So Ein Ding

 • Genre: Viden og tech
 • Vist: DR2, 15. nov. 2011
 • Vises på dr.dk indtil: Ingen udløbsdato

Gratis (med forbehold) musik i DK.Selvom Spotifys stream musiktjeneste IKKE har været tilgængelig - officielt - i Danmark før nu, har der ligget dansk musik klar i deres arkiv i årevis. Klar og parat til at der blev trykket på "tænd i Danmark"-knappen.Lanceringen herhjemme er lanceret og udskudt flere gange. En af de store forhindringer har været KODA, der i denne So ein Ding får lejlighed til at forklare hvorfor det skulle tage så lang tid og hvordan danske musikere (måske) kommer til at tjene penge på Spotify.

LÆS MERE PÅ PROGRAMSIDEN

Sendetider

Næste program:

Tirsdag kl. 20.00 på DR2

 • Print
 • Del programmet:

  ALLE PROGRAMMER So ein Ding

  1. So ein Ding

   Det bliver ikke nemmere. Den allersidste Ding er et respektfuldt kig tilbage på dem, der lavede TV om teknologi før os, og vi ser hvordan fremtiden - som de fik snerten af - ser ud i dag i 2013. For det er sjovt og vildt at konstatere, hvor få år siden det er, at der sad en profotograf med den vildeste nye kameragadget, der tager billeder direkte på en stor diskette, og den kan tages direkte fra kameraet og sættes lige i computeren, og han demonstrerer det med ordene: "Det kan dårligt være mere nemt". So ein Ding ser og kommenterer klip fra Data og datamater, Surfing Suzy og Alice og Robot, hvor der tegnes et fremtidscenarie med robotter, der kan tales til - og det sidste AppPanel tester en mobilApp, der netop kan tales til. Nikolaj Sonne med sine medreportere Marie Høst og Joachim Brandt-Møller siger ordenligt farvel og på gensyn, og der er urpremiere på So ein Dings helt egen rimelig langsomme manifestmusikvideo.

   Se program
  2. So ein Ding

   Trippel op på dims er, hvad So ein Ding disker op med her i sit næstsidste afsnit. Og Sonne indfrier sit løfte om at skille en smartphone ad. Dims 1: Gennem snart 132 programmer er meget mellem himmel og jord blevet afprøvet. Men eet emne er alt for ringe afdækket: Gaming. Computerspil er milliardindustri i dag, og et af de sidste nye produkter er Occolus Rift bringer os det nyeste bud på virtuel Reality - hvor vi bevæger os rundt inde en kunstig verden. Det er et par briller, der bringer spillet helt op i skallen på dig, som er udstyret med gyro og fintføleri, så dit udsyn inde i 3D universet ændrer sig, når du bevæger hovedet og kigger dig rundt inde i den virtuelle verden. Dims 2: En virkelig lille quadrokopter, der kan bære et virkelig lille kamera, der sender trådløst til dig, sådan at du kan komme med ud og flyve, når du tager dine videomodtagerbriller på - det er muligheden med Hubsan X4. Dims 3: Det skal markeres, når livet gøres en ledning fattigere. Og det sørger Chromecast for - dog med visse begrænsninger. Den gør det muligt at beame direkte fra android-telefoner og andre dimser direkte til stuealterets hdmi-stik. Og så er der lige den der telefon, der skal skilles ad for at vise, hvor komplekst de mange muligheder, der gemmer sig i lommen, faktisk er sat sammen.

   Se program
  3. So ein Ding

   eCigaretten bliver anmeldt - og mange detaljer er uklare om den dims, der i lynfart har indtaget Danmark. I vækst kan den vist kun overgåes af iPad, for den er kommet fra nul til tohundrede særligt det sidste år - eCigaretten - der har bevæget sig fra en tilværelse som rent digitalt netsalg, til at blive forhandlet åbenlyst i butikker med tydelige gadefacader. Men hvordan kan det egentlig lade sig gøre, når salg af nikotinholdige produkter ikke er lovligt? Og hvad med usundheden? Og er det overhovedet at betragte som en gadget. Til det sidste er svaret indiskutabelt ja. Til de to første spørgsmål er svarene noget mere gråmelerede.

   Se program