preload loader

FORSKERE FRA UNIVERSITETER OG VIDENCENTRE FORTÆLLER PÅ DANSKERNES AKADEMI. Se de seneste herunder.

Lyt til Tænkepause om loven

Hvillken forskel gør det, om loven tager udgangspunkt i abstrakte regler eller i en konkret virkelighed? Det kan du blive klogere på i denne måneds Tænkepause.

 

Bandeord, Marianne Rathje

Danskernes Akademi på P1 handler i denne uge om bandeord. Du kan blandt andet høre, hvorfor vi bander, om bandeord i medierne og om den bandeordsrevolution, vi oplever i disse år.

 

Magi, Jesper Sørensen

Danskernes Akademi på P1 handler i denne uge om magi. Du kan blandt andet høre om magiens grundlæggende mekanismer, magi i det senmoderne samfund og sammenhængen mellem magi og religion.

 

International udviklingsret, Morten Broberg

Danskernes Akademi på P1 kigger i denne uge på international udviklingsret. Det vil sige de juridiske forhold, der gør sig gældende i forhold til udviklingslandene.

 

Indre Missions historie, Michael Riber Jørgensen

Befolkningen i 1800-tallets Danmark levede for lemfældigt og tog ikke troen alvorligt, det mente en række kristne lægfolk. Derfor dannede de Indre Mission. Hør om Indre Mission i Danskernes Akademi på P1.

 

Folkeskolen før og nu, Christian Ydesen

Den danske folkeskole har altid været genstand for debat. Inklusion, internationale tests og modersmålsundervisning er bare nogle af de emner, der i dag kan få både politikere, lærere og forældre op i det røde felt.

 

Camping, Marie Vestergaard Mikkelsen

For mange danskere er sommertid lig med campingtid. Man spænder campingvognen på bilen, og så er det ellers bare ud i det blå. Friheden til at køre hvorhen man vil, har altid været et centralt element i camping.

 

Sydkorea / Martin Petersen

Sydkorea er på mange måder et kontrasternes land. Landet huser et ungt demokrati, men en kultur, der er flere tusinde år gammel.

 

Gode netværk øger din levealder, Rikke Lund

Sociale relationer til andre mennesker har stor betydning for, hvor raske eller syge vi er. Og for hvor længe vi lever. Få eller dårlige sociale netværk kan øge dødeligheden med 50 procent. Hør lektor Rikke Lund fra Institut for Folkesundhedsvidenskab ved Københavns Universitet.

 

De finansielle markeder/Søren Hvidkjær

Aktier, obligationer, valuta, derivater, futures. Mange mennesker synes, at de globale finansielle markeder er uoverskuelige at finde ud.

 

Bruger du smartphone og tablet?

Hvis du gerne vil se Danskernes Akademi på smartphone eller tablet, så tryk på linket.

 

Links til videoer fra universiteterne

Her finder du en række links til steder på nettet, hvor du kan se videoer fra universiteterne. Videoerne er en blanding af forskning og oplysninger om studierne og studieliv. Vi har også lagt links ind til det gratis online-universitet Coursera.

 

Søg i Danskernes Akademi

Podcast Akademiet

Hent vores forelæsninger og P1-programmer som Podcast.

 

Se hvad vi sender

Danskernes Akademi finder du også på P1 og DR K. Kig i sendeplanen og se hvad vi sender.

 

Sendeplanen for september 2014

Mandag til fredag + lørdag på P1 DAB 15. sep. 2014 22:03 på P1

Der er umiddelbart ikke planlagt flere tv-udsendelser fra Danskernes Akademi. Vi sender fortsat på P1. I denne uge handler det om bandeord. Adjunkt Marianne Rathje fra SDU er ugens gæst.

 

SENESTE PROGRAMMER I ALLE KATEGORIER

 
 
 
Du er her: dr.dk > DR2 > Danskernes akademi

© Copyright DR 2014. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.