Blog

nov 07 2012

Japan ep.III, Reddit og Mobil-Foto-vinder nr.1


Tv-premiere onsdag 7.nov. 2012 /

HUSK at se programmet i bedst mulige HD-kvalitet f.eks HER

I sidste afsnit i So ein Dings Japan-trilogi undersøger Nikolaj Sonne hvordan det står til med de nye tech-ideers Japan.

Marie Høst guider til Reddit der kalder sig internettets forside. Men som lisså godt kan kaldes nettets dagsordensættende understrøm.

Se programmet via DR.DK/TV – eller se programmet her


Som afslutning på sin miniOdysse til drengedrømmenes techmekka Japan, møder Nikolaj Sonne her i tredie og sidste episode af Japantrilogien mobil- og techkloge Mr. Endo og er til Start Up Tokyo-finale-weekend hvor han overværer produktpitches fra en flok unge japanere, som måske kan levere det Mr. Endo ønsker.

På blot en weekend konkurrerer denne flok idérige unge i Tokyo om at få den bedste digitale forretningsidé.

Og endeligt viser australieren Don Kennedy der har bosat sig i Japan, og er en af reporterne bag digiinfo.tv, der dagligt følger hvad der rører sig i undergrunden på japanske tekniske universiteter.

I guiden guider Marie Høst til en tidsrøver af dimensioner. Et online fællseskab bestående af over 35 mio brugere, med speciale i … alt.  Reddit.com.

Her nørdes for fuld hammer i de omkring 10.000 aktive underkategorier, eller subreddits som de kaldes. Blandt andet subreddits som Earhporn, Science, World News og Explain like I’m five. Grundlag for seriøse overspring og interessante artikler.

Det er også stedet hvor store personer træder ud af deres vante roller og ind på, til tider, farlig grund for at besvare alle spørgsmål (AMA – ask me anything) - USA’s nu firefyrretyvende præsident Barack Obama har for ikke længe siden været på Reddit for at besvare spørgsmål.

 

Fotokonkurrence:
ding@dr.dk-indboksen var fyldt med fotos fra jer – taget med jeres mobilkameraer – under emnet “maskine” – til fri fortolkning – tilsendt rettidigt inden for 24 timer – og kuverten mærket “mobilfoto”

 

Tak for alle tilsendte mobilfotos. De var samlet set ret gode, så med ro i sindet kunne vi i denne uge udpege en fortjent første vinder i vores mobilfoto-udfordring.

Mesterlig fotograf Christian Als er dommeren, der ser den afgørende håndfuld (af redaktionen) udvalgte maskine-fotos, der vælger vinderen i denne mobilfotokonkurrence nummer 1.

De fleste af jer huskede at overholde firetyvetimersrreglen.

Emnet for mobilfotokonkurrence nr to er – “bevægelse”.

Send Ding@dr.dk dit foto inden for 24 timer = senest torsdag kl. 21.30.

Mærk brevet “mobilfoto”.

Tag dig sammen og vælg kun eet bedste som du vil have med i konkurrencen – vid at vi kun åbner det første foto vi modtager fra dig.

 

 


Skriv kommentar

Kære skribent - her er et udsnit af vores webregler.

Da So ein Ding kan sige sine velargumenterede holdninger og meninger for dine licenspenge, er I - DR's nye bølge af aktive lyttere og seere - velkomne til at skrive jeres velargumenterede holdninger.

Enhver kommentar der postes her skal dog GODKENDES af redaktionen før den bliver published/offentliggjort på sitet. Det gør vi af ansvarsmæssige og redaktionelle årsager og for at undgå alt fra gentagelser af ros, ris, perfiditeter og produktanbefalinger til gentagelse af velbegrundede kritikpunkter.

At alt skal godkendes betyder forsinkelse fra dit indlæg er postet til det - eventuelt - bliver offentliggjort her på dr.dk/ding.

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

12 svar til Japan ep.III, Reddit og Mobil-Foto-vinder nr.1

 1. Emil 24. november 2012 kl. 16:00

  Kan i ikke anmelde den nye “Chromebook” ?

 2. Christian 12. november 2012 kl. 21:36

  Hejsa, I hvilket program fortalte i om den nye Chromebook? Og ved I hvem der forhandler dem i DK?

 3. Oliver 12. november 2012 kl. 11:17

  Hej So Ein ding

  Jeg har helt fra starten fulgt jeres program og synes I gør det fantastisk.
  I formåede noget som jeg ikke har set siden Troldspejlet.
  Et program hvor værten virkelig formåede at levere anmeldelser der udstrålede et ægte engagement og samtidigt virke “levende og ægte”
  Kort og godt i en verden hvor man alle steder kan finde anmeldelser af alt mellem himmel og jord, så var det Nikolaj Sonne der virkelig gjorde jeres program specielt.

  Derfor er jeg meget ærgelig over jeres nyeste tiltag med inddragelsen af Marie Høst.
  I hendes anmeldelser synes jeg man virkelig ser alle de ting der gør at man fravælger andre lignende programmer. Det virker kunstigt og man er hele tiden opmærksom på at det er et manuskript som bliver leveret. Hvor Nikolaj Sonne skaber den illusion om at man sidder og hyggesnakker med en ven omkring de nyeste gadgets, så ødelægger Marie Høst fuldstændig den illusion… ærgeligt.

 4. ole dahl 10. november 2012 kl. 21:41

  kære søde tv dame hvad med prøve finde danske ting på nettet og tal dansk i programmet i donnt get it did you got that.
  Lidt for sært med en lind strøm af tekniske engelske ord, gloser og vendinger , krydret med sider på engelsk.er ikke er til fatte meget af med mindre man er hardcore bruger i forvejen, er vel dansk tv program, selv om det hedder nok en ting på tysk.

 5. Bo Winding 9. november 2012 kl. 18:21

  Super kandidat til årets Ding Award

  SmartBird er en model af en fugl, som kan lette fra jorden og flyve uden propel, udelukkende med vingekraft.
  Det ser helt fantastisk ud!

  Se her:
  http://www.festo.com/cms/en_corp/11369.htm

  Venlig hilsen
  Bo

 6. Patrick 9. november 2012 kl. 15:38

  Hvad hedder den app han bruger til at forbinde hans iphones og iPad ??
  - på forhånd tak :-)

 7. Jonas 8. november 2012 kl. 17:02

  Dav Ding-redaktionen!
  Jeg syntes det er (igen) et rigtigt fedt program. Mobil-foto-konkurrencen er super fed, men hvad med at I lagde nogle fuld opløsnings-billeder af de nominerede på jeres hjemmeside. Nogle er dem er meget flotte.

  BTW. Kvaliteten af Dings’ iTunes podcast er *host* meget dårligt i forhold til hvad man kan forvente sig af en national TV-kanal i 2012, specielt når man kan få meget meget bedre kvalitets version på DRs’ egen hjemmeside. I don’t get it.

  -Jonas

  • D/red 8. november 2012 kl. 17:19

   hej Jonas. Det ser vi lige på det der med højopløsninger. Og ja, DRs podcast er *host*. Det er ude af vores hænder beklager. Vi opfordrer til stream fra dr.dk/tv som heldigvis er blevet kraftigt forbedret det sidste år.

  • Keld 15. november 2012 kl. 13:33

   Angående podcast kan det svare sig at downloade hele programmet og så se det. Streamingen er urimeligt langsomt og ujævnt. Min anbeflaing: download filen og se den når den er HELT downloadet. Til teknisk orientering, så ligger hastigheden på under 400 kb/s / og det er for langsomt for et video feed selv et højkomprimeret mp4.

 8. Rasmus Christensen 7. november 2012 kl. 21:42

  Hej Ding-redaktion
  Blev så nysgerrig på mobilfoto konkurrencen og tænkte på at det da også kunne være fedt at høre FOTO-Apps eller billedredigerings-Apps folk benytter sig af??
  Vh Rasmus

  • Jørgen 12. november 2012 kl. 14:49

   Jeg er ikke helt klar over hvilke der er tilgængelige på Android, men på IOS er nogle af dem:
   Instagram
   Hipstamatic
   Photosynth
   Cortex Cam
   Snapseed

 9. Fum 7. november 2012 kl. 21:06

  Hvor er det fedt at i har Reddit med i jeres program. Er selv en daglig bruger af det.