Hængt ud på forsiden: Natursutten

   
 • Genre: Dokumentar
 • Vist: DR1, 09. jan. 2013
 • Vises på dr.dk indtil: Ingen udløbsdato

Andet program handler om den lille virksomhed 'Ecobaby', der blev beskyldt for at have hormonforstyrrende stoffer i sine produkter. Men beskyldningen byggede på en fejl, og selvom laboratoriet, der havde foretaget undersøgelserne, trak testen tilbage, inden Søndagsavisens deadline, valgte avisen alligevel at køre historien som en forside. Detektor redaktionen følger, hvordan den fejlagtige historie fik store konsekvenser for den lille virksomhed. Vært: Thomas Buch-Andersen.

 • Print
 • Del programmet:

  ALLE PROGRAMMER Hængt ud på forsiden

  1. Hængt ud på forsiden: Henrik Sass Larsen

   Program fire går tæt på Henrik Sass Larsen, der flere gange blev hængt ud for at lyve og for at have rockerforbindelser pga. sin manglende sikkerhedsgodkendelse. Særligt BT bragte historier på baggrund af hemmelige kilder. Detektor-redaktionens undersøger om beskyldningerne holder vand. Vært: Thomas Buch-Andersen.

   Se program
  2. Hængt ud på forsiden: Naser Khader

   Program tre handler om Naser Khader, der i valgkampen 2007 i Se og Hør blev beskyldt for at have bestilt sort arbejde. Se og Hør benyttede sig af anonyme kilder og udokumenterede påstande. Ugebladet har senere bragt et dementi, om at Khader bevidst skulle have benyttet sort arbejdskraft. Selv mener Naser Khader, at han tabte valget pga. artiklerne. Igen stiller Thomas Buch Andersen spørgsmålet: Hvilke konsekvenser har det, når jagten på en forside overskygger kildekritik eller presseetik? Vært: Thomas Buch-Andersen.

   Se program
  3. Hængt ud på forsiden: Henrik Gade Jensen

   Det femte og sidste program omhandler Henrik Gade Jensen, der i 2003 blev hængt ud for at have Nazist-forbindelser i dagbladet information. TV2 fulgte op på historien, og det tilsammen betød, at Gade Jensen måtte forlade sit job som rådgiver i Fogh-regeringen. Programmet undersøger processen og hvilke konsekvenser, det kan få at blive beskyldt i offentlighedens søgelys. Vært: Thomas Buch-Andersen

   Se program