Storrygeren - det oser af laks (1:8)

     
  • Vist: DR2, 14. jul. 2013
  • Vises på dr.dk indtil: Ingen udløbsdato

I DR2s nye programserie Storrygeren skal der fanges fisk, og de skal gå op i røg! Tag med, når den toptjekkede lystfisker, Gordon Henriksen, sammen med kokken og rygespecialisten Jan Gildam drager ud til de smukke danske søer, åer og have for at fange fisk. I det første program tager de to herrer til Bornholm for at trolle laks i Østersøen. Men der er en hel del at holde styr på, når hele 15 fiskestænger skal sættes op. Og der er meget på spil. For kommer der ikke laks på krogen, må Gordon gå den lange, ydmygende vej til fiskehandleren. For fisk skal der til - og den skal ryges! Og Jan har både glasvaser, grillstartere og sækkelærred med til formålet.

  • Print
  • Del programmet:

    ALLE PROGRAMMER Storrygeren

    1. Storrygeren - det oser af multe (8:8)

      Det er juli måned, og solen skinner ned over Nyhavn midt i København. Denne gang er de to venner, kokken Jan Gildam og lystfiskeren Gordon P. Henriksen, rykket ind til byen for at prøve disciplinen "streetfishing". Gordon har nemlig fået en helt særlig tilladelse til at fiske efter multer midt i Nyhavn blandt fadølshaner og turister. Men multen regnes for en af de sværeste fisk at fange overhovedet, så det bliver bestemt ikke let. Og der er meget på spil. For med den særlige tilladelse til fiskeriet i Nyhavn, som ellers er ulovligt, er der kun denne ene chance. Og får de ikke noget på krogen, må Gordon gå den lange, ydmygende vej til fiskehandleren og købe en multe. Jan har nemlig store planer med en spand og en avishat, til rygningen.

      Se program
    2. Storrygeren - det oser af torsk (7:8)

      En af de mest kendte og traditionelle spisefisk er torsken, og sådan en skal vennerne, kokken Jan Gildam og lystfiskeren Gordon P. Henriksen, selvfølgelig også have på deres "trofæliste". Så de er taget hele vejen til Danmarks nordspids, Skagen, hvor der bogstaveligt talt skal hives torsk i land. Der er masser af fisk i havet, men spørgsmålet er, om de nu også er lige der, hvor vennerne prøver lykken. Én ting står i hvert fald klart - der skal fisk på bordet! Og kommer der ikke det, må Gordon gå den lange, ydmygende vej til fiskehandleren og købe et eksemplar. Jan har nemlig både gulvklude og nogle helt særlige ryge-spande med til at lave torsk på.

      Se program
    3. Storrygeren - det oser af sandart (6:8)

      Det er juni måned, og sandartfiskeriet er netop genåbnet i Silkeborg søerne efter at have været lukket hele maj. Så lystfiskeren Gordon P. Henriksen er meget spændt på, om han får en fisk på krogen, når han tager vennen og kokken Jan Gildam med på tur i de smukke søer. De tager af sted, før solen er stået op, for så er chancen for at fange den ønskede sandart lidt større. Men er det nok til at de fanger en fisk? - den rigtige fisk vel at mærke... Hvis ikke, må Gordon gå den lange, ydmygende vej til fiskehandleren efter et eksemplar. For fisk skal der til, og den skal ryges! Og denne gang disker Jan op med alt fra delikatessehummer til hjemmelavet rygeost.

      Se program