med til at sikre vores overlevelse, men også kan blive farlige, hvis de kommer ud af kontrol. Spørgsmålet er, hvordan man undgå at havne "I følelsernes vold".

   Se program
  2. DR2 Tema: Av for h......!

   Lasse Spang Olsen er taget på road trip for at forstå, hvad smerte er for en størrelse. Undervejs tager Lasse bl.a. til Aalborg, hvor nogle af landets førende forskere arbejder med smerte. Lasse bliver her klogere på smertesystemet og prøver også flere smerteforsøg på egen krop. Undervejs i programmet møder Lasse flere forskellige mennesker der har smerte som en del af deres hverdag. Her møder han bl.a. kvinden med kroniske smerte, folk der frivilligt hænger sig op i kroge i huden for at udfordre smerten, og stifteren af Smertefri fødsel Anja Bay. Lasse har samtidig opstillet en smertebod i indkøbscentret Fields for at finde frem til om, hvorvidt mænd eller kvinder har den højeste smertetærskel. Lasse skal her lokke almindelige danskere ind i boden for at udføre sit lille eksperiment.

   Se program
  3. DR2 Tema: Danmark - en nation af Facebookjunkier?

   Vi er over 3 millioner danskere der er aktive på Facebook og andre sociale medier. På få år har vi skabt en parallelverden i evig bevægelse. Åben 24/7. Vi slår os sammen i nye slags fælleskaber og deler det allermest private med op til flere hunderede mennesker. Og der er opstået nye fænomener som digitalt selvmord, digitalt mobberi, digitalt efterliv. Spørgsmålet er hvordan denne sociale revolution påvirker os - på godt og på ondt? Og hvordan vi lærer at navigere i den og få fuldt udbytte? Vært og Facebookjunkie Liv Thomsen drager på en rejse ind i den digitale landsby. Hun møder blandt andet en internetpsykolog, der taler om sukkerknalder og belønningsmekanismer, en hjerneforsker, der viser, hvordan vores hjerne forandrer sig, og en mediehistoriker, der trækker tråde tilbage til tidligere tiders mediepanik. Temaaftenen byder også på en række kendte og ukendte danskeres gode og dårlige historier om de sociale medier, ligesom vi møder den inkarnerede bruger Signe Wenneberg og den arrige kritiker Knud Romer. Og så har vi sat fire digitalt indfødte drenge på en kold tyrker. Temaaftenen er tilrettelagt af Liv Thomsen og Charlotte Lønstrup

   Se program