DR bekræfter: Her er dommerne til X Factor 2013

Den er god nok: Thomas Blachman, Anne Linnet og Ida Corr indtager dommerpulten næste år. I dag mødte de pressen for første gang.

Den er god nok: Anne Linnet, Thomas Blachman og Ida Corr indtager dommerpulten i X Factor. (Foto: Søren Bygbjerg © DR)

Efter flere dages spekulationer kan DR nu endelig bekræfte, hvordan dommerpanelet i Danmarks største underholdningsshow kommer til at se ud til næste år:

Veteranen Thomas Blachman tager en sæson mere i panelet, hvor han for første gang bliver flankeret af to kvinder: Den legendariske sanger Anne Linnet og popdivaen Ida Corr, der begge er debutanter i showet.

Det blev afsløret på et pressemøde på Hotel Nimb i Tivoli mandag formiddag, hvor trioen for første gang var samlet.

"Vi går en stor sæson i møde"
Det er DRs underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, der har sat det nye hold sammen, og han forklarer om trioen:

- Ida Corr er Danmarks popdronning, og hun har posen fuld af erfaringer, som jeg er sikker på, hun rundhåndet vil dele ud af til de håbefulde deltagere. Og så er det selvfølgelig kæmpestort, at vi har fået Anne Linnet med. Noget større navn og nogen mere kvalificeret dommer, kunne vi ikke have drømt om, siger han.

- Det bliver en sand fornøjelse at opleve hende sammen med to så forskellige skikkelser som Blachman og Ida Corr, og jeg glæder mig som et lille barn til sæsonstarten! Og så er det superfedt, at Blachman fortsætter. Vi går en stor sæson i møde, det er jeg ganske sikker på, slår han fast.

Der er casting til X Factor torsdag 23. august hos DR Østjylland i Aarhus og tirsdag 28. august i Vega i København - du kan tilmelde dig lige . X Factor starter på DR1 til januar.

HVEM ER DOMMERNE?

Anne Linnet (59 år) er en af dansk musikhistories allerstørste navne og har været en del af den danske musikscene siden 1970'erne. Hun er sangerinde og komponist og har flere soloalbum i bagagen. Som medlem af Tears, Shit & Chanel, Anne Linnet Band og Marquis de Sade har Anne Linnet opnået stor anerkendelse blandt hele den danske befolkning. Anne Linnet medvirker i X Factor som dommer for første gang.

Ida Corr (35 år) er dansk/gambiansk sangerinde og sangskriver. Hun sang i en årrække kor for blandet andet Gnags og Sanne Salomonsen, før hun i 2005 udgav sit første soloalbum 'Street Diva'. I 2007 fik hun et internationalt klubhit med singlen 'Let Me Think About It', der blev remixet af house dj'en Fedde le Grand og gik ind som nr. 1 på dance-hitlisterne i Storbritannien og USA. Ida Corr har i alt udgivet fire soloalbum. Ida Corr sidder i dommeRrollen for første gang.

Thomas Blachman

(49 år) er dansk jazzmusiker, komponist og producer. Han har en hæderkronet musikkarriere bag sig, der blandt andet har resulteret i hele fem Danish Music Awards og en Robert i 2010 for musikken til Thomas Vinterbergs film 'Submarino'. Desuden fik han også en pris for sin sangskrivning og produktion på Caroline Hendersons album 'Cinemataztic' fra 1996. Blachman har medvirket i 'Smagsdommerne', men det var i X Factor, at han for alvor blev kendt. Han sidder nu i dommerrollen for femte gang.