Sidste show i DR Byen: En mærkelig følelse

Det er vemodigt for Ida at sige farvel til DR Byen, der de sidste seks uger har været hendes andet hjem. Næste uge rykker X Factor til Herning.

BACKSTAGE: Ida viser rundt

- Når du kommer ind, så går det op for én, hvor meget lort vi har hørt, som intet har med musik at gøre!

Sådan var Blachmans ord til Ida i årets første X Factor-show. Tiden går hurtigt, når man har det sjovt, og i dag er det finalisternes sidste optræden i DR Byen, da finalen jo skal afholdes i Boxen i Herning.

Ida havde egentlig fortrudt, hun havde meldt sig til X Factor men ombestemte sig i sidste øjeblik. Og det er hun lykkelig for.

- Jeg er bare så glad for, at jeg har gjort det, forklarer Ida, og understreger vemodigt:

- Det er mærkeligt og skulle have sit sidste show her.

På besøg i Idas værelse
Ida og alle de andre deltagere har brugt rigtig mange timer i DR Byen, som nærmest er blevet deres hjem. Derfor giver Ida, med kameraet i hånden, en lille rundtur bag kulisserne.

- Her sidder vi lige før vi går ud til showene, fortæller hun, og viser rundt i opholdsrummet for deltagerne.

Derefter går turen forbi sminken og hen til Idas eget værelse.

- Det ser overraskende fint ud herinde, siger hun med et smil, inden turen går videre til deltagergangen, hvor Ida og de andre deltagere plejer at se showet.

Mærkelig følelse
Så snart deltagerne har optrådt, så sætter de sig op og ser X Factor sammen på en kæmpe skærm lige over studiet.

- Det er en meget mærkelig følelse at sidde og showene, mens vi venter på selv at gå igennem skærmen, forklarer Ida.

I dag skal deltagerne synge to sange, hvoraf den ene er sammen med rapperen Kesi. Men på trods af det ekstra arbejde med at øve to numre, så er det, ifølge Ida, det hele værd.

- Det har været meget og skulle øve til på fredag på en uge, og jeg glæder mig rigtig meget til at synge med en rapper. Det bliver så fedt, understreger hun begejstret.

Se hvordan det går Ida og de andre deltagere i aften i X Factor-semifinalen kl. 20 på DR1, DR HD og her på dr.dk/xfactor.