preload loader

FORSKERE FRA UNIVERSITETER OG VIDENCENTRE FORTÆLLER PÅ DANSKERNES AKADEMI. Se de seneste herunder.

De finansielle markeder/Søren Hvidkjær

Aktier, obligationer, valuta, derivater, futures. Mange mennesker synes, at de globale finansielle markeder er uoverskuelige at finde ud.

 

Biodiversitet, Jens-Christian Svenning

Naturen er under voldsomt pres fra mennesket og dets aktiviteter. Med en voksende befolkning og store klimaændringer på vej, er der kun udsigt til, at det bliver sværere at overleve for klodens dyr og planter.

 

Kogebøger, Caroline Nyvang

Kogebøger afslører ikke meget om, hvad der laves i køkkenet. Derimod fortæller de meget om ejernes håb og drømme.

 

Folkebiblioteket, Henrik Jochumsen

Udlånet af bøger på landets folkebiblioteker er faldet støt de seneste årtier, derfor er bibliotekerne i disse år i gang med at redefinere sig selv, men det er lettere sagt end gjort.

 

Menneskets oprindelse, Ole Høiris

Danskernes Akademi på P1 handler i denne uge om menneskets oprindelse. Du kan blandt andet høre om magtspillet om menneskets oprindelse, de nyeste teorier om menneskets oprindelse, og hvordan mennesket kommer til at udvikle sig i fremtiden.

 

Magi, Jesper Sørensen

Danskernes Akademi på P1 handler i denne uge om magi. Du kan blandt andet høre om magiens grundlæggende mekanismer, magi i det senmoderne samfund og sammenhængen mellem magi og religion.

 

Sandhed, Helge Kragh

Der er sagt meget, mere eller mindre sandt, om sandhed, og i denne udgave af Danskernes Akademi på P1, føjer vi endnu nogle udsagn til den lange liste.

 

Film og samfund, Peter Schepelern

Film som kunstart har altid fulgt med verdens teknologiske udvikling. Lige fra de første rullende billede til 3D-teknologien idag

 

Opfindsomhed, Lene Tanggaard

Innovation er i høj kurs; det er blevet standardsvaret på stort set alle udfordringer, problemer og kriser. Det er tilsyneladende det, der skal til, for at vi kan slå kineserne, klare os i fremtidens konkurrence, ja for at vi overhovedet kan overleve.

 

Tid, Ulrik Uggerhøj

Tiden flyver, den rinder ud, og den går sin gang - fremad. Vi tror, vi ved hvad tid er, lige så sikkert som vi tror den løber ud mellem fingrene på os som det fineste sand. Men måske er det nærmere os, der kunne løbe fra den.

 

Bruger du smartphone og tablet?

Hvis du gerne vil se Danskernes Akademi på smartphone eller tablet, så tryk på linket.

 

Links til videoer fra universiteterne

Her finder du en række links til steder på nettet, hvor du kan se videoer fra universiteterne. Videoerne er en blanding af forskning og oplysninger om studierne og studieliv. Vi har også lagt links ind til det gratis online-universitet Coursera.

 

Søg i Danskernes Akademi

Podcast Akademiet

Hent vores forelæsninger og P1-programmer som Podcast.

 

Se hvad vi sender

Danskernes Akademi finder du også på P1 og DR K. Kig i sendeplanen og se hvad vi sender.

 

Sendeplanen for juli 2014

Mandag til fredag + lørdag på P1 DAB 21. jul. 2014 22:03 på P1

Der er umiddelbart ikke planlagt flere tv-udsendelser fra Danskernes Akademi. Vi sender fortsat på P1. I denne uge handler det om de finansielle markeder. Søren Hvidkjær, professor ved Institut for Finansiering ved Copenhagen Business School, CBS, er ugens gæst.

 

SENESTE PROGRAMMER I ALLE KATEGORIER

 
 
 
Du er her: dr.dk > DR2 > Danskernes akademi

© Copyright DR 2014. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.