Pernille Blume-video var nedgørende og sexistisk

P3´s video om den guldvindende svømmer, Pernille Blume, var nedgørende og sexistisk selv om det modsatte var hensigten. Det konkluderer DR´s lytter – og seerredaktør Jesper Termansen i sin gennemgang

TV Avisen vildledte ikke med brug af kilde

Det var hverken i strid med DR´s etik eller på anden måde vildledende, da TV Avisen den 17. maj 2016 bragte et indslag med en beboer i den vestjyske by Dejbjerg i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Brugernes redaktør

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'.

Sådan klager du

Det er vigtigt for DR at vide, hvad lyttere og seere mener. Her finder du en enkel vejledning i, hvordan man klager til DR. Link til kontaktsiden findes også her.

Halvårsrapporter

I halvårlige rapporter ser lytter- og seerredaktøren kritisk på DR’s etik og gennemgår hvad der klages mest over og hvordan større sager er blevet behandlet.

Afgørelser om DR

Ankesagsindeks

Klummen fra brugernes redaktør Se alle

Halvårsrapporter

I halvårlige rapporter ser lytter- og seerredaktøren kritisk på DR’s etik og gennemgår hvad der klages mest over og hvordan større sager er blevet behandlet.

Må man sige ”neger” i DR?
DRs andel i det store posttyveri
Er DR blevet håndsky?

DR kritiseres nu også for at overdrive etikindsatsen. Men der er ingen grund til at slække på kravene til fairness, skriver Jacob Mollerup

Sejlivede klagetemaer

Samme klagepunkter vender tilbage trods forsøgene på at løse problemerne, beretter lytternes og seernes redaktør

Kunsten at holde balancen

Et par vigtige forskningsresultater fortjener at indgå i den intense debat om fairness i valgdækningen, skriver lytternes og seernes redaktør.

Sektioner Om DR

Koncerthusets kundecenter
Bland dig i DR
DR for virksomheder
DR for eksterne producenter
Har du brug for DRs arkiv?