Price og Blomsterberg (4:4)

     
  • Vist: DR1, 02. jan. 2014
  • Vises på dr.dk indtil: Ingen udløbsdato

To af Danmarks bedste madkunstnere mødes til sensommermadlavning på Kronborg Slot. De kommer fra vidt forskellige køkkentraditioner, men har én ting til fælles: den ubegrænsede kærlighed til god mad. James Price har som madglad amatørkok leget sig til sine færdigheder i køkkenet. Mette Blomsterberg derimod har en uddannelse som konditor bag sig og sætter en ære i at kreere desserter, der er perfekte ned til mindste detalje. Denne gang overbeviser James Mette om, at en forret godt kan være lækker, selv om den tager sit navn efter en menneskehjerne. Til hovedret laver James lækre hønsekødsboller i savojkål, som de to nyder på toppen af Kronborg med en skøn udsigt over sommer Danmark. Mette Blomsterberg tryller en dekorativ trifli med hindbær og makroner frem til dessert i det grønne.

  • Print
  • Del programmet:

    ALLE PROGRAMMER Price og Blomsterberg

    1. Price og Blomsterberg (4:4)

      To af Danmarks bedste madkunstnere mødes til sensommermadlavning på Kronborg Slot. De kommer fra vidt forskellige køkkentraditioner, men har én ting til fælles: den ubegrænsede kærlighed til god mad. James Price har som madglad amatørkok leget sig til sine færdigheder i køkkenet. Mette Blomsterberg derimod har en uddannelse som konditor bag sig og sætter en ære i at kreere desserter, der er perfekte ned til mindste detalje. Denne gang overbeviser James Mette om, at en forret godt kan være lækker, selv om den tager sit navn efter en menneskehjerne. Til hovedret laver James lækre hønsekødsboller i savojkål, som de to nyder på toppen af Kronborg med en skøn udsigt over sommer Danmark. Mette Blomsterberg tryller en dekorativ trifli med hindbær og makroner frem til dessert i det grønne.

      Se program
    2. Jul med Price og Blomsterberg (2:4)

      Konditor Mette Blomsterberg og amatørkok James Price har indtaget historiske Erik af Pommerns Kammer på Kronborg Slot med de fineste råvarer, gryder, potter, pander - og julepynt. James serverer herremad for Mette, når han langtidsbraiserer lammeskank med urter og grøn kartoffelmos. De to gourmeter har efterhånden tilbragt mange timer sammen i et køkken, og med Mettes perfektionistiske øjne i nakken går James mere op i udseendet af sine retter end nogensinde før. Hun hjælper ham med at servere lammeskankernes grønne kartoffelmos på en hidtil uset måde. Mette forfører James' smagsløg med en gammeldags vaniljefromage pyntet med hvide chokoladevifter, og da hun placerer det hele på en bund af sveskemos, er han helt solgt. Dagens afsluttes i Kronborgs kældre i skæret fra stearinlys og århundreders danmarkshistorie.

      Se program
    3. Price og Blomsterberg (2:4)

      Med en fælles passion for god mad, men vidt forskellige køkkentraditioner, laver James Price og Mette Blomsterberg mad sammen. Mette bliver udfordret, når hun skal hjælpe James med forretter og hovedretter, mens James får sved på panden, når han skal hjælpe med at lave de fine og kunstfærdige desserter. Med godt humør som vigtig ingrediens laver de sammen en lækker menu i de smukke rammer på Kronborg Slot. I aftenens program laver Mette og James lækre fennikelblinis med muslinger. James overbeviser Mette om, at den grimme pighvar-fisk kan blive til en velsmagende hovedret, når den serveres indbagt med en sauce af safran-smør. Desserten er Mettes Rubinsteinkage. Mette indvier James i, hvordan man får sprøde overraskelser af makron ind i midten af kagens lækre chokolademousse.

      Se program