Grand prix-gæster kan sejle til showet i pendulfart

Der bliver indsat ekstra havnebusser til Det Internationale Melodi Grand Prix i København, så publikum kan sejle direkte fra Nyhavn til Refshaleøen.

Der kommer havnebus i pendulfart mellem Nyhavn og Refshaleøen, når Det Internationale Melodi Grand Prix til maj bliver afholdt i København. (Foto: Stills fra Wonderful Copenhagen/ Youtube.com)

Det er ikke alle veje, der fører til Refshaleøen - men under Det Internationale Melodi Grand Prix i København til maj bliver der en ekstra farbar vej dertil: Vandvejen.

Op til og efter både generalprøver, semifinaler og finale i B&W-hallerne på Refshaleøen bliver der nemlig indsat havnebusser i pendulfart. Det fortæller evenchef for værtsbyen, Ulrik Ammundsen fra projektselskabet Host City Copenhagen til dr.dk/grandprix:

Det er en dejlig ting i den her by, at man kan transportere sig på vandet.

Ulrik Ammundsen, Host City Copenhagen

- Det er en dejlig ting i den her by, at man kan transportere sig på vandet. Så når man har været igennem oplevelserne på fan-milen og går ned igennem Nyhavn, så kan man sejle ud til Refshaleøen.

64 passagerer per båd

Fan-milen er en 1,4 kilometer lang rute, der under Eurovision Song Contest 2014 vil blive fyldt med fest og farver. Den kommer til at gå fra Rådhuspladsen til Kongens Nytorv, hvor der kun få minutters gang gennem Nyhavn til Skuespilhuset og havnebussens normale stoppested.

En havnebus kan have 64 passagerer, så der skal en del afgange til, hvis alle 10.000 publikummer til hvert show skulle transporteres via havnen.

Trafikselskabet Movia og Københavns Kommune er for tiden ved at finde ud af, hvor meget pendulfart, der kan blive plads til i forhold til den normale køreplan.

Eurovision Fan Mile

- Og vi samarbejder med Host City Copenhagen på at undgå, at alle gæsterne skal af sted på en gang. Det gælder om at lave nogle aktiviteter for dem, siger Movias områdechef i Storkøbenhavn, Torsten Rasmussen.

Linje 9A forlænges måske til Grand Prix-øen

Ud over havnebussen er det også på tegnebrættet at forlænge linje 9A helt ud til B&W-hallerne:

- Den ender ved Operaen, som er relativt tæt på. Så vi tænker på at forlænge den, så den betjener Refshaleøen i forbindelse med Grand Prix'et, siger Torsten Rasmussen til dr.dk/grandprix.

Følg os på Facebook og Twitter

Seneste nyt om Grand Prix: