Wonderful Copenhagen: Det er ikke DR, der skal bruge 13 millioner

De 13 millioner i ekstrabevilling til Det Internationale Melodi Grand Prix skal bruges til arenaen, som et selskab bakket op af kommune, region og Wonderful Copenhagen står for.

Eurovision Island 2014 skal danne rammen om Eurovision Song Contest i København - men en ekstra udgift til klargøringen af de gamle skibshaller skaber nu politisk debat. (Foto: Michael Søndergaard © DR)

Der er behov for en ekstrabevilling på 13 millioner til klargøringen af B&W-hallerne til Det Internationale Melodi Grand Prix i København til maj. Men det er ikke DR, der beder om pengene, fortæller turistorganisationen Wonderful Copenhagen til dr.dk/grandprix.

I papirerne til et møde i Region Hovedstadens forretningsudvalg den 28. januar står der:

"Projektselskabet ved Wonderful Copenhagen har erkendt overfor Region Hovedstaden og Københavns Kommune, at der i den oprindelige budgetlægning ikke er taget tilstrækkelig forbehold for uforudsete udgifter."

Hvem betaler hvad?

DR

  • Har ansvaret for de tre Eurovision-tv-shows 6., 8. og 10. maj
  • Har et budget på ca. 190 mio. kr., på samme niveau som SVT's Eurovision-budget i 2013
  • Forventer et samlet seertal på ca. 180 mio. i hele verden

Host City Copenhagen

  • Et projektselskab, som består af Region Hovedstaden, Københavns Kommune, Wonderful Copenhagen og Refshaleøens Ejendomsselskab.
  • Har ansvaret for alle events i byen under Eurovision og for faciliteterne på Refshaleøen, hvor showet afholdes, inkl. klargøring af B&W-hallerne, transport, logistik mm.
  • Har et budget på ca. 35 mio. kr.
  • Forventer turismebaseret omsætning for op mod 125 mio.kr.

Kilde: DR og Wonderful Copenhagen

Sætninger taget ud af kontekst

Altså ikke et ord om DR. For mens DR arrangerer tv-showet er det nemlig projektselskabet Host City Copenhagen, HCC, der står for arenaen og omgivelser til Det Internationale Melodi Grand Prix i København.

Og det er her, hos HCC, at der er brug for ekstra penge, forklarer kommunikationschef i Wonderful Copenhagen, Emil Spangenberg.

- Der er vist nogle sætninger fra et møde, der er taget meget ud af kontekst. I projektselskabet står vi overfor en ny virkelighed. Vi har fået fuld adgang til venuen og kan se, at det kræver flere penge end det budget og estimat, vi før har haft, siger han til dr.dk/grandprix.

DR har stor magnetisme

Han forklarer, at DR i dag er blevet sat i fokus i blandt andet Metroxpress' artikler, fordi "DR har en meget stor magnetisme i det her":

- Lige så snart man taler Eurovision, er alles lys rettet mod DR. Men det her er selvfølgelig også en konstruktion, der kan være svær for de fleste mennesker lige at kende.

HCC består af Region Hovedstaden, Københavns Kommune og Wonderful Copenhagen. Emil Spangenberg mener, at alle parter fra starten har været bevidste om, at der med valget af B&W-hallerne var tale om en "uortodoks" scene for Grand Prix'et:

- Placeringen af showet i B&W-hallerne giver en opmærksomhed, vi ikke ville være foruden. Men alle parter har været indstillet på, at der var en risiko for uforudsete udgifter i forbindelse med et projekt af denne størrelse.

Følg os på Facebook og Twitter

Seneste nyt om Grand Prix: