Fordele ved digital radio - flere tilbud i bedre kvalitet

Fordi lyden distribueres digitalt, slipper du for den støj og svingende lydkvalitet, der indimellem optræder på FM-radio.

I forhold til den type radio, vi har kendt til i mange år - udsendt via FM-båndet, giver digital radio flere muligheder. Dette gælder ikke mindst i forhold til antallet af kanaler der er plads til at udsende. For hvad enten man snakker digital radio via DAB eller internet, er der mulighed for udsendelse af langt flere kanaler digitalt end analogt. FM-båndet er fyldt op, mens der er plads til mange flere kanaler endnu på DAB, også udover de otte kanaler DR sender via DAB i dag.

På DAB kan du således modtage langt flere kanaler fra DR end dem, du kender fra din FM-radio, og med DR Netradio kan du på internettet på ét sted høre alle DRs kanaler.

Fordi lyden distribueres digitalt, slipper du for den støj og svingende lydkvalitet, der indimellem optræder på FM-radio.

Fremtiden rummer mange muligheder, hvad angår DAB-radio: I displayet på din DAB-radio kan du allerede nu se informationer om hvad du lytter til, og der er i fremtiden mulighed for at sende langt flere informationer via DAB.

Men frem for alt er digital radio adgangen til helt nye tilbud fra DR til dig end dem, du kender fra FM-radio, og DAB er således et supplement til de FM-kanaler, du kender i dag.

  • Print
  • Del artiklen: