Sang 4: Sophia Nohr - Blue Horizon

Sophia Nohr blev landskendt i X Factor 2015. Nu vender hun tilbage til skærmen, og stiller op i Melodi Grand Prix.

26-årige Sophia Nohr blev landskendt, da hun sidste år deltog i talentkonkurrencen X Factor. Nu skal hun igen synge for hele Danmark, når hun træder op på Grand Prix-scenen med nummeret ’Blue Horizon’.

Melodi Grand Prix 2016
  • Melodi Grand Prix sendes live fra Horsens 13. februar kl. 20-22 på DR1. Her dyster 10 sange om at repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest.
  • Efter showet snakker vi med vinderen som de allerførste. Det foregår lige her på dr.dk.
  • Eurovision Song Contest sendes live fra Stockholm 10., 12. og 14. maj kl. 21 på DR1.
  • Følg med hver dag på Facebook-siden DR Grand Prix.
  • Husk, at du kan stemme gratis med Grand Prix-appen. Den kan hentes i AppStore og Google Play.

- I X Factor handlede det meget om artistudvikling, og om hvordan min coach, Lina Rafn, og jeg kunne få mig stærkest muligt frem, forklarer Sophia og uddyber:

- Nu kommer jeg til at stå på scenen med min egen sang, så folk får mig at se i en helt anden sammenhæng end i X Factor, hvor jeg sang andres sange.

En barnedrøm går i opfyldelse

Det er første gang, Sophia deltager i Melodi Grand Prix, men musikkonkurrencen har altid haft en særlig plads i hendes hjerte.

- Grand Prix er en kæmpe musikfest, og det har jeg altid drømt om at være en del af. Jeg har en veninde, som jeg har set Grand Prix sammen med siden vi var børn. Vi besluttede at dér på scenen, dér skulle vi bare stå én dag.

Den drøm er nu gået i opfyldelse: Sophias veninde kommer nemlig med hende på scenen i Horsens, hvor hun skal spille bas under Sophias optræden.

Countrypop med naturen i centrum

Den unge mor til to skal synge nummeret ’Blue Horizon’, som hun beskriver som “En moderne nordisk fortolkning af bluegrass og countrypop”.

- Sangen handler om at give slip på det, som tynger og holder en tilbage fra at følge den vej, der er tro mod den, man er. For mig handler det om at finde ind til Min indre ro og målrettethed - et slags tilflugtssted som i min fantasi består af alle naturens elementer, fortæller Sophia.

Nummeret er skrevet og komponeret af Marie Keis Uhre og Christoffer Lauridsen. Navnet Marie Keis Uhre vækker nok genklang hos nogle Grand Prix-fans. Hun deltog nemlig som solist i Melodi Grand Prix tilbage i 2005, hvor hun sang sig til en andenplads med nummeret ’Make A Wish’.

Christoffer Lauridsen er født i Danmark, men flyttede som ung til Sverige, hvor han i dag arbejder som sangskriver og producer. Han har arbejdet med superstjernen Jay Z, og er en af mændene bag det danske Instagram-idol Benjamin Lasniers seneste single.

Følg os på Facebook og Twitter

Seneste nyt om Grand Prix: