Indkøb og opsætning af DAB-radio

Du kan købe en helt ny radio eller en såkaldt adapter til eksisterende stereoanlæg og til bilradioer.

På dækningskortet kan du se, hvordan mulighederne for modtagelse er i dit område. Hvis der på kortet for indendørs dækning angives "acceptabel" eller "reduceret dækning" bør du købe en radio, hvortil der kan sluttes en ekstern antenne. På kortet kan du også se, hvor nærmeste sendemast er, og dermed i hvilken retning antennen på din radio skal pege for at få optimal forbindelse.

Radiotyper

Du kan købe en helt ny radio eller en såkaldt adapter til eksisterende stereoanlæg og til bilradioer.

Når du køber en DAB-radio er det en god idé at vælge en type, der modtager alle typer radio sendt på FM/DAB og evt. WIFI.

En DAB-radio af DAB+ standarden kan også modtage de nuværende DAB-kanaler, hvorimod en ældre DAB-radio ikke kan modtage DAB+. De fleste digitale radioapparater/DAB-radioer, der sælges i dag, er DAB+.

DAB+ er en nyere version af DAB. Populært sagt giver DAB+ mulighed for at sende flere kanaler. Der er endnu ikke truffet politisk beslutning om introduktion af DAB+ i Danmark, men den langsigtede digitale radioplan i Danmark handler bl.a. om etablering af et regionalt opdelt sendenet, som skal indeholde alle regionale DR P4-kanaler og de mange lokale og regionale kommercielle radiostationer.

Radioen bør have en FM-modtager, specielt hvis du ønsker at kunne lytte til de lokale og regionale kanaler, som ikke kan udsendes via DAB i dag.

Vælger du en radio med WIFI, har du også adgang til alverdens netradiostationer, hvis du har trådløst internet i dit hjem.

Opsætning

Første gang du tænder din DAB-radio vil radioen typisk søge efter den nærmeste DAB-sender i dit område. Hvis søgningen ikke starter automatisk, skal du trykke på søgeknappen på radioen - det står beskrevet i den brugervejledning, der følger med radioen, hvad du præcist skal gøre. Når senderen er fundet og kanalerne indlæst, er det blot at vælge den kanal, du gerne vil lytte til.

Få hjælp til din digitale radio

Her på dr.dk/digitalradio har vi samlet en række typiske spørgsmål og svar omkring digital radio, så hvis du har problemer, kan du måske finde løsningen her. Det er altid en god idé at læse brugervejledningen til din DAB-radio grundigt. Ret henvendelse til din forhandler hvis du har andre problemer med din DAB-radio - find et overblik her.

  • Print
  • Del artiklen: