preload loader
Syngelyst

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag nyhedsbrev fra syngelystredaktionen og få masser af viden om og inspiration til sang og musik med børn

Nyhedsbrev

 
 

Små synger sammen

DR inviterer alle landets småfolk i daginstitutioner til at synge sammen torsdag den 10. september 2015 til den årlige Små synger sammen-dag. Årets tema er 'Venner'.

 
Skolernes Sangdag

Skolernes Sangdag 2015

375 skoler meldte sig på Syngekortet, 870 skoleelever sang med i Alsion i Sønderborg - og over hele landet sang omkring 200.000 børn med, da Skolernes Sangdag samlede alle i fælles morgensang fredag før påske.

 

Syng en sang: Tænder på et kys

Ovenpå et årti med meget studieproduktion begyndte Jan Rørdam i starten af 90'erne igen at skrive melodiøse sange. Det blev blandt andet til sangen 'Tænder på et kys'. Her kan du læse historien om sangen og dowloade tekst og noder gratis.

 
 

Informations chefredaktør: - Det er svært at skændes, når man har sunget

Morgensangen dukker op på de danske virkesomheder som en fast morgentradition på bl.a. Zentropa og Information. Chefredaktør Christian Jensen er ikke i tvivl om, at sangen giver noget helt specielt til redaktionen.

 

Indisk musik rykker ved din grundforståelse

I 1960'erne revolutionerede The Beatles popmusikken bl.a. ved at bringe indisk musik ind i lydbilledet. I dag er vi stadig ikke vante med de anderledes lyde, men hvad er det , der gør indisk musik så forskellig fra den vestlige?

 
 

Musikken og videnskaben

Vidste du, at musik f.eks. kan bruges som lægemiddel? Få viden om musikkens positive virkning her.

 
  
 
 
 
Du er her: dr.dk > Undervisning > Syngelyst

© Copyright DR 2015. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.